Dit is wat de cast van 'The Shawshank Redemption' tot nu toe is

Inhoudsopgave:

Dit is wat de cast van 'The Shawshank Redemption' tot nu toe is
Dit is wat de cast van 'The Shawshank Redemption' tot nu toe is
Anonim

Het is 27 jaar geleden dat The Shawshank Redemption voor het eerst op het scherm verscheen, maar de door Frank Darabont geregisseerde film is altijd geprezen als een van de beste aller tijden. De romanaanpassing draait om een bankbediende, Andy Dufresne, terwijl hij wordt beschuldigd van het vermoorden van zijn vrouw en wordt veroordeeld tot levenslang in de staatsgevangenis van Shawshank.

Met in de hoofdrol Morgan Freeman, Tim Robbins, Bob Gunton en nog veel meer, ontving The Shawshank Redemption een overvloed aan high-end nominaties. Hoewel het geen enorme hit was, was de culturele impact van de film onmiskenbaar. Om het te vieren, is dit wat de cast van de film vandaag heeft gedaan.

10 Jeffrey DeMunn (1946 DA)

Voor The Shawshank Redemption was Jeffrey DeMunn al een bekende naam in Hollywood. Enkele van zijn beste werken zijn The Hitcher (1986) en The Blob (1988). Nu waagt de New Yorkse acteur zich aan tv-series, met indrukwekkende titels als The Walking Dead van 2010 tot 2012 en Billions van 2016 om zijn acteer-cv te verfraaien.

9 Renee Blaine (Linda Dufresne)

Renee Blaine had haar acteercarrière naar nieuwe hoogten kunnen brengen nadat The Shawshank Redemption mainstream succes had bereikt. Dat was echter niet het geval. Blaine lijkt sinds de film enige tijd vrij te hebben genomen van Hollywood. Ze is nu een trotse moeder van twee dochters en een zoon en is ook een gelukkige oma.

8 Alfonso Freeman (Fresh Fish Con)

Morgan Freeman's zoon, Alfonso, heeft een cameo-credit in The Shawshank Redemption als de "Fresh Fish Con"-man in de gevangenis. Net als zijn vader hebben de acteervaardigheden van Alfonso Freeman hem sindsdien verschillende rollen opgeleverd. Zijn meest recente, korte tv-series Death's Door en Inlighten Films, werden uitgebracht in 2020.

7 James Whitmore (Brooks Hatlen)

James Whitmore speelde de oude oplichter in The Shawshank Redemption, de vertolking die hem een legioen nieuwe fans opleverde. Hij is zelfs een van de weinige acteurs die drie van de vier EGOT-awards hebben gewonnen: een Tony, een Grammy en een Emmy. Helaas stierf Whitmore, na een lange strijd tegen longkanker in de late jaren 2000, op 87-jarige leeftijd in 2009 in zijn huis in Malibu.

6 Gil Bellows (Tommy Williams)

Gil Bellows is vooral bekend om zijn vertolking van Tommy Williams in The Shawshank Redemption en verscheen ook in verschillende tv-series. De voormalige afgestudeerde aan de Academie voor Dramatische Kunsten was een vaste klant voor Eyewitness van USA Network en The Agency van CBS. Nu maakt de acteur zich op voor Awake, een door Mark Raso geregisseerde sci-fi-film, samen met mensen als Gina Rodriguez (Jane The Virgin) en Jennifer Jason Leigh (Atypical). De film wordt dit jaar wereldwijd uitgebracht op Netflix.

5 Clancy Brown (Captain Byron Hadley)

Naast acteren op het scherm, is Clancy Brown's portfolio in voice-acting videogames en geanimeerde filmpersonages een bewijs van zijn veelzijdigheid als entertainer. Jarenlang was de acteur uit Ohio de stemacteur van Doctor Neo Cortex van de Crash Bandicoot-franchise, Mr. Krabs op SpongeBob SquarePants en de nieuwste, luitenant Hank in Detroit: Become Human. Zijn nieuwste film, Promising Young Woman, werd vorig jaar op HBO uitgebracht.

4 William Sadler (Heywood)

De Shawshank Redemption heeft de carrière van William Sadler naar nieuwe hoogten gebracht. Dankzij zijn vertolking van een medegevangene Heywood, voegt Sadler steeds meer titels toe aan zijn indrukwekkende waslijst van films en series. Vorig jaar deelde Sadler het podium met Keanu Reeves, Alex Winter, Samara Weaving, Kid Cudi en vele anderen in Bill & Ted Face the Music. Hoewel de kassabon een wrak was vanwege COVID-19-beperkingen, kreeg de derde film van de Bill & Ted-franchise uitstekende acceptatie van de critici.

3 Bob Gunton (directeur Samuel Norton)

Na The Shawshank Redemption zette Bob Gunton zijn carrière voort als een productief entertainer. Naast zijn tv-carrière is de Californische acteur ook een productieve artiest in het theater. Naarmate hij ouder wordt, kiest Gunton er echter voor om wat tijd vrij te nemen van de schijnwerpers van Hollywood. De meeste van zijn recente werken zijn kleine cameo-optredens, wat begrijpelijk is.

2 Morgan Freeman (Ellis Redding)

Iedereen wil Morgan Freeman horen vertellen over hun favoriete serie. De met een Academy Award bekroonde acteur, vooral bekend om zijn kenmerkende diepe stem, waagde zich aan thriller- en actiefilms. The Fallen-acteur vertelde ook de intro van rapduo 21 Savage en Metro Boomin's album, Savage Mode II, in 2020. De trotse vader van vier's recente werk omvat Angel Has Fallen en George Gallo-geregisseerde misdaadkomedie The Comeback Trail.

1 Tim Robbins (Andy Dufresne)

Tim Robbins, de man achter Andy Dufresne, heeft één verborgen talent in petto. De met een Academy Award bekroonde acteur bracht in 2010 zijn debuutalbum uit, Tim Robbins & The Rogues Gallery Band. Het album is een verzameling nummers die hij had geschreven sinds zijn film Bob Roberts uit 1992. De acteur lijkt echter te genieten van een rustig leven weg van het grote scherm. Hij is meer gefocust op zijn tv-werken, met de nieuwste onderneming Castle Rock die in 2019 werd uitgebracht.

Aanbevolen: