Hoeveel het leven van Tim Robbins is veranderd sinds 'The Shawshank Redemption

Inhoudsopgave:

Hoeveel het leven van Tim Robbins is veranderd sinds 'The Shawshank Redemption
Hoeveel het leven van Tim Robbins is veranderd sinds 'The Shawshank Redemption
Anonim

The Shawshank Redemption, met in de hoofdrol Tim Robbins en Morgan Freeman, is meer dan alleen een verhaal van verlossing. Afgezien van de technische kwaliteit in cinematografie en schrijven, heeft The Shawshank Redemption het over een universeel thema en gaat het over iets waar iedereen zich mee kan identificeren. Het helpt het leven achter de tralies te vermenselijken, wat destijds als taboe werd beschouwd. Ondanks de matige prestaties aan de kassa, katapulteerde de film zijn acteurs naar een geheel nieuw sterrendom.

Dat gezegd hebbende, het is een hete tijd geleden dat we getuige waren van het Andy-Red-duo. Sindsdien heeft Tim Robbins, de acteur die Andy speelde, zich zowel in zijn carrière als in zijn persoonlijke leven aan veel dingen gewaagd. Om het samen te vatten, hier is hoe het leven van Tim Robbins veranderde en wat hij heeft gedaan sinds de film.

8 Tim Robbins won een Oscar voor 'Mystic River'

Jaren na The Shawshank Redemption rekruteerde Clint Eastwood Robbins, Kevin Bacon, Sean Penn en meer voor het neo-noir misdaaddrama Mystic River uit 2003. Mystic River, geschreven door Brian Helgeland, gebaseerd op de gelijknamige roman van Dennis Lehane uit 2001, draait om de familietragedie die drie jeugdvrienden verbrijzelt. Robbins won uiteindelijk de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol in 2004, samen met zijn co-ster Sean Penn.

7 maakte zijn regiedoorbraak

In 1995, een jaar na Shawshank, prezen Academy Awards Tim Robbins als een van de beste regisseurs van het jaar dankzij zijn werk in Dead Man Walking uit 1995. De film, met Susan Sarandon en Sean Penn in de hoofdrollen, verdiende $ 83 miljoen van zijn $ 11 miljoen budget. Dead Man Walking was echter niet per se zijn regiedebuut, aangezien hij in 1992 samen met producer Forrest Murray Bob Roberts regisseerde.

6 debuteerde met zijn muziek in 2010

Er zijn veel gevallen waarin acteurs muzikanten worden, waaronder Tim Robbins. Hoewel onbekend, bracht hij een verzameling nummers uit die hij in de loop van 25 jaar van zijn carrière had geschreven. Het album, genaamd Tim Robbins & The Rogues Gallery Band, begon in 1992, dankzij het succes van Bob Roberts. Kort daarna kreeg hij zelfs een platencontract aangeboden, maar dat werd geweigerd vanwege zijn tegenstrijdige opnameschema's.

"Als je muziek wilt maken, moet het iets zijn waar je om geeft, en er moet iets zijn dat je wilt zeggen", zei hij in een interview. "Het is niet iets dat je licht opvat. Het is geen karaoke!"

5 Co-Stared Rachel McAdams & Saoirse Ronan In 'The Lucky Ones' &'City Of Ember'

Gedurende de loop van zijn carrière heeft Tim Robbins nooit enig teken van vertraging getoond. Helaas werd niet elke film waarin hij ooit speelde als een succes beschouwd. In 2008 maakte hij twee flops aan de kassa met The Lucky Ones, met in de hoofdrol Rachel McAdams, en City of Ember naast Saoirse Ronan. Beide films brachten respectievelijk slechts $ 260.000 en $ 17,9 miljoen op van hun hoge budget.

4 Tim Robbins regisseerde afleveringen van HBO's 'Treme'

Over zijn regiecarrière gesproken, Tim Robbins werkte ook samen met HBO om de productie van twee afleveringen van Treme te leiden, in navolging van een groep inwoners van New Orleans in de nasleep van orkaan Katrina: "Everything I Do Gonh Be Funky" in Seizoen 2 (2011) en "Beloofd Land" in Seizoen 3 (2012). De serie besloeg vier seizoenen en 36 afleveringen van 2010 tot 2013.

3 Tim Robbins is privé getrouwd in 2017

Gedurende zijn hele carrière heeft Tim Robbins het grootste deel van zijn liefdesleven in de schijnwerpers gehouden. Hij ontmoette zijn oude partner, Susan Sarandon, op de set van Bull Durham. Ze verwelkomden twee zonen, Jack en Miles, respectievelijk in 1989 en 1992. Helaas gingen ze in december 2009 uit elkaar.

"Mensen kwamen naar me toe op straat en zeiden: 'Ik huilde en huilde toen ik het hoorde.' Nou, ik was verdrietiger! Ik dacht ook niet dat het ooit zou gebeuren, 'zei Sarandon tijdens een interview uit 2010 met The Telegraph. "Je brengt op bepaalde momenten mensen in je leven. Misschien heb je een relatie om kinderen te krijgen en realiseer je je dat het daarna vervuld is."

Later ontmoette hij Gratiela Brancusi via hun gezamenlijke werk in het non-profittheater The Actors Gang, waarvan Robbins de artistiek leider is. Ondanks hun enorme leeftijdsverschil van 30 jaar, stapten de twee in 2017 privé in het huwelijksbootje.

2 … En hij rondde toen zijn echtscheidingspapieren af in 2021

Helaas duurde de relatie van Time Robbins met Gratiela Brancusi niet lang. Na slechts drie jaar huwelijk besloten Robbins en Brancusi om in 2020 een einde te maken aan de zaken. De acteur rondde zijn scheidingspapieren later in 2021 af. Hun relatie was zo privé dat bijna niemand ervan wist.

1 Tim Robbins maakt zich op om Rebecca Ferguson te vergezellen in 'Wool' van Apple TV+

Ondanks zijn 62-jarige leeftijd heeft Robbins nog steeds een overvloed aan toekomstige projecten aan zijn horizon. Een van hen, zoals gemeld door Variety, is de Apple TV-serie aanpassing van Hugh Howey's Wool. Het dystopische post-apocalyptische drama beschrijft de samenleving terwijl ze zich vastklampen aan overleven in de Silo. De acteur zal naast Rebecca Ferguson schitteren.

Aanbevolen: