10 acteurs uit populaire sitcoms uit de jaren 90 die zijn overleden

Inhoudsopgave:

10 acteurs uit populaire sitcoms uit de jaren 90 die zijn overleden
10 acteurs uit populaire sitcoms uit de jaren 90 die zijn overleden
Anonim

Er waren verschillende gedenkwaardige en populaire sitcoms uit de jaren 90 die tot op de dag van vandaag geliefd zijn en de acteurs die erin schitterden waren bekende namen. Hoewel veel van deze sterren zijn gaan werken in andere tv-shows en films, hebben we tragisch genoeg ook een paar acteurs verloren die voor altijd bekend zullen staan om hun sitcom-rollen uit de jaren 90.

De meest recente sterdood in de sitcom is acteur Dustin Diamond, die bekend stond om zijn rol als 'Screech' in de geliefde show Saved By the Bell. Zijn dood begin 2021 was voortijdig en schokkend voor fans, maar hij zal voor altijd bekend staan als een van de meest erkende sterren van de jaren '90. Diamond heeft samen met deze negen andere sterren hieronder op tragische wijze het leven verloren, maar ze zullen altijd een speciaal plekje in ons hart hebben, vooral voor degenen die opgroeiden met het kijken naar deze geliefde sitcoms.

10 John Ritter - 'Hearts Afire'

john ritter harten in vuur en vlam
john ritter harten in vuur en vlam

Acteur John Ritter's aanspraak op roem kwam misschien toen hij verscheen in de sitcom Three's Company uit de jaren 70, maar Ritter zou opnieuw succes boeken in de show Hearts Afire uit de jaren 90, een serie over twee mensen in de politiek die vallen verliefd.

De show duurde maar drie seizoenen, maar het zou niet zijn laatste rol zijn. In de vroege jaren 2000 speelde Ritter in de ABC-komedie 8 Simple Rules, maar de plotselinge dood van de acteur zorgde ervoor dat de show uiteindelijk zijn karakter doodde. Ritter stierf helaas aan een onopgemerkte fout in zijn hart, aortadissectie genaamd, en stierf in september 2003.

9 James Avery - 'The Fresh Prince Of Bel-Air'

James Avery Fresh Prince of Bel Air
James Avery Fresh Prince of Bel Air

James Avery is vooral bekend als Uncle Phil in de geliefde sitcom The Fresh Prince of Bel-Air uit de jaren 90. Helaas stierf de acteur in 2014 op 68-jarige leeftijd na complicaties van een openhartoperatie, volgens CNN.

Naast het werken als de koppige maar liefhebbende Phillip Banks in de show, leende Avery zijn acteervaardigheden ook aan andere shows, waaronder CSI, That 70's Show en L. A. Law, waar hij een advocaat speelde.

8 Yvette Wilson - 'Moesha'

Yvette Wilson - 'Moesha&39
Yvette Wilson - 'Moesha&39

Actrice Yvette Wilson was het meest bekend om haar rol in de sitcom Moesha uit 1996 en de spin-off The Parkers uit 2000. Wilson portretteerde Andell Wilkerson in Moesha, als de winkelier van de lokale ontmoetingsplaats, naast zanger Brandy Norwood. In The Parkers speelde Wilson de beste vriend van actrice Mo'Nique.

Helaas stierf Wilson in 2012, op 48-jarige leeftijd, aan baarmoederhalskanker en lijdend aan nierfalen, volgens ABC News.

7 Lee Thompson Young - 'The Famous Jett Jackson'

Lee Thompson Young - 'De beroemde Jett Jackson&39
Lee Thompson Young - 'De beroemde Jett Jackson&39

Fans waren geschokt toen ze hoorden van het overlijden van acteur Lee Thompson Young in 2013, op 29-jarige leeftijd, nadat hij zelfmoord had gepleegd, volgens USA Today. Young speelde de beroemde hoofdrol in The Famous Jett Jackson van 1998 tot 2001, maar was ook te zien in verschillende andere tv-shows, waaronder The Guardian, Scrubs, Smallville, en meest recentelijk had hij rechercheur Barry Frost geportretteerd op Rizzoli & Isles.

Zijn manager Jonathan Baruch vertelde destijds: "Lee was meer dan alleen een briljante jonge acteur, hij was een geweldige en zachte ziel die echt gemist zal worden."

6 Earl Hindman - 'Home Improvement'

Earl Hindman - 'Thuisverbetering&39
Earl Hindman - 'Thuisverbetering&39

Acteur Earl Hindman speelde de beroemde ster als de aardige onzichtbare buurman genaamd Wilson W. Wilson, Jr., die van 1991 tot 1999 inzichtelijk advies gaf in de sitcom Home Improvement van Tim Allen. Maar daarvoor speelde Hindman in veel films in de Jaren 70 en 80, waaronder The Taking of Pelham One Two Three uit 1974.

Hindman stierf in 2003, op 61-jarige leeftijd, na zijn strijd tegen longkanker. Allen herschapen het karakter van Hindman in zijn show Last Man Standing in de aflevering getiteld "Dual Time".

5 Sarah Danielle Madison - '7th Heaven'

Sarah Danielle Madison
Sarah Danielle Madison

Fans herinneren zich misschien actrice Sarah Danielle Madison van de populaire drama-sitcom 7th Heaven, waar ze de dochter speelde van een rabbijn die verliefd wordt op Christian Matt Camden, gespeeld door Barry Watson.

De show begon in 1996, maar Madison voegde zich bij de cast van 2002 tot 2006. Helaas stierf ze op 40-jarige leeftijd in haar slaap in 2014, volgens Today. Hoewel de autopsie haar doodsoorzaak niet kon vaststellen, vertelde haar moeder dat ze vermoedde dat een hartkwaal de oorzaak was van haar vroegtijdig overlijden.

4 Lamont Bentley - 'Moesha'

Lamont Bentley - 'Moesha&39
Lamont Bentley - 'Moesha&39

Acteur Lamont Bentley, die speelde als Hakeem Campbell in de komedie Moesha en zijn spin-off The Parkers, stierf ook nadat hij betrokken was bij een eenzijdig auto-ongeluk in Californië dat hem tragisch het leven kostte in 2005, volgens de Los Angeles Times.

Zijn manager, Susan Ferris, vertelde: "Hij was een heldere kaars die net was uitgedoofd. Hij was emotioneel en fysiek op een geweldige plek. Alles ging goed voor hem."

3 Michelle Thomas - 'Family Matters'

Michelle Thomas - 'Familiezaken&39
Michelle Thomas - 'Familiezaken&39

90 sitcom-fans zullen zich actrice Michelle Thomas herinneren van Family Matters, waar ze Myra speelde, de vriendin van het nerdy personage Steve Urkel, gespeeld door Jaleel White. Thomas stierf helaas op 30-jarige leeftijd aan maagkanker in 1998.

White kreeg de kans om spiritueel opnieuw contact te maken met zijn voormalige co-ster toen hij in 2017 op de show van beroemdheden van Tyler Henry, Hollywood Medium, werd gebracht.

2 Lisa Robin Kelly - 'Die show uit de jaren 70'

Lisa Robin Kelly - 'Die show uit de jaren 70&39
Lisa Robin Kelly - 'Die show uit de jaren 70&39

Elke That 70's Show-fan zal zich actrice Lisa Robin Kelly herinneren, die Laurie speelde, de oudere zus van Eric Forman, die na vijf jaar uit de show werd getrapt vanwege haar betrokkenheid bij drugs.

Kelly had een verontrustend leven met meerdere arrestaties, waaronder rijden onder invloed, en worstelde met drugs- en alcoholverslaving, wat uiteindelijk haar leven opeiste op 43-jarige leeftijd, toen ze stierf in een verslavingskliniek in Los Angeles in 2013, volgens BBC.

1 Dustin Diamond - 'Saved By The Bell'

dustin diamant
dustin diamant

De meest recente dood van de sitcom die fans schokte, was het vroegtijdig overlijden van acteur Dustin Diamond, die tragisch stierf op 1 februari 2021, na een gevecht met stadium 4 longkanker. Volgens TMZ werd de acteur aanvankelijk in januari opgenomen in het ziekenhuis nadat hij pijn over zijn hele lichaam voelde en ontdekte dat hij kanker had.

Fans kennen Diamond allemaal van zijn vertolking van Samuel "Screech" Powers uit Saved By the Bell, en hij zou zijn rol blijven herhalen in de kortstondige spin-offs van de sitcom.

Aanbevolen: