Dit is wat de cast van 'Clueless' nu doet

Inhoudsopgave:

Dit is wat de cast van 'Clueless' nu doet
Dit is wat de cast van 'Clueless' nu doet
Anonim

Clueless is zo'n cruciaal kunstwerk in onze popcultuur. Hoewel het misschien geen enorme hit was, is de culturele impact van het coming-of-age-drama onmiskenbaar. Met in de hoofdrollen Alicia Silverstone, Stacey Dash en Brittany Murphy, beschrijft de verfilming van de roman Emma uit 1815 het leven van een middelbare scholiere en haar reis om de ups en downs van het adolescente leven te overleven.

Sinds de film in 1995 in de bioscoop verscheen, hebben alle met sterren bezaaide castleden zich op andere dingen gewaagd. De erfenis van de film onder fans en de cultstatus ervan hebben de sterren in de loop der jaren geholpen om hun respectievelijke carrières vorm te geven. Dit is wat de cast van Clueless nu doet.

10 Julie Brown

Julie Brown
Julie Brown

In de jaren tachtig en negentig was Julie Ann Brown een 'slachtoffer' van typecasting, die vaak een typisch, upper-to-middle class, Valley-meisjeskarakter speelde. In de Clueless-film speelde Brown mevrouw Stoeger. Na de film speelde Brown van 1996 tot 1999 Coach Millie Diemer in de Clueless-televisieserie.

Velen wisten dit misschien niet, maar Brown lanceerde in 1987 een zangcarrière door haar debuutalbum uit te brengen. Sinds Clueless heeft de actrice veel voice-overwerk gedaan en een terugkerende rol gekregen in ABC's The Middle. De afgelopen jaren heeft de Brown echter een behoorlijke tijd weg van Hollywood genoten.

9 Twink Caplan

Twink Caplan
Twink Caplan

Naast het uitbeelden van Ms. Toby in Clueless, Twink Caplan diende ook als een van de geassocieerde producenten van de film. Loser, met in de hoofdrol Jason Biggs, is ook een van de titels die ze heeft geproduceerd. Toen Clueless vorig jaar 25 werd, sprak de charmante lerares lovend over haar castmates, vooral wijlen Brittany Murphy.

"We hielden haar [Murphy] in de kamer voor de audities van andere mensen omdat ze gewoon heerlijk was, zo'n lief meisje", vertelde ze VANDAAG. Sinds Clueless heeft Caplan rollen gespeeld in verschillende low-budget films en gastrollen gespeeld in verschillende televisieseries, waaronder Community en meest recentelijk All That.

8 Wallace Shawn

Wallace Shawn
Wallace Shawn

Wallace Shawn speelt de disciplinaire leraar in Clueless. De rol past perfect bij hem omdat Shawn drama en Latijn had gedoceerd en zelfs een jaar in het buitenland had doorgebracht als leraar Engels in India. Over zijn acteercarrière gesproken, Shawn waagde zich aan voice-acting en leverde de stem voor Toy Story's t-rex-personage, Rex, evenals Gilbert Huph van The Incredibles.

Sinds Clueless had Wallace Shawn een zeer productieve carrière met veel films en televisierollen op zijn naam. Zijn recente kredieten zijn voor Amazon Prime's The Bug Diaries en CBS' Young Sheldon.

7 Justin Walker

Justin Walker
Justin Walker

Het is geen gemakkelijke taak om gelijke tred te houden met de snelle filmindustrie. Justin Walker is een goed voorbeeld van een veelbelovende rijzende ster die, ondanks een optreden in een van de beste films aller tijden, er niet in is geslaagd de rekening na te komen. Clueless was zijn eerste grote acteerproject en zijn laatst bekende rol was in Take Out uit 2005 als Don Libishitz.

6 Elisa Donovan

Elisa Donovan
Elisa Donovan

Elisa Donovan hernam haar rol als Amber in de serieversie van de film. Ze waagde zich later zelfs aan de sitcom Sabrina the Teenage Witch als een van de hoofdpersonen in het vijfde, zesde en zevende seizoen. Nu kun je haar een schrijver noemen, want haar aankomende boek, Wake Me When You Leave, zal in juni 2021 in de winkels liggen.

5 Dan Hedaya

Dan Hedaya
Dan Hedaya

Door de beschermende vader van Cher te spelen, was Dan Hendaya's vertolking van het personage iconisch. Nu houdt hij zich bezig met beeldende kunst, maar hij verschijnt nog steeds voor verschillende cameo-rollen in indiefilms. Hij speelde een sheriff in Slapface, een indie-horror-thrillerfilm, die in maart 2021 de publieksprijs won op het Cinequest Film Festival. Hij zal samen met Kelsey Grammer en Julia Stiles de hoofdrol spelen in het komende God Committee.

4 Paul Rudd

Paul
Paul

Na de dagen van Clueless werd Paul Rudd steeds drukker. De voormalige Friends-acteur staat nu bekend als Ant-Man in het Marvel Cinematic UniverseNaast zijn vier optredens als het personage van 2015 tot 2019, zal hij zijn rol als de unieke held opnieuw opnemen in de komende Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Het staat gepland voor een bioscooprelease in 2022. Met een ster op de Hollywood Walk of Fame op zijn naam, plaatste Forbes de Knocked Up-acteur in een van zijn jaarlijkse Forbes Celebrity 100-lijsten in 2019.

3 Brittany Murphy

Bretagne
Bretagne

Atlanta-inheemse Brittany Murphy is het gezicht van de jaren 2000. De Bongwater-actrice speelde rapster Eminem mee in zijn semi-biopic 8 Mile-film waarin ze Em's liefdesbelang portretteert. Helaas stortte de ster in in haar badkamer als gevolg van een longontsteking en stierf in 2009. Haar familie heeft een liefdadigheidsstichting opgericht om kankeronderzoek en kunsteducatie voor kinderen te ondersteunen na haar plotselinge dood.

2 Stacey Dash

Stacey Dash
Stacey Dash

Naast haar acteercarrière is Stacey Dash ook een vocale en uitgesproken beroemdheid. Fox News nam haar in 2014 in dienst als bijdrage voor cultureel commentaar. Ze maakte zelfs een aantal controversiële opmerkingen, waaronder het moment waarop ze voorstelde Black History Month te beëindigen en kritiek had op de beruchte toespraak van Jesse William bij de BET Awards. Voorlopig probeert ze haar recente scheiding van haar man, Jeffery Marty, het hoofd te bieden en heeft ze verschillende projecten in de postproductie. Een van haar meest recente credits was als Dr. Mildred Jefferson in de drama-geschiedenisfilm Roe v. Wade.

1 Alicia Silverstone

Alicia Silverstone
Alicia Silverstone

Wie zou Alicia Silverstone als Cher kunnen vergeten? Dankzij haar vertolking van zo'n iconisch personage tekende de voor een Golden Globe genomineerde actrice een lucratieve deal van meerdere miljoenen dollars met Columbia Pictures om Batgirl in Batman & Robbin te spelen in 1997. Ze is nog steeds zo'n beetje in de buurt en speelde het afgelopen jaar in verschillende Netflix-originelen, waaronder The Baby-Sitters Club en Masters of the Universe: Revelation.

Aanbevolen: