Alles wat we weten over het komende 'Matrix'-vervolg

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over het komende 'Matrix'-vervolg
Alles wat we weten over het komende 'Matrix'-vervolg
Anonim

De releasedatum voor het langverwachte vierde deel van de sci-fi-film uit 1999 The Matrix staat voor de deur en iedereen is er niet voor niets super hyped over. Na meer dan 20 jaar gaan we eindelijk weer de stimulatie in, met de hulp van respectievelijk Neo en Trinity, Keanu Reeves en Carrie Anne Moss.

Als je wilt weten wie van de cast terug is, wanneer de releasedatum is of waar de opnames plaatsvonden, ben je hier aan het juiste adres. Blijf scrollen om alles te weten te komen over The Matrix 4.

10 De titel van de film is naar verluidt 'The Matrix Resurrections'

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de titel van de film op dit moment nog niet officieel is aangekondigd, gaan er geruchten dat de vierde Matrix-aflevering de titel The Matrix Resurrections zal krijgen.

Een visagist die aan Matrix 4 had gewerkt, deelde een foto van een geschenk dat ze van de regisseurs van de film had gekregen en je kunt duidelijk het woord Resurrections zien. Deze titel zou perfect bij de film passen, vooral gezien het ongelukkige lot van Neo in de vorige film.

9 De releasedatum werd meerdere keren uitgesteld

Afbeelding
Afbeelding

De vierde Matrix-film zou in mei 2021 in première gaan, maar vanwege de COVID-19-pandemie en alle beperkingen die daarmee gepaard gingen, werd de release helaas uitgesteld tot december 2021. slechts een van de vele Hollywood-films die met dit probleem te maken hebben - andere blockbusters zoals A Quiet Place en Black Widow moesten ook hun premièredata verplaatsen.

8 De opnames vonden plaats in San Francisco en Berlijn

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het lijkt alsof de hele filmfranchise is gefilmd voor een groen scherm, zou je verbaasd zijn te ontdekken dat dat niet helemaal waar is. Het aankomende Matrix-vervolg werd opgenomen in Berlijn, Duitsland en San Francisco, Californië onder de codenaam "Project Ice Cream". Volgens ScreenRant moesten de Matrix-producenten maar liefst 420.000 dollar betalen aan de politie van San Francisco om in San Francisco te kunnen filmen.

7 Zowel Keanu Reeves als Carrie Anne Moss hernemen hun rol

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel we de personages van Keanu Reeves en Carrie Anne Moss hebben zien sterven in de derde Matrix-film, zullen we ze allebei nog zien in het komende vervolg. Het is nog steeds onzeker of we ze in een soort flashbacks zullen zien of dat ze op de een of andere manier zullen herrijzen, zoals de geruchtentitel suggereert.

6 Een paar 'Sense8'-acteurs voegden zich ook bij de cast

Afbeelding
Afbeelding

Als je bekend bent met het werk van de Wachowski-zus, heb je waarschijnlijk gehoord van of misschien zelfs gezien van hun sci-fi-dramaserie Sense8, die in 2015 in première ging op Netflix. Voor het geval je het op de een of andere manier hebt gemist, raden we je aan het op je kijklijst te zetten, want niet alleen is de show geweldig, maar sommige van zijn acteurs - Erendira Ibarra, Toby Onwumere, Brian J. Smith en Max Riemelt - zullen ook in de komende Matrix-film verschijnen.

5 En Laurence Fishburne keert niet terug als Morpheus

Afbeelding
Afbeelding

En hoewel we hoopten dat de volledige cast van de originele Matrix terug zou zijn voor het vervolg, lijkt het erop dat dat helaas niet het geval zal zijn. Laurence Fishburne, die Morpheus in de vorige films had gespeeld, onthulde dat hij niet terugkeert naar de Matrix.

"Ik ben niet uitgenodigd", zei Fishburne in een interview met de New York Times. "Misschien zorgt dat ervoor dat ik nog een toneelstuk schrijf. Ik zoek de zegen daarin. Ik wens ze het beste. Ik hoop dat het geweldig is."

4 Keanu Reeves beschreef de film als "A Love Story"

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens zijn optreden op BBC's The One Show, onthulde Keanu Reeves dat Matrix 4 als een liefdesverhaal gaat worden. "We hebben een geweldige regisseur, Lana Wachowski, en ze heeft een prachtig script geschreven dat een liefdesverhaal is. Het is inspirerend", zei Reeves, eraan toevoegend dat Matrix 4 "een andere versie is van een soort oproep om wakker te worden en het heeft wat geweldige actie."

3 Lana Wachowski regisseert de film alleen

Afbeelding
Afbeelding

De zusjes Wachowski hebben het grootste deel van hun carrière samengewerkt. Ze hebben enkele van de beste films en tv-series gemaakt die er zijn - V for Vendetta, Cloud Atlas en Sense8 is slechts enkele van hun veelgeprezen werk. De laatste tijd werken ze echter afzonderlijk aan verschillende dingen - Lilly Wachowski werkt aan een comedyserie Work in Progress, terwijl haar zus Lana net klaar is met het filmen van The Matrix 4.

2 Haar zus, Lilly Wachowski, besloot zich af te melden

Afbeelding
Afbeelding

Een van de belangrijkste redenen waarom Lilly Wachowski besloot de film niet te regisseren, is dat ze geen fan is van vervolgen en reboots. "De culturele obsessie om het succes van een film gelijk te stellen aan de kassa, is ongelooflijk vernietigend voor deze industrie", zei Lilly Wachowski in een interview met Times Colonist. "Het dwingt de industrie steeds meer om puur product te maken, wat nog een reden is waarom je constant reboots hebt.

1 We kunnen geweldige actiescènes en inventieve visuals verwachten

Afbeelding
Afbeelding

Afgaande op de vorige Matrix-films en andere Wachowski-projecten, kunnen we één ding met zekerheid zeggen: als het gaat om beelden en actiescènes, stellen Lilly en Lana Wachowski nooit teleur. Zelfs actrice Jessica Henwick, een van de Matrix-nieuwkomers, zei dat Lana Wachowski "de industrie weer gaat veranderen met deze film."

Aanbevolen: