Filmscènes die de meeste tijd kostte om te filmen

Inhoudsopgave:

Filmscènes die de meeste tijd kostte om te filmen
Filmscènes die de meeste tijd kostte om te filmen
Anonim

Films kunnen vaak lastig zijn om te filmen. Naast vervelende blessures op de set, budgetproblemen en verhitte ruzies tussen regisseurs en sterren, is er ook de kwestie van de perfecte opname voor elke scène. Het is vrij normaal dat filmmakers perfectionisten zijn, maar vaak kan dat perfectionisme omslaan in een obsessie, ten nadele van de acteurs van de film.

Bij een aantal gelegenheden zijn acteurs praktisch gemarteld met heropnames. In naam van de kunst kunnen bestuurders met veel wegkomen, namelijk machtsmisbruik dat in de meeste andere beroepen onaanvaardbaar zou zijn. Blijf lezen om erachter te komen welke filmscènes de meeste takes nodig hadden om te filmen.

10 'The Usual Suspects': Line-up Scene, 12+ takes

De gebruikelijke verdachten
De gebruikelijke verdachten

Regisseur Bryan Singer en ster Kevin Spacey mogen nu worden beschuldigd van roofdieren, maar in 1995 waren ze op het hoogtepunt van hun roem. De beroemde line-upscène van The Usual Suspects duurde minstens 12 takes, maar het werkelijke aantal is waarschijnlijk aanzienlijk hoger, omdat de acteurs het steeds maar verpesten.

Van Benico De Toro die constant scheten liet tot Gabriel Byrne die in lachen uitbarstte, de scène was een nachtmerrie om te filmen.

9 'Alice woont hier niet meer': meisje eet een ijsje, 19 takes

Voordat ze een grote ster was, verscheen Laura Dern in Martin Scorsese's drama uit 1974 Alice woont hier niet meer toen ze nog maar 7 jaar oud was. In een niet genoemde rol speelt Dern een klein meisje dat een ijsje eet, maar Scorsese was na elke opname niet tevreden, dus moesten ze de scène 19 keer filmen totdat de regisseur de perfecte opname had.

Dit betekende dat Dern 19 ijsjes moest eten. Onder de indruk, merkte Scorsese op, "als ze daarna niet overgeeft, is dit meisje klaar om actrice te worden." En hij had gelijk.

8 'The Godfather': Clemenza loopt de trap op, 20 takes

Richard S. Castellano als Clemenza in 'The Godfather&39
Richard S. Castellano als Clemenza in 'The Godfather&39

Tijdens de productie vocht regisseur Francis Ford Coppola met acteur Richard Castellano, die Clemenza speelde, Don Vito's (Marlon Brando) goede vriend.

Om wraak te nemen op Castellano voor zijn zogenaamd respectloos gedrag, liet Coppola de acteur 20 takes nemen bij het filmen van een scène waarin hij 4 trappen oploopt. Dat is marteling op de grens.

7 'Some Like It Hot': "It's Me, Sugar", 47 Taken

Sommigen houden ervan als het warm is
Sommigen houden ervan als het warm is

Berucht is dat Marilyn Monroe botste met zowel regisseur Billy Wilder als acteur Tony Curtis bij het maken van de komische klassieker Some Like It Hot. Het paar was voortdurend gefrustreerd door Monroe's onvermogen om haar regels te onthouden, en leidde er zelfs toe dat Curtis haar met Hitler ging vergelijken.

De regel "It's me, Sugar" vereiste een schokkende 47 takes terwijl de actrice de woorden steeds door elkaar haalde en zei: "Sugar, it's me" of "It's Sugar, me". Uiteindelijk nam Wilder zijn toevlucht tot het opschrijven van de regel op een schoolbord.

6 'Eyes Wide Shut': Doorway Scene, 95 takes

Ogen wijd dicht
Ogen wijd dicht

Bij het maken van Eyes Wide Shut kostte een simpele scène van slechts enkele seconden maar liefst 95 takes. Regisseur Stanley Kubrick, een gerenommeerde perfectionist, liet Tom Cruise herhaaldelijk door een deuropening lopen totdat hij de perfecte foto had gemaakt.

Daarna zei de regisseur tegen zijn geduldige ster: "Hé Tom, blijf bij me, ik zal een ster voor je maken."

5 'The Social Network': het argument van Mark en Erica, 99 takes

Het sociale netwerk
Het sociale netwerk

De openingsscène van David Fincher's Oscar-winnaar The Social Network ziet er misschien naadloos uit, maar achter de schermen was het behoorlijk beladen. Mark Zuckerberg's (Jesse Eisenberg) passief agressief heen en weer met vriendin Erica (Rooney Mara) nam eigenlijk 99 takes.

Bovendien duurde het filmen van de scène van 6 minuten twee hele dagen.

4 'The Shining': Honkbalknuppelscène, 127 takes

De Shining vleermuis scene
De Shining vleermuis scene

Een veel geparodieerde scène, Shelley Duvall die een honkbalknuppel opleverde in The Shining, is een iconisch beeld geworden dat voor altijd zal voortleven in de filmgeschiedenis. Maar de scène was een absolute marteling voor de actrice, die 127 takes moest doen. Vervolgens raakte ze gedesillusioneerd met acteren na het maken van de film, voornamelijk vanwege Kubricks meedogenloze emotionele mishandeling.

Destijds haalde de scène zelfs het Guinness Book of World Records. Dit is Kubricks tweede verschijning op deze lijst, dus het volstaat te zeggen dat hij zijn sterren graag liet lijden.

3 'Spider-Man': The Tray Catch, 156 Takes

Scène met Spider-Man dienblad
Scène met Spider-Man dienblad

Voordat Tom Holland het Spider-Man-pak aantrok, was het Tobey Maguire die het personage voor het eerst naar het grote scherm bracht. De Spider-Man-film van Sam Raimi uit 2002 was een grote hit, maar achter de schermen was het niet altijd even rooskleurig.

Verbazingwekkend genoeg werd de beroemde scène waarin Peter Parker zijn lunchblad in de ene hand pakt en liefdesbelang Mary Jane met de andere, gefilmd zonder de hulp van CGI. In plaats daarvan moest de scène maar liefst 156 keer worden gefilmd om de perfecte foto te maken.

2 'City Lights': bloemenscène, 342 opnames

Stadslichten bloemscène
Stadslichten bloemscène

Charlie Chaplins iconische personage The Tramp was misschien lief en vertederend, maar de man achter de bolhoed-dragende heer was een meedogenloze perfectionist. Tijdens de opnames van de film City Lights uit 1931, die Chaplin schreef, regisseerde, produceerde en speelde, dreef hij mede-ster Virginia Cherrill praktisch tot waanzin.

De simpele scène waarin The Tramp een bloem van Cherrill koopt, kostte maar liefst 342 takes totdat Chapin tevreden was.

1 'Dragon Lord': Shuttlescène, 2, 900 duurt

Dragon Lord-sportscène
Dragon Lord-sportscène

Deze vechtsportfilm uit Hong Kong uit 1982 werd geregisseerd door een jonge Jackie Chan, die ook schittert. In tegenstelling tot veel van de anderen in deze lijst, was Chan bijzonder brutaal tegen zichzelf, in tegenstelling tot zijn sterren.

Bovenaan deze lijst stond naar verluidt de shuttle-voetbalscène met maar liefst 2.900 takes.

Aanbevolen: