Star Trek: 20 wilde onthullingen over de relatie van Picard en Dr. Crusher

Inhoudsopgave:

Star Trek: 20 wilde onthullingen over de relatie van Picard en Dr. Crusher
Star Trek: 20 wilde onthullingen over de relatie van Picard en Dr. Crusher
Anonim

Star Trek staat altijd bekend om de consequent indrukwekkende manier waarop het de mensheid, de wetenschap en het universum bevraagt. Terwijl de originele serie werd afgebroken, deed het vervolgprogramma Star Trek: The Next Generation (TNG) het veel beter. Het begon een dynastie van verhalen over de Enterprise en meer. De connecties tussen personages helpen de show altijd vooruit, en een van de meest opvallende en iconische TNG-relaties was tussen Captain Jean-Luc Picard en zijn scheepsdokter, Beverly Crusher

Met een jarenlange geschiedenis tussen hen, is het paar een favoriete Star Trek-romantiek. Helaas is er echter niet echt veel romantiek op het scherm te zien. Hoewel hardcore Picard/Crusher-fans nooit echt de voldoening kregen die ze wilden, zijn ze nog steeds enorm geliefd en hebben ze veel geheimen tussen hen.

Hier zijn 20 wilde onthullingen over de relatie van Picard en Dr. Crusher.

20 Hij had gevoelens voor haar toen ze getrouwd was

Afbeelding
Afbeelding

"Bijgevoegd" was de grootste aflevering voor Picard en Crusher's relatie. Ze raken verdwaald op een planeet waar ze telepathisch met elkaar verbonden raken en gevoelens uit hun verleden worden onthuld en onderzocht. Een van de grootste geheimen was dat Picard tijdens haar huwelijk met Jack Crusher gevoelens voor haar had.

Hij hield die gevoelens echter diep opgesloten. Jack was zijn beste vriend, zij was zijn vrouw, en hij zou niets doen om die relatie te schaden.

Hoewel Jack jaren geleden stierf en ze vrienden bleven, deelde hij nooit zijn eerdere gevoelens om zijn nagedachtenis te eren.

19 Patrick Stewart was de enige reden waarom Gates McFadden terugkeerde naar TNG

Afbeelding
Afbeelding

Gates McFadden, de actrice die Dr. Crusher speelde, verliet de show na het eerste seizoen. Ze was het niet eens met bepaalde showrunners en stopte. Ze werd het volgende seizoen vervangen door de verdeeldheid zaaiende Dr. Katherine Pulaski.

Hoewel er nog steeds meningsverschillen waren, stond Patrick Stewart dicht genoeg bij McFadden en gaf hij er zoveel om dat ze in de show was dat hij ervoor zorgde dat ze terugkeerde. Excuses werden gemaakt, hekken werden hersteld en ze speelde nog vijf seizoenen Beverly Crusher.

18 Picard fungeert als vaderfiguur voor Wesley

Afbeelding
Afbeelding

Jack Crusher stierf toen zijn zoon, Wesley, nog heel jong was. Hij werkte nauw samen onder kapitein Picard tot zijn vroegtijdige verlies. Dit maakte Wesley aanvankelijk boos op Picard omdat zijn vader onder zijn leiding omkwam.

Na verloop van tijd begon Wesley Picard echter te respecteren. Hij keek naar hem voor begeleiding in een onzeker universum van ruimte en buitenaardse wezens en eindeloze mogelijkheden.

Picard heeft misschien nooit van kinderen gehouden, maar hij en Wesley hadden een speciale vaderlijke band.

17 Beverly was degene die besloot hun relatie platonisch te houden

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens 'Attached' kwamen alle onderdrukte gevoelens voor elkaar die Beverly en Jean-Luc al jaren hadden aan de oppervlakte. Na al deze ontdekkingen (en zelfs een soort geestversmelting) was Picard bereid om eindelijk hun relatie naar een hoger niveau te tillen.

Ondertussen dacht Dr. Crusher er anders over.

Hoewel ze wist dat ze allebei romantische gevoelens voor elkaar hadden, dacht ze dat het het beste was dat ze bleven zoals ze waren. Collectieve romantisch gefrustreerde fans huilden die nacht.

16 Fans kregen nooit de tevredenheid dat ze bij elkaar kwamen

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens de hele serie waren er verschillende stelletjes met veel hints die er een eeuwigheid over deden om samen te komen. Deanna Troi en Will Riker, Jean-Luc Picard en Beverly Crusher, Data en Geordi La Forge (of niet, afhankelijk van uw verzendvoorkeuren). Er is echter maar één stel samengekomen: Troi en Riker.

Hoewel TNG de relaties van Picard en Crusher jarenlang plaagde, veranderde er niets. Ze hadden bijna aflevering drie gehaald, ze trouwden in een ander universum, ze biechtten zelfs hun gevoelens op. Maar niets.

Voor al die opbouw is het behoorlijk onbevredigend.

15 Hun vriendschap werd bijna verpest in de derde aflevering van de serie

Afbeelding
Afbeelding

TNG, DS9 en andere Star Trek-series hebben verschillende call-backs en hommages gedaan aan de originele serie. Als de eerste vervolgserie deed TNG een hommage in aflevering drie. In het beruchte "The Naked Now"-verhaal had Data een wilde tijd met Tasha Yar, verschillende vechtpartijen, en Picard en Beverly flirtten flink.

Ze vermeden alles wat romantisch was om hun gekoesterde vriendschap te beschermen, maar ze veranderden bijna alles toen de serie begon.

14 Picard was vroeger beste vrienden met haar man

Afbeelding
Afbeelding

Jack Crusher was een dappere Starfleet-officier die zijn leven verloor om anderen te redden. Toen zijn schip, de Stargazer, in gevaar was, kon zijn kapitein niet iedereen redden en bleef hij achter. Hoewel Jack een van zijn beste vrienden was, moest hij accepteren dat hij hem verloor om zijn bemanning te beschermen. Het achtervolgde Picard jarenlang.

Vele jaren later werd zijn vrouw, Beverly Crusher, de scheepsarts bij Picards nieuwe scheepsopdracht, de U. S. S. Enterprise.

13 Een van de langstlopende tv-koppels met "Zullen ze, niet?"

Afbeelding
Afbeelding

TV-series zijn geobsedeerd door "Will They, Will not They" romantische relaties. Dit zijn koppels vol emotionele spanning die om de een of andere reden niet samen kunnen zijn. Voor Ross en Rachel waren het hun eigen onzekerheden en domme beslissingen. Bones en Booth, het overschreed de grens tussen beste vriendschap, professionaliteit en liefde.

Picard en Crusher hadden die beide, plus een man van 1,80 meter onder hun romantische gevoelens.

Uiteindelijk hebben Star Trek-schrijvers besloten dat Jean-Luc en Beverly gewoon "niet" samen zullen zijn. Niet op het scherm, en niet voor lang.

12 Ze ondersteunen elkaars liefdeslevens

Afbeelding
Afbeelding

Ondanks alle gevoelens die ze voor elkaar hebben, stellen Picard en Crusher hun vriendschap altijd op de eerste plaats. Zozeer zelfs dat ze elkaar overweldigend steunen, zelfs als ze verliefd worden op andere mensen. Hij troostte Beverly terwijl ze toekeek hoe Odan zijn leven verloor. Ze wilde er zeker van zijn dat Vash om hem gaf en maakte toen grappen met haar.

Over hun eigen gevoelens willen ze elkaar gewoon gelukkig maken. Als dat betekent met een andere persoon, het zij zo. Dat is een diepe vriendschap daar.

11 Wesley Crusher zou het niet zo goed hebben gedaan zonder de steun van Picard

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Star Trek van Wesley een op zichzelf staand genie heeft gemaakt, zou hij zonder Picard nooit zo ver zijn gekomen in Starfleet. Ondanks zijn intelligentie was hij altijd opstandig, ondeugend en vastbesloten om te experimenteren, ongeacht het gevaar. Toen hij naar Picard opkeek, begon hij verantwoordelijker en gedisciplineerder te worden.

Met de invloed van Picard stopte Wesley toch met Starfleet. Als dat rolmodel er niet was geweest? Zelfs zijn hersens zouden niet genoeg zijn geweest om hem zelfs maar binnen te krijgen.

10 Op de een of andere manier geven ze Picard allebei de schuld van het overlijden van Jack Crusher

Afbeelding
Afbeelding

Toen Jack Crusher zichzelf opofferde voor zijn schip, was het een tragedie die de herinnering aan alle mensen die om hem gaven getekend heeft. Beverly, Picard en Wesley waren nooit hetzelfde. Picard heeft Jacks lichaam persoonlijk teruggegeven aan zijn familie.

Hoewel zowel Picard als Beverly de gebeurtenis omschrijven als een verschrikkelijk ongeluk, geven ze ook (op de een of andere manier) de kapitein de schuld van de gebeurtenis. Hoewel ze het niet expres doen, heeft het verlies van Jack hen allebei pijn gedaan. Picard weet dat hij niet iedereen kon redden, maar hij geeft zichzelf nog steeds de schuld. Beverly kent de risico's van het werk, maar ze weet nog steeds dat Picard haar man niet mee naar huis heeft genomen.

9 Ze zijn al tientallen jaren beste vrienden

Afbeelding
Afbeelding

Sinds Picard Jack ontmoette, kende hij Beverly, zijn vrouw. De drie werden snelle vrienden. Ze hadden een hechte band tijdens hun carrière, maar Jack was verreweg de grappigste van de drie, die een voorstel deed met een moppenboek. Picard en Beverly waren veel serieuzer, liefhebbers van toneelstukken, Shakespeare, klassieke literatuur.

Nadat ze Jack verloren hadden, hadden ze een tijdje geen contact meer. Echter, de tweede keer dat ze werd toegewezen aan de Enterprise, begon ze hun vriendschap opnieuw. Door elke ochtend samen te ontbijten en elkaar altijd advies te geven, werden ze de beste vrienden door tientallen jaren ervaring en tijd samen.

8 Picard heeft haar gered van een energievampier

Afbeelding
Afbeelding

Beverly wist niet dat haar familie al generaties lang werd geplaagd door een buitenaards energiewezen. Toen haar grootmoeder stierf, veranderde dat allemaal. De bijna vampirische entiteit, Ronin genaamd, verschijnt voor de vrouwen als een aantrekkelijke minnaar. Dat is hij echter helemaal niet. Zijn echte plan is om de rest van haar leven energie uit haar te zuigen totdat ze, net als haar grootmoeder, verdort.

Als Picard er niet was geweest, was Ronin misschien weggekomen met een andere Howard-dochter. Hij merkte echter dat Berverly niet haar normale zelf was, wat ertoe leidde dat de bemanning haar redde van de kwaadaardige, egoïstische vampier.

7 Ze ontbijten elke ochtend samen

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Dr. Crusher en Picard zich gedragen als intelligente, verfijnde mensen met een complexe smaak, zijn ze in de kern verrassend eenvoudig. Ze houden van thee en toast, goede vriendschap en eerlijke mensen. Ze houden van het simpele plezier van een ochtendma altijd met een vriend. En dat is precies wat Picard en Beverly doen. Elke ochtend sinds ze bij de Enterprise kwamen, aten ze samen hun ontbijt. Ook al probeerde ze meer exotische, flamboyante gerechten te maken, ze gaven uiteindelijk toch de voorkeur aan eenvoudig eten en elkaars gezelschap. In een gecompliceerd sterrenstelsel is het de gezonde start die ze nodig hadden voor hun dagen.

6 Wanneer de ander aan het daten is, zijn ze jaloers

Afbeelding
Afbeelding

Elke keer dat een van de twee begon te daten, deed de ander zijn best om hem te steunen. Ze gaven advies, troostten elkaar en moedigden elkaar aan om hun gevoelens te onderzoeken.

Dat weerhield hen er echter niet van hun onderliggende romantische emoties te voelen. Of, nog beter voor televisie, word er jaloers op. Terwijl ze het geluk van hun vriend waarderen, is een deel van hen dat wenst dat zij het waren.

Beverly is jaloers geweest op zijn intense liefdesaffaire met wetenschapper en muzikant Nella en hij werd jaloers op de hare met ambassadeur Odan.

5 Ze waren telepathisch verbonden

Afbeelding
Afbeelding

"Bijgevoegd" veranderde alles aan de relatie van Picard en Crusher, maar slaagde er ook in om niets te veranderen. Terwijl genomen, werd het paar telepathisch verbonden. In het begin beginnen ze gewoon elkaars gedachten te horen, maar ze leren ook dat ze gedwongen worden om bij elkaar in de buurt te blijven en de gedachten beginnen langzaam samen te smelten.

Ze leren een heleboel dingen over elkaar die ze nooit wisten. Crusher houdt haar mond over talloze snauwende opmerkingen. Hij koesterde jarenlang geheime gevoelens voor haar. Ze voltooiden hun relatie bijna met een stomende kus, maar natuurlijk besloten de showschrijvers dat dat veel te bevredigend zou zijn.

4 Picard en Beverly kusten meer dan eens

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel ze technisch gezien nooit met elkaar zijn uitgegaan, hielden Picard en Crusher hun mond niet voor zichzelf. Het paar kuste verschillende keren, ondanks het proberen vast te houden aan vriendschap. Er waren verschillende enigszins twijfelachtige kusjes op de wang, maar er waren twee opmerkelijke ervaringen met de volle mond. Eens, na hun beruchte "Attached" non-get together. Ze kuste zijn wang en wees hun romantische kansen af, en hij gaf haar een afscheidskus. De andere was in "All Good Things", waar ze hem de kans op zijn ziekte in de toekomst moest vertellen. Toen ze hem diagnosticeerde, kuste ze hem.

Ondanks al deze kussen, zijn ze nog steeds nooit echt bij elkaar gekomen.

3 In de laatste TNG-film hadden ze nauwelijks interactie

Afbeelding
Afbeelding

De laatste Star Trek-film waarin de TNG-crew de hoofdrol speelde, was Star Trek: Nemesis. De film draaide om Picard, Data en klonen. Hoewel de film de Troi-Riker-bruiloft met alle hoofdrolspelers bevatte, behalve dat ze op het schip verschenen, ging de film eigenlijk helemaal over Picard en de favoriete Android van Star Trek.

Crusher en hij lijken gewoon door te gaan zonder romantische verwikkelingen. Zozeer zelfs dat ze nauwelijks scènes bij elkaar hebben. Natuurlijk gaat de film niet over haar. Aangezien dit echter redelijk bekend was als de laatste TNG-film, zou iets zinvols tussen hen leuk zijn geweest.

2 Schrijvers hielden ze apart om Picard open te laten voor romantische subplots

Afbeelding
Afbeelding

De reden waarom Picard en Crusher zo'n onbevredigende relatie werden, was niet omdat de schrijvers ze niet leuk vonden samen. Het was veel erger. De schrijvers mochten ze wel, daarom hadden ze zoveel spanning. Ze waren echter meer getrouwd met het concept van Picard als vrijgezel dan met iemand in een relatie. Dit is precies waarom geen van zijn relaties lang duurde.

Met Will Riker als de ladies man van de eeuw, hadden ze Beverly en Picard waarschijnlijk veilig kunnen combineren. Fans zullen misschien nooit weten wat had kunnen zijn.

1 In een alternatieve toekomst trouwden ze (en scheidden)

Afbeelding
Afbeelding

Van alle slecht ontvangen finales brak Star Trek: TNG het spel door een van de beste te hebben. Fans genoten en hielden van "All Good Things", een tijdvervormend avontuur dat zijn personages, zijn schip en Star Trek als geheel vierde. Met Picard aan het roer was de aflevering een hit.

Een van de slechtste delen van de verhaallijn was echter dat Jean-Luc en Beverly buiten het scherm verliefd werden, trouwden en scheidden. Tegen de tijd dat ze aan het eind samen op avontuur gaan, zijn ze al jaren niet meer samen.

Wat een uitvlucht, TNG-schrijvers.

---

Waren er nog andere wilde feiten over Picard en Crusher die we hebben gemist? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Aanbevolen: