10 filmscènes waar acteurs echt doodsbang waren

Inhoudsopgave:

10 filmscènes waar acteurs echt doodsbang waren
10 filmscènes waar acteurs echt doodsbang waren
Anonim

Heb je ooit een enge film gezien en was je zo bang dat je je afvroeg hoe de acteurs en actrices de film konden filmen zonder zelf bang te worden? Welnu, het blijkt dat er tal van beroemdheden zijn die zo bang zijn geworden tijdens het filmen van horrorfilms dat het hen in het echte leven beïnvloedde, aangezien velen van hen getraumatiseerd waren terwijl ze aan het filmen waren.

Omdat veel acteurs echt bang werden tijdens het filmen van deze horrorbewegingen, hun reacties en pure terreur, zijn we zo authentiek op het scherm. Wanneer de reacties zo authentiek zijn, maakt het de film veel geloofwaardiger en plezieriger. Van Willy Wonka en de Chocoladefabriek tot Texas Chainsaw Massacre, veel van deze acteurs waren doodsbang, net als de fans van de films.

10 'Buitenaards'

buitenaards wezen
buitenaards wezen

Een van de meest iconische scènes in de film Alien uit 1979 is waarom een levend buitenaards wezen uit de borst van John Hurt explodeert. Voorafgaand aan het filmen van de angstaanjagende scène werd de cast niet veel verteld, alleen dat ze zouden worden besproeid met dierlijk bloed en dierlijke organen om het er authentiek uit te laten zien. Ze wisten ook niet dat de alien letterlijk door zijn borst zou barsten, dus toen het echt gebeurde waren ze doodsbang.

Sigourney Weaver was zo bang dat ze dacht dat John Hurt stervende was. Ze waren zo verrast dat Veronica Cartwright terecht flauwviel, en Yaphet Kotto was zo getraumatiseerd dat hij zichzelf urenlang opsloot in zijn kamer toen hij thuiskwam. Dit was allemaal opzettelijk, omdat de regisseur echte reacties wilde krijgen, en het is veilig om te zeggen dat hij dat deed.

9 'Stilte van de lammeren'

Jodie Foster in Silence of the Lambs
Jodie Foster in Silence of the Lambs

Jodie Foster gaf toe dat Anthony Hopkins haar doodsbang maakte toen ze Silence of the Lambs aan het filmen was. Voor het grootste deel van de film bracht Hannibal Lecter veel tijd door in zijn gevangeniscel, wat betekent dat wanneer Jodie haar scènes met hem filmde, er altijd iets was dat de twee scheidde. Maar wanneer ze niet aan het filmen waren, ontweek Jodie hem volledig. Hij maakte haar zo bang dat ze niet eens bij hem in de buurt wilde zijn, dus hield ze zo lang mogelijk afstand van haar.

8 'Close Encounters Of The Third Kind'

'Nauwe ontmoetingen van de derde soort&39
'Nauwe ontmoetingen van de derde soort&39

De film Close Encounters of the Third Kind was gericht op buitenaardse wezens. Om de driejarige Cary Guffey te laten reageren op de aliens, moest regisseur Steven Spielberg een manier bedenken om hem angst te laten tonen. Als gevolg daarvan liet hij twee bemanningsleden verkleden als gorilla en clown en liet hij ze achter het nepraam op de set gaan staan. Tijdens de scène liep Cary de keuken in en het nepgordijn op het raam werd neergelaten om de bemanningsleden te laten zien die gekleed waren in kostuum. Natuurlijk was Cary oprecht bang en Steven Spielberg kon dat op camera vastleggen.

7 'Willy Wonka en de chocoladefabriek'

willy wonka en de chocoladefabriek
willy wonka en de chocoladefabriek

We herinneren ons allemaal dat we Willy Wonka en de chocoladefabriek hebben gezien toen we jonger waren, en hoewel het geen enge film was, kunnen we allemaal toegeven dat de bootscène ons echt bang maakte. Sommige kinderen in de film gaven toe dat ze in die scène eigenlijk een beetje bang waren voor Gene Wilder. Ze kregen niet echt te horen wat er ging gebeuren, dus hun angst op hun gezichten was behoorlijk oprecht. Het is goed om te weten dat wij niet de enige waren die bang waren toen kinderen naar deze film keken!

6 'The Exorcist'

de exorcist
de exorcist

The Exorcist is tot op de dag van vandaag een van de meest iconische klassieke horrorfilms. Het is een film die door de jaren heen velen angst heeft aangejaagd, inclusief de cast van de film. In de scène waarin het personage van Linda Blair over Jason Miller braakte, waren Jasons doodsbange en geëxtrapoleerde reactie volkomen reëel. Oorspronkelijk werd Jason verteld dat het "braaksel", dat eigenlijk gewoon erwtensoep was, op zijn borst zou worden geschoten. Toen ze echter gingen filmen, schoten ze het in plaats daarvan naar zijn gezicht. Gezien zijn angst voor braaksel en haat voor erwtensoep, was Jasons geschokte uitdrukking volkomen echt, wat het nog overtuigender maakte.

5 'Poltergeist'

poletergeist
poletergeist

Poltergeist is verreweg een van de meest angstaanjagende horrorfilms, met zoveel momenten dat je zou willen schreeuwen. Een van de meest iconische scènes in de film is wanneer JoBeth Williams moet zwemmen in een vies, modderig zwembad vol rottende lijken. Bij het filmen van die scène was JoBeth eigenlijk doodsbang, maar niet om redenen die je zou denken.

Het zwembad werd gefilmd met echte menselijke skeletten en kadavers van een medisch bedrijf (dat wist ze op dat moment echter niet), maar dat was niet wat haar bang maakte. In plaats daarvan was ze banger om geëlektrocuteerd te worden door de filmapparatuur rond het zwembad. Steven Spielberg hielp echter haar angst te verminderen door met haar in het water te gaan staan en haar te verzekeren dat het niet zou gebeuren.

4 'The Shining'

de glans
de glans

The Shining is een andere iconische horrorfilm die de kijkers vandaag de dag nog steeds bang maakt. Gedurende de hele film is actrice Shelley Duvall erg angstig en altijd op scherp. Zelfs buiten het filmen wilde de regisseur Shelley in die staat houden om haar angst en bezorgdheid zoveel reëler te maken. Hij zou veel druk op haar uitoefenen om haar paranoia echt te houden. Als gevolg hiervan was de iconische honkbalknuppelscène echt. De scène duurde 127 takes en Shelley's hysterie en huilen waren echt als gevolg van het misbruik op en buiten de camera. De bedoeling was om het echt te laten lijken, en dat is gelukt, zoals het was.

3 'The Monster Squad'

de monsterploeg
de monsterploeg

Ashley Banks was slechts vijf jaar oud toen ze de film The Monster Squad aan het filmen was. Ze hadden haar niet voorbereid op haar eerste ontmoeting met Dracula, en dat was expres, omdat ze haar reactie wilden opvangen toen ze hem voor het eerst zag. Als gevolg daarvan, toen Ashley voor de eerste keer oog in oog stond met Dracula en zijn hoektanden en rode ogen, was ze absoluut doodsbang. In de film waren haar reactie en pure angst echt, wat het zeker veel authentieker maakte.

2 'Texas Chainsaw Massacre'

Texas Chainsaw Massacre
Texas Chainsaw Massacre

De cast van het Texas Chainsaw Massacre heeft veel meegemaakt tijdens het filmen. Sommigen van hen werden gedwongen om zich binnen vijf weken niet om te kleden of te baden voor continuïteit. De set was vies en stonk nog erger, omdat het bezaaid was met dode dierendelen, om nog maar te zwijgen van de hitte en vochtigheid die niet hielpen. De geur was blijkbaar zo slecht dat acteurs vaak ziek werden op de set. Marilyn Burns, die Sally speelde, raakte geblesseerd op de set toen haar vinger werd gesneden. Haar angst was meestal echt, omdat ze zo bang was om echt gewond te raken en natuurlijk de kettingzagen.

1 'De vertrokken'

de overledene
de overledene

Hoewel The Departed een gangsterfilm is in plaats van een horrorfilm, weerhield dat Leonardo DiCaprio er niet van om doodsbang te zijn voor Jack Nicholson. Tijdens een scène wordt Leo's personage, een undercoveragent, geconfronteerd met Jack's personage, een maffiabaas. Jack had het gevoel dat Leo niet bang genoeg was voor het intense moment. Als gevolg daarvan trok hij een pistool en duwde het in Leo's gezicht zonder dat hij wist dat hij het ging doen. Als gevolg hiervan was Leo's reactie van verrast en doodsbang oprecht. Het was een goede oproep om Leo zo bang te maken, omdat het de dynamiek van de scène veranderde en het meer maakte zoals het bedoeld was.

Aanbevolen: