10 hilarische filmscènes die volledig zonder script waren

Inhoudsopgave:

10 hilarische filmscènes die volledig zonder script waren
10 hilarische filmscènes die volledig zonder script waren
Anonim

Telkens wanneer je een film bekijkt, vooral live-actionfilms, denk je niet echt na over welke scènes in het script zaten en welke niet. Als de acteurs getalenteerd zijn, is het moeilijk te zeggen of ze aan het improviseren zijn. Het leven is niet altijd voorspelbaar, dus soms gebeuren er onverwachte dingen op de set en moeten de acteurs improviseren. Maar dat maakt de film zoveel beter. De scène wordt uiteindelijk nog hilarischer omdat het niet had mogen gebeuren.

Klassieke films zoals The 40-Year-Old Virgin, Dumb and Dumber, A Series of Unfortunate Evenementen, Good Will Hunting en Mrs. Doubtfire bevatten allemaal scènes zonder script. Enkele van hun meest iconische scènes zijn die zonder script en geïmproviseerd. Hier zijn 10 hilarische filmscènes die volledig zonder script waren.

10 'Knocked Up' - Autoritscène

Seth Rogen praat met Paul Rudd in een auto in Knocked Up
Seth Rogen praat met Paul Rudd in een auto in Knocked Up

Knocked Up had veel cabaretiers, dus er zat vast veel hilarische improvisatie in. Ben (die wordt gespeeld door Seth Rogen) improviseerde veel scènes met zijn vriendengroep op het scherm, maar hij improviseerde ook een scène met de zwager van zijn vriendin, die zijn nieuwe vriend in de film werd. Volgens ScreenRant: Deze hele uitwisseling tussen Pete (Rudd) en Ben (Rogen) terwijl hij in de auto zat, werd volledig geadverteerd door de twee acteurs. De scène duurt maar een paar seconden in de laatste versie van Knocked Up, maar als extra op de dvd duurt de scène meer dan zes minuten.”

9 'This Is 40' - BH-scène

This is 40 is een soort vervolg op Knocked Up, dus er zaten veel van dezelfde komieken in, waaronder Leslie Mann. De scène waarin Megan Fox verandert voor Leslie Mann was niet volledig gescript. Volgens Bright Side stond deze scène “eigenlijk in het script, maar de regisseur van de film, Judd Apatow, voelt zich ongemakkelijk om actrices te vragen zich voor de camera uit te kleden. Daarom werd de scène met Megan Fox die zich uitkleedde tot aan haar ondergoed alleen maar gemakkelijker gemaakt door haar eigen comfortniveau met haar lichaam. Het deel waar Leslie de borsten van Megan aanraakt en ze een "geheugenmatras" noemt, was echter hoogstwaarschijnlijk geïmproviseerd.

8 'The 40-Year-Old Virgin' - Scène met harsen op de borst

The 40-Year-Old Virgin had een aantal van dezelfde acteurs als Knocked Up en This is 40 ook, maar het kwam voor hen uit. Steve Carell is maar kort te zien in Knocked Up, maar hij had de hoofdrol in deze film en hij heeft net als zijn co-sterren een talent voor improvisatie. De scène waarin hij schreeuwt van de pijn omdat hij zijn borst heeft laten waxen, stond niet in het script. Volgens Bright Side: De hele scène met het harsen van de borst was volledig authentiek. Het was de eerste keer dat Steve Carell werd gewaxt, en elk scheldwoord was een oprechte reactie op de pijn.”

7 'Mevr. Doubtfire' - Glazuurmasker dat in de theescène v alt

Mevr. Doubtfire is een van de grappigste films ooit gemaakt en het zou niet de klassieke film zijn zonder de geweldige Robin Williams. Hij maakte van een probleem op de set een iconische en hilarische scène. Toen hij zijn Mrs. Doubtfire-masker verloor, moest hij een andere manier vinden om zijn gezicht te bedekken, dus improviseerde hij toen zijn nieuwe masker begon te smelten. Volgens Showbiz CheatSheet: De vaste lichten begonnen het geïmproviseerde meringue-gezichtsmasker van mevrouw Doubtfire te smelten, waardoor een deel van het glazuur in het kopje thee op tafel terechtkwam. Williams, nooit iemand die karakter breekt, ging ermee akkoord. Het creëerde het klassieke moment dat fans nog steeds citeren.”

6 'Dumb And Dumber' - Hitchhiker Scene

Jim Carrey is een andere legendarische komiek die ter plekke hilarische scènes kan bedenken. Het script liet oorspronkelijk Jim Carrey en Jeff Daniels een lifter oppikken, maar niemand voorspelde wat ze vervolgens zouden gaan doen. “De hele scène was geïmproviseerd. Carrey en Daniels voerden uiteindelijk naast het originele script een hele hoop gekkigheid uit , aldus Bright Side. Ze deden eigenlijk gewoon de hele scène gek en deden alles waarvan ze dachten dat het bij hun ongebruikelijke karakters paste.

5 'Een reeks ongelukkige gebeurtenissen' - Ontmoeting met graaf Olaf Scene

In het begin van A Series of Unfortunate Events ontmoeten we de schurk Count Olaf die wordt gespeeld door Jim Carrey. Nadat Violet, Klaus en Sunny erachter komen dat ze wezen zijn, gaan ze naar zijn huis en ontdekken dat hij hun nieuwe voogd wordt. Tijdens die scène vergeet Jim Carrey zijn regels, maar je zou het niet eens weten, aangezien hij er een hilarische scène van maakt en zijn personage naar een hoger niveau tilt. Graaf Olaf zou niet de iconische slechterik zijn waar fans van houden (en haten) zonder die enge "hallo" die Jim doet wanneer de kinderen hem voor het eerst ontmoeten.

4 'Bruidsmeisjes' - Vliegtuigscène

Bijna elke scène in Bridesmaids zal je aan het lachen maken, maar de vliegtuigscène is misschien wel de beste. Een van de bruidsmeisjes genaamd Megan (gespeeld door Melissa McCarthy) slaat op de air marshall wanneer ze in een vliegtuig zit met de andere bruidsmeisjes en het blijkt dat de hele scène geïmproviseerd was. Volgens Bright Side: De vliegtuigscène waarin McCarthy agressief flirt met 'Air Marshall John', was helemaal haar. Ben Falcone, die John speelde, is de echte echtgenoot van McCarthy. Hij zei dat hij de meeste opnames verpestte door te lachen om elke nieuwe groteske come-on die McCarthy zou uitbrengen.

3 'Good Will Hunting' - Sean Maguire vertelt verhalen over zijn vrouwscène

Robin Williams improviseerde niet alleen in Mrs. Doubtfire, hij deed dat ook in Good Will Hunting. "Toen hij psycholoog Sean Maguire speelde, vertelde Williams verhalen die Will uiteindelijk hielpen hem meer te vertrouwen en zijn muren een beetje naar beneden te halen. Het verhaal dat echt blijft hangen, is er een over de eigenaardigheden van zijn overleden vrouw, met name hoe ze een scheet zou laten in haar slaap. Dat verhaal is in één take verzonnen en gefilmd (je ziet zelfs de camera een beetje trillen van het lachen van de cameraman). De reactie van Matt Damon was volkomen reëel", aldus Bright Side. Hij kwam met de hysterische zin, "mijn vrouw liet een scheet in haar slaap", waar iedereen om moest lachen.

2 'This Is 40' - Scheten laten in de bedscène

Paul Rudd zit naast Leslie Mann in een bed in This Is 40
Paul Rudd zit naast Leslie Mann in een bed in This Is 40

Over scheten gesproken, de scène waarin Paul Rudd een scheet laat in bed in This is 40 had niet mogen gebeuren. Volgens Bright Side: Rudds scheetscène was niet geschreven, maar hij dacht dat het geschikt was voor het personage en de scène. Mann en de rest van de bemanning waren niet tevreden.” Hij heeft waarschijnlijk niet geprobeerd het in te houden, omdat het bij zijn karakter paste en de scène nog grappiger maakte. Je kunt zien hoe Leslie Mann probeert niet te lachen als hij het doet.

1 'Annie Hall' - De niesscène

Net zoals Paul Rudd een scheet laat in This is 40, mocht Woody Allen niet niezen in Annie Hall. “Het script vroeg om een heel andere scène. Maar toen de allergische reactie van Woody Allen op het poeder een van de grappigste niesbuien aller tijden veroorzaakte, kon de cast het nauwelijks bij elkaar houden. Allen was het ermee eens dat dit veel beter was en hield het in de definitieve versie van de film , aldus Bright Side. Soms gebeuren de beste dingen onverwacht.

Aanbevolen: