Rugrats' reboot & 9 andere tekenfilms met LGBTQ+-personages

Inhoudsopgave:

Rugrats' reboot & 9 andere tekenfilms met LGBTQ+-personages
Rugrats' reboot & 9 andere tekenfilms met LGBTQ+-personages
Anonim

Het is trotsmaand! Veel tv-programma's en films beelden nu meer dan ooit personages uit de LGBTQ+-gemeenschap uit. Maar een ander ding dat voor sommige mensen misschien verrassend is, is dat tekenfilms voor kinderen en volwassenen veel LGBTQ+-personages hebben, en je beseft het misschien niet eens.

Vertegenwoordiging is zo belangrijk. We hebben nog een lange weg te gaan, maar de vooruitgang die is geboekt is aanzienlijk. Het geeft de nieuwe generatie jonge, queer kinderen de benodigde representatie en zichtbaarheid, ondanks dat sommige ouders er problemen mee hebben.

Onlangs is Rugrats een van de vele shows die opnieuw is opgestart en er is onthuld dat er een homoseksueel personage in de komende serie zal zijn. De personages die hier worden vermeld, zijn enkele van de beste geanimeerde queer-personages die ooit zijn gemaakt. Sommige waren bekende LGBTQ+-personages en van andere werd hun seksualiteit later of door de makers onthuld.

10 'Rugrats'

Afbeelding
Afbeelding

Als je een kind uit de jaren 90 bent, herinner je je waarschijnlijk de originele Rugrats op Nickelodeon. Nu zijn Phil en Lil, Chuckie, Tommy en vrienden terug, maar deze keer in CGI-animatie. Rugrats wordt nu exclusief gestreamd op Paramount + en heeft zijn eerste homoseksuele personage. De stemacteurs voor de ouders zijn veranderd en een andere opvallende verandering is dat de moeder van Phil en Lil, Betty, nu vrijuit is als lesbienne. Veel van de cast en kijkers van de originele Rugrats dachten dat Betty's seksualiteit werd geïmpliceerd als homo of bi, maar dit werd tot nu toe nooit bevestigd.

9 'The Simpsons'

Afbeelding
Afbeelding

The Simpsons hebben in de loop der jaren een behoorlijk aantal LGBTQ+-personages gehad. Patty Bouvier is openlijk lesbisch en trouwde bijna met Veronica, maar Veronica trouwde uiteindelijk met een man. Patty was in het verleden in verband gebracht met mannen voordat ze als lesbienne werd gevestigd. Waylon Smithers is bij talloze gelegenheden als homoseksueel genoemd. Het werd bevestigd in de aflevering "Flaming Moe" toen hij Moe's Tavern verandert in een homobar. Deze twee zijn de grootste hoofdpersonen in de LGBTQ+-gemeenschap, maar er zijn ook andere minder belangrijke personages geweest.

8 'Uitsparing'

Afbeelding
Afbeelding

Het is nooit bevestigd, maar veel fans geloven dat Ashley Spinelli of "Spinelli" uit de show Recess lesbisch is. Van de muts tot de laarzen Spinelli is misschien lesbisch en weet het gewoon niet. Ja, ze was verliefd op TJ, maar ze zat in de vijfde klas. Ze kende haar seksualiteit misschien nog niet. Ze was een stoere tomboy die van niemand onzin aannam. Spinelli voldeed niet aan genderrollen en wordt beschouwd als een homo-icoon.

7 'Voorwaarts'

Afbeelding
Afbeelding

Disney is de laatste tijd erg vooruitstrevend geworden en heeft op subtiele wijze homopersonages in hun films gestopt, met name Pixar-films. In de film Onward vertelt een cyclops-politieagent genaamd Office Spector, ingesproken door Lena Waithe, die eigenlijk homo is, over een stiefouder te zijn van de dochter van haar vriendin. Die ene regel, die terloops werd uitgesproken, is de eerste verbale erkenning van de homorelatie van een personage in een geanimeerde Disney-film.

6 'Avontuurlijke Tijd'

Afbeelding
Afbeelding

Adventure Time is een fantasy-geanimeerde tv-serie op Cartoon Network. In 2018 bevestigde de show de relatie tussen personages Marceline the Vampire Queen en Princess Bubblegum in de seriefinale. De twee hadden een gecompliceerde relatie gedurende de 10 seizoenen van de serie, maar dankzij de makers werd Bubbline (hun scheepsnaam) een kanon. Ze omhelzen elkaar en kussen elkaar.

5 'Arthur'

Afbeelding
Afbeelding

"Hé! Wat een heerlijke dag!" In 2019 trouwden Mr. Ratburn, Arthur en de rest van de kinderleraar met een andere man, in de première van het 22e seizoen, getiteld "Mr. Ratburn and Something Special", die veel goedkeuring kreeg van fans die opgroeiden met kijken de show. Het schokte echter veel fans. De aflevering bevatte ook de lesbische actrice Jane Lynch, die de zus van Mr. Ratburn speelt. De kinderen zijn geschokt als ze ontdekken dat leraren een leven buiten school hebben.

4 'Scooby-Doo! Mystery Incorporated'

Afbeelding
Afbeelding

Jinkies! Velma Dinkley is lesbisch, volgens de producent van Mystery Incorporated. Ondanks haar verliefdheid op Shaggy in eerdere series, stuurden veel fans haar met Daphne, in de veronderstelling dat ze biseksueel was. De producers wilden altijd dat ze homo zou zijn, maar de studio bleef het verwateren, maakte het dubbelzinnig en zorgde ervoor dat ze een vriendje kreeg. In de MI-serie was ze verliefd op Marcie.

3 'Finding Dory'

Afbeelding
Afbeelding

Nog een subtiele hint van Disney. In het vervolg op Finding Nemo, Finding Dory, zien kijkers, wanneer de octopus vermomd als baby in een kinderwagen zit en de fles laat vallen, twee vrouwen voorbijlopen die hem oppakken. Het leidde tot veel online discussie over de vraag of het een lesbisch stel was. De regisseur Anthony Stanton bevestigde noch ontkende het en zei: "Ze kunnen zijn wat je wilt dat ze zijn." De scène was zo snel dat veel mensen het niet zeker weten.

2 'She-Ra en de prinsessen van de macht'

Afbeelding
Afbeelding

She-Ra and the Princess of Power vertelt het verhaal van Adora, een tiener die kan transformeren in de heldin She-Ra. In deze serie wordt gedacht dat veel personages zich in het LGBTQ+-spectrum bevinden, maar sommige zijn niet bevestigd. De hoofdpersoon is een lesbische vrouw, die een relatie heeft met Catra, ondanks dat ze lange tijd vijanden zijn geweest. Er zijn ook andere personages die lesbisch zijn. Een bevestigd homostel is George en Lance. Ze zijn getrouwd en hebben een kind genaamd Bow. De serie bevat ook personages die bi, pan, non-binair en transgender zijn.

1 'Duck Tales'

Afbeelding
Afbeelding

In de première van seizoen 3 van de Disney XD-show onthulde Duck Tales, opnieuw opgestart vanaf de jaren 80-versie, de homoseksuele vaders van een van zijn personages. Violet Sabrewing heeft twee homoseksuele vaders. Ze zijn allebei afgebeeld terwijl ze hun dochter aanmoedigen in een wedstrijd en een 'I'm with dad'-t-shirt dragen. De show was gericht op meer diversiteit en voegde ook een Latijns karakter toe. Fans online leefden voor de onthulling.