Plannen Olivia Rodrigo en Conan Gray een samenwerking?

Inhoudsopgave:

Plannen Olivia Rodrigo en Conan Gray een samenwerking?
Plannen Olivia Rodrigo en Conan Gray een samenwerking?
Anonim

Het is nog maar 10 maanden geleden dat popzangeres en regerende koningin van de Billboard-hitlijsten Olivia Rodrigo haar gigantische debuutsingle 'drivers license' liet vallen, maar het zou je vergeven zijn te denken dat het nog langer duurde gezien alle 18-jarige oud is inmiddels bereikt. Rodrigo heeft vier opeenvolgende singles uitgebracht, verscheen in het geheel van seizoen twee van High School Musical: The Musical: The Series, hield een privébal voor haar fans en begon een vriendschap met haar idool Taylor Swift.

Rodrigo's eerste album SOUR werd uitgebracht in mei, debuteerde bovenaan de Billboard 200-albumlijst en bleef in de top 10 van de hitlijst sinds de release. Onlangs ontving het zeven nominaties van de Grammy's. En hoewel het album pas zes maanden in ons leven is, schreeuwen fans al om meer, zich afvragend of ze haar tweede album aan het opnemen is en of haar nieuwe bestie Conan Gray erop zal staan.

6 Wie is Conan Gray?

Op dit moment behoeft Olivia geen introductie, maar voor niet-ingewijden is haar bestie Conan Gray een 22-jarige muzikant uit Californië. Hij groeide op in Texas en verhuisde naar Los Angeles om naar de UCLA te gaan, maar heeft sindsdien zijn studie uitgesteld om zich op zijn carrière te concentreren. Hij is getekend bij Republic Records en bracht zijn debuutalbum Kid Krow uit in maart 2020, waar het nummer vijf bereikte in de Billboard 200, waarmee het het grootste Amerikaanse nieuwe artiestendebuut van het jaar werd. Gray was bevriend met Billie Eilish voordat ze allebei succes boekten, en dankt haar dat ze hem heeft geholpen een weg naar roem te vinden.

5 Hoe lang zijn ze al vrienden?

Gray en Rodrigo delen allebei een muziekproducent in Dan Nigro, die alle elf nummers op Rodrigo's SOUR-album produceerde en sinds 2018 met Gray werkt. Sprekend met de Britse radioshow Capital Breakfast met Roman Kemp in maart 2021, zei Rodrigo over Gray: "Conan is een vriend van mij, en de man die de meeste van mijn muziek produceert, produceert de meeste van zijn muziek. We zijn gewoon vrienden en ik denk dat hij zo is. briljant." Gray vertelde Hits 1 LA dat "ze gewoon de beste is. Ik hou zoveel van haar. We hebben heel veel plezier samen. Ze doet me veel aan mijn kleine zusje denken. We zijn in alle opzichten broers en zussen."

4 Wat heeft Taylor Swift ermee te maken?

Rodrigo en Gray hebben er absoluut geen geheim van gemaakt dat ze zijn "opgevoed door Taylor Swift", en noemen haar uiteindelijk hun grootste inspiratiebron in de muziek. Rodrigo interpoleerde zelfs Swift's 2017-nummer "New Years Day" op haar SOUR-nummer "1 step forward, 3 steps back", en zei over het nummer: "Ik denk dat het echt mooie akkoorden zijn. Ik had het geluk om dat goedgekeurd te krijgen, en het staat nu op de lijst." Swift is net zo gecharmeerd van de twee vrienden, promoot hun muziek online en heeft het paar zelfs haar kinderen genoemd op sociale media. In april 2021, voorafgaand aan de release van de heropname van haar Fearless-album, stuurde Swift hen de "Taylor's Version" van haar nummer "You Belong With Me", en de besties filmden een montage van de muziekvideo van het originele nummer. Het was de drievoudige samenwerking van onze dromen.

3 Samenwerkingsgeruchten?

De vriendschap van Rodrigo en Gray kwam voor het eerst aan het licht toen de "déjà vu"-zangeres een screenshot van haar sms-berichten met Gray op haar Instagram-verhaal plaatste. Tijdens de uitwisseling vertelde Gray Rodrigo dat ze "net twee pistachenoten in de studio had achtergelaten", vergezeld van een afbeelding van precies dat. De afbeelding maakte Twitter furieus over een mogelijke samenwerking, maar toen hem werd gevraagd aan welk nummer het paar werkte door Capital Breakfast, ontweek Rodrigo de vraag, stuurde het gesprek in de richting van haar favoriete studio-gebaseerde snacks en suggereerde dat ze gewoon dezelfde studio deelden omdat ze dezelfde producent delen. Rodrigo ontkende een potentieel nummer niet met haar vriendin, maar ze bevestigde ook zeker niets. Er kwam geen samenwerking tot stand op haar album dat twee maanden later uitkwam. Was ze gewoon aan het ontwijken omdat ze geen antwoord had, of aarzelde ze omdat het project misschien op Gray's nieuwe album zou komen?

2 Nieuwe muziek van Conan?

Gray bracht in oktober de nieuwe single "Telepath" uit, zijn vierde release tot nu toe in 2021. Het nieuwe nummer kwam nadat de "Heather"-zanger plannen had aangekondigd voor een wereldtournee in 2022, vermoedelijk om aan te sluiten op zijn aanstaande album, dat de zanger heeft omschreven als 'heel erg overal'. Zou een van die plaatsen een samenwerking met Olivia Rodrigo kunnen zijn? Toen hem werd gevraagd naar Rodrigo tijdens een zoom-persconferentie met Q 105.1 FM op 24 november, antwoordde Gray gekscherend: "Nee, we praten nooit over muziek, het is strikt off-topic! We mogen er niet over praten!" voordat hij lachte en eraan toevoegde "nee, we praten de hele dag over muziek. We zijn allebei gewoon enorme muzieknerds en ik hou van songwriting en ze is een geweldige [songwriter.]" Waarom zo geheimzinnig Gray?

1 Wat zeggen de fans?

Fans volgen de bewegingen van de gen Z-megasterren sinds hun vriendschap in maart 2021 algemeen bekend werd en analyseren hun bewegingen om erachter te komen of ze samenwerken of niet. Maar tot nu toe lijken we alleen maar te weten dat ze aan het jammen waren op Swift's heropnames, Rodrigo Gray uitnodigde voor haar SOUR prom, ze samen naar Halloween Horror Nights in Universal Studios gingen en vorige week, Gray steunde Rodrigo bij de American Music Awards waar ze Best New Artist won. Hoewel er geen samenwerking is bevestigd, heeft Rodrigo de wens uitgesproken om op een dag met Swift te werken. En nu Swift steeds meer "From The Vault"-tracks uitbrengt met bekende artiesten op haar opnieuw opgenomen albums, zal de samenwerking ons misschien allemaal verrassen, met het verschijnen van Speak Now (Taylor's Version).

Aanbevolen: