Hier is hoe Lori Cheek van 'Shark Tank' een aanbieding verloor, maar haar rechtszaak won

Hier is hoe Lori Cheek van 'Shark Tank' een aanbieding verloor, maar haar rechtszaak won
Hier is hoe Lori Cheek van 'Shark Tank' een aanbieding verloor, maar haar rechtszaak won
Anonim

Sommige deelnemers verlaten Shark Tank zonder deal. Maar blijkbaar is er een groeiend aantal uitvinders die geld verliezen door op Shark Tank te verschijnen. Lori Cheek verscheen in de reality-tv-show en kreeg niet de investering waar ze op hoopte. Desalniettemin deed ze het harde werk alleen en lanceerde ze met succes een nieuwe dating-app. Maar Lori verloor bijna haar bedrijf voor de tweede keer toen ze werd aangeklaagd door een concurrent.

Haaien
Haaien

Lori Cheek werd aangeklaagd door een concurrent nadat ze op Shark Tank verscheen. En blijkbaar is zij niet de enige uitvinder die in een juridische strijd terecht komt. Volgens de New York Post zou het datingbedrijf, Cheek'd genaamd, klanten in staat stellen visitekaartjes uit te delen aan mensen die ze graag uit zouden willen vragen, maar te bang zijn om rechtstreeks uit te nodigen. Op het visitekaartje staat een code die de persoon naar een website zou leiden met het datingprofiel van de achtervolger. En zo combineert Cheek'd online daten met echte ontmoetingen.

The ABC Sharks verwierp Lori's idee, maar ze deed het harde werk en de offers om haar bedrijf alleen te starten. Maar Lori moest een tweede obstakel overwinnen voordat haar bedrijf kon floreren. Volgens Forbes is er een rechtszaak aangespannen tegen Lori omdat een concurrent haar aflevering op tv heeft gezien. Ze legde uit: "Een man die ik nog nooit heb ontmoet, keek een paar jaar geleden naar een herhaling van mijn aflevering van Shark Tank op CNBC en beweerde dat ik zijn idee had gestolen en nu ben ik rijk en beroemd." Maar de man beweerde dat hij een connectie had met Lori, en door die connectie werd zijn idee gestolen.

Lori's concurrent had een theorie over hoe zijn idee gestolen had kunnen worden. Volgens Forbes beweert de man die Lori heeft aangeklaagd dat hij zijn therapeut zijn idee voor een nieuw datingbedrijf heeft verteld. De concurrent gelooft dat zijn therapeut een vriend van Lori is en onthulde het idee aan haar. Hoe reageerde Lori op de beschuldigingen?

Cheekd
Cheekd

Lori Cheek houdt vol dat haar idee origineel was en dat ze de verbitterde concurrent of zijn therapeut niet kent. Lori versloeg de zaak, maar het ging ten koste. Forbes meldt dat het 10 maanden aan juridische procedures en $ 50.000 aan juridische kosten heeft gekost voordat een rechter de zaak verwierp. Volgens Forbes was Lori bereid om het bedrijf op het hakblok te zetten als de rechtszaak aan kracht zou winnen. Lori legde uit: "Als de zaak niet werd afgewezen, overwogen we faillissement aan te vragen en het bedrijf te liquideren, want het had jaren door kunnen gaan." Gelukkig kozen de rechtbanken de kant van Lori en hoefde ze niet eens voor de rechter te verschijnen.

Haaien
Haaien

Toch is de nachtmerrie nog niet helemaal voorbij. Lori kreeg een tweede rechtszaak wegens laster. Volgens de New York Post beschuldigde de bittere concurrent Lori er ook van hem kwaad te praten op sociale media. De resultaten van die zaak zijn nog niet door de media gemeld. Maar zelfs als Lori de tweede lading verslaat, zal het waarschijnlijk een dure prijs hebben.

Lori Cheek wilde weten of iemand anders haar ervaring deelde. Volgens Forbes ging ze naar Facebook en plaatste ze een bericht over haar beproeving voor een privégroep van Shark Tank-deelnemers. Verschillende andere mensen kwamen naar voren en vertelden dat ook zij waren aangeklaagd nadat hun aflevering op de nationale televisie was uitgezonden. Forbes werkt er nu aan om uitvinders en zakelijke professionals uit te rusten met meer juridische kennis, zodat ze kunnen voorkomen dat deze trend groeit. En Lori Cheek kreeg wat invloed van haar eerste juridische strijd. Ze plaatste op Twitter dat ze achter haar aanklager aan gaat om juridische kosten te verhalen.

Lori Cheek won haar eerste rechtszaak, maar ze is misschien nog niet duidelijk. Toch lijkt het alsof het moeilijkste deel van haar beproeving voorbij is. Lori ontdekte dat de bekendheid die ze kreeg door haar bedrijf op de nationale televisie te presenteren, haar in feite openstelde voor aanvallen van haar concurrenten. Nu ze naar voren is gekomen over haar ervaring, probeert Lori ervoor te zorgen dat andere Shark Tank-deelnemers niet hetzelfde lot ondergaan. Het blijkt dat de prijs van roem hoger is dan de kosten van zaken.

Aanbevolen: