Waarom Rob Riggle nooit de Comedy Big Leagues heeft gehaald

Inhoudsopgave:

Waarom Rob Riggle nooit de Comedy Big Leagues heeft gehaald
Waarom Rob Riggle nooit de Comedy Big Leagues heeft gehaald
Anonim

Rob Riggle heeft een gezicht en aanwezigheid op het scherm die de meeste bioscoopbezoekers zouden herkennen. Hij is die agent met vierkante kaken in The Hangover, samen met meer dan 100 andere rollen in komische films, tv-shows en op comedypodia.

Zijn werkende cv is solide, met weinig of geen hiaten, en bevat enkele van de iconische shows in het komische lexicon - hij heeft zelfs een naam die is gemaakt voor komedie. En toch … hij heeft nooit de echt grote competities van het genre gehaald.

Hier is een blik op waarom zijn carrière misschien nooit in brand is gevlogen.

8 Zijn plicht als marinier kwam vroeg in zijn carrière op de eerste plaats

Rob Riggle
Rob Riggle

Riggle ging op 19-jarige leeftijd bij de mariniers werken en volgde een opleiding op de vliegschool om vlieger te worden. Maar hij schakelde over van actieve dienst naar de reserves om komedie na te streven. Hij had al vroeg enkele opmerkelijke tekenen van succes, zoals zijn start bij Upright Citizens Brigade (UCB), een NYC-komedie met improvisatieschets die van 1998 tot 2000 een tv-show werd. Na 9/11 nam de komedie echter een achterbank in. opnieuw toen hij terugging naar actieve dienst en zijn komische carrière onderbrak voor twee tours in Afghanistan. Het kostte nog een paar jaar kleine rollen om zijn volgende kans op grote bekendheid te krijgen: SNL.

7 Hij was 23 jaar lang sterk verbonden met zijn identiteit als marinier

Rob Riggle in 12 STERK
Rob Riggle in 12 STERK

Naast negen jaar actieve dienst was Riggle een reservist en bleef hij nog 14 jaar sterk geassocieerd met de mariniers, inclusief de rollen die hij op zich nam. Als zodanig werd hij ambtenaar voor openbare aangelegenheden en werd hij in die hoedanigheid naar Albanië en Liberia gestuurd.

Riggles werk bij de mariniers leverde hem talloze medailles en linten op, en hij ging in 2013 met pensioen met de rang van luitenant-kolonel. Het is mogelijk dat zijn militaire verenigingen hem buiten beschouwing hielden voor werk dat als echt donker, scherp of politiek kan worden beschouwd. Daarentegen brengen de meeste komieken van zijn generatie regelmatig actuele en politieke onderwerpen aan de orde.

6 Een regelmatig optreden met de NFL nam een stuk tijd in beslag

Riggles-keuzes
Riggles-keuzes

Riggle nam de wekelijkse comedic picks slot over voor Fox's NFL pre-game verslaggeving. Hij noemde het Riggle's Picks en bracht het van 2012 tot 2020 elke week in een andere komische sketch. Daar waren zijn co-hosts Curt Menefee en Terry Bradshaw en analisten Jimmy Johnson, Howie Long en Michael Strahan, en de humor was beperkt tot familie -vriendelijke vadergrappen. Hij is ook mede-gastheer van Holey Moley, een minigolfshow met Stephen Curry, de grote NBA. Het zijn solide en regelmatige optredens, maar hij was de niet-atleet onder de grote klasse-grootheden. Het was beslist een rol zonder hoofdrol, en niet iets dat een castingagent zou inspireren om hem hiervoor te bellen.

5 Zijn collega's waren zeer getalenteerd

Rob Riggle op SNL
Rob Riggle op SNL

Als komiek heeft Riggle stevige kansen gehad. Van 2004 tot 2005 speelde hij van UCB een hoofdrol in Saturday Night Live. Hoewel de kijkcijfers van SNL bij de fans door de jaren heen op en neer gingen, waren zijn co-sterren een zeer getalenteerde groep, waaronder Tina Fey, Seth Meyers, Amy Poeher, Maya Rudolph en Fred Armisen. Tijdens zijn tijd bij The Daily Show als vaste correspondent van 2006 tot 2008 deelde hij een kantoor met John Oliver. Hij toerde zelfs als stand-upcomedian met Oliver en andere alumni van de Daily Show. Het is absoluut moeilijk om op te vallen in die drukte.

4 Misschien moet hij zijn agent vragen naar al die ondersteunende rollen

Rob Riggle - Dumb and Dumber To
Rob Riggle - Dumb and Dumber To

Altijd het dienstmeisje van de bruid, nooit de bruid… zo luidt het oude gezegde. Het geldt waarschijnlijk ook voor carrières in acteren of komedie. Hoe meer publiek en critici je in een ondersteunende rol zien, hoe kleiner de kans dat ze je in het middelpunt van de belangstelling zullen zien.

Hij verscheen met Jim Carrey en Jeff Daniels in het grotendeels vergeten vervolg Dumb & Dumber To en had bijrollen in films als Son of Zorn en My Big Fat Greek Wedding 2. Hij lijkt de rol van een komische agent (zeker geen hoofdrol) te hebben gespeeld, te oordelen naar zijn rol in The Hangover, The Other Guys en anderen.

3 Hij heeft pech gehad met meer prominente rollen

NTSF SD-SUV
NTSF SD-SUV

Geluk speelt vaak een rol in de carrières van acteurs. Riggle verscheen in verschillende afleveringen van het web-/tv-project Funny or Die Presents van 2010 tot 2011 - het project waaruit de serie Drunk History voortkwam - maar het was geen permanent optreden. Als het echter om (co-)hoofdrollen gaat, was NTSF:SD:SUV:: (National Terrorism Strike Force: San Diego: Sport Utility Vehicle::), gemaakt door komiek Paul Scheer, een natuurlijke keuze voor de strakke Riggle, met zijn klassieke militaire/politie-look. De serie combineerde komedie en actie, en werd van 2011 tot 2013 drie seizoenen uitgezonden op Adult Swim, maar ging toen voor onbepaalde tijd op pauze.

2 Zijn komische persona is onwaarschijnlijk – zelfs als hij ervan lijkt te genieten

Rob Riggle
Rob Riggle

Zoals de meeste komieken heeft Riggle een kenmerkend personage ontwikkeld - voor hem, de kerel die tegelijkertijd arrogant en onwetend is. Het is een geweldig personage om te spelen voor het komische effect en als een compensatie voor de ongelukkige avonturen van andere personages die hoogstwaarschijnlijk de hoofdrol spelen. Het is de aanmatigende agent, de kerel die onbeleefd is tegen kinderen - grappig als het met de juiste timing wordt gespeeld, zoals Riggle doet, maar niet leuk vond … behalve door Riggle zelf, zoals hij in een interview uitlegde."Ik heb de neiging om veel grote personages te spelen, en arrogante onwetendheid is waarschijnlijk een van de games die ik het beste speel", zei hij. "Het is behoorlijk bevredigend komisch."

1 Het is mogelijk dat het leven in de weg zit

Rob Riggle Wereldwijde onderzoeker
Rob Riggle Wereldwijde onderzoeker

Met Riggle die een rommelige en openbare scheidingsruzie doormaakt, lijkt het heel goed mogelijk dat drama uit het persoonlijke leven carrièredoelen in de weg heeft gestaan. Het maakt niet uit wie gelijk heeft of niet in het geschil tussen Riggle en zijn vrouw van 21 jaar, Tiffany; disfunctionele situaties in het privéleven kunnen zeker energie en tijd kosten. Komedie is een van de moeilijkste carrières om het groot te maken, zelfs als het wordt gecombineerd met acteren, en het is moeilijk om komedie te leveren als het persoonlijke leven allesbehalve grappig is, en erger nog, wanneer het in de krantenkoppen in het hele land wordt weergegeven.

Aanbevolen: