Heeft Sarah Jessica Parker haar met-jurk uit een kringloopwinkel gehaald?

Inhoudsopgave:

Heeft Sarah Jessica Parker haar met-jurk uit een kringloopwinkel gehaald?
Heeft Sarah Jessica Parker haar met-jurk uit een kringloopwinkel gehaald?
Anonim

In 1995 was Sarah Jessica Parker niet de bekende naam die ze nu is. Ze verwierf wereldfaam toen ze voor het eerst speelde als Carrie Bradshaw in de populaire tv-show Sex and the City, die in 1998 in première ging. Daarvoor had ze bijrollen in een paar films, waaronder Disney's Hocus Pocus in 1993 en Ed Wood in 1995..

Parker speelde ook de beroemde hoofdrol in Footloose tegenover Kevin Bacon, en onthulde later dat ze hem echt leuk vond terwijl ze aan het filmen waren. Interessant is dat sommige van haar films, gemaakt in de jaren '80 en '90, tot de meest winstgevende van haar carrière behoorden!

Hoewel haar internationale doorbraak nog moest komen, was de in Ohio geboren actrice in 1995 nog steeds een ster genoeg om een uitnodiging voor de Met te krijgen. En haar eerste jurk was heel anders dan haar meer extravagante keuzes in latere jaren.

Waar heeft Sarah Jessica Parker haar Met-jurk uit 1995 vandaan?

In een interview met Vogue gaf Parker toe dat ze de jurk eigenlijk uit een kringloopwinkel had gehaald - iets wat vandaag ongehoord zou zijn op de Met Red Carpet.

"Deze jurk is een beetje mysterieus", legde ze uit in het interview. “Mijn gok is dat dit een jurk is uit een kringloopwinkel, die ik toen op maat heb laten maken. En deed duidelijk mijn eigen haar en make-up.”

De And Just Like That… actrice gaf toe dat ze destijds te bang zou zijn geweest om het evenement alleen bij te wonen. “Ik zou nooit alleen zijn gegaan. Ik zou veel te bang, te nerveus zijn geweest, "vertelde ze, eraan toevoegend: "Ik denk dat ik niet genoeg wist, en daarom ging ik. Als ik meer had geweten, had ik waarschijnlijk een manier gevonden om uw vriendelijke uitnodiging met spijt af te wijzen.'

Sarah Jessica Parker bij de Met in 1995
Sarah Jessica Parker bij de Met in 1995

Sprekend over het verschil tussen het Met Gala nu en dan, gaf Parker toe dat het vroeger een stuk rustiger was, en beroemdheden konden wegkomen met het dragen van spaarzame jurken en het niet inhuren van een professionele visagist en haarstylist.

“Het is nu veel meer praal dan toen”, vertelde ze aan Vogue. "Het was een rustigere aangelegenheid, simpel gezegd."

Wat droeg Sarah Jessica Parker naar het Met Gala in 2022?

Sinds haar Met-debuut in 1995 is Sarah Jessica Parker een vaste waarde op het Gala. Elk jaar slagen haar jurken erin de show te stoppen omdat ze het thema uniek interpreteert. In 2022 plonsde Parker haar gebruikelijke plons op de rode loper toen ze aankwam in een jurk van Christopher John Rogers.

Sommigen hebben haar genoemd als een van de best geklede beroemdheden op het evenement van het jaar.

De jurk had een bustiertop, een sleep en oversized strikken op de mouwen. Het was meestal zwart-wit, maar er waren ook grijze panelen. Ze maakte de look af met een fascinator van Philip Treacy. Hoewel de looks van Parker alleen al door hun esthetiek verblinden, zat er ook een speciale betekenis achter deze jurk.

Volgens Glamour werd het geïnspireerd door Elizabeth Hobbs Keckley, de officiële naaister van First Lady Mary Todd Lincoln. Keckley was de eerste zwarte vrouwelijke modeontwerper in het Witte Huis die ooit een slaaf was.

In haar Vogue-interview onthulde Parker het belang van het thema in haar lookplanning, waarbij ze benadrukte dat ze het thema altijd serieus neemt.

“Het enige waar ik ooit aan denk is het thema. En invloed, 'onthulde ze. “Telkens wanneer ik naar de Met ga, begrijp ik niet hoe alle anderen er niet zeven tot tien maanden aan hebben gewerkt. Ik heb zoiets van: 'Hoe kom je niet uitgeput aan door de details om het goed te doen?'"

De actrice legde vervolgens uit dat het gemakkelijker zou zijn om op het evenement te verschijnen met een jurk die alleen op uiterlijk is gekozen, maar dat zou oneerlijk zijn tegenover de organisatoren van het evenement, die zoveel werk hebben gestoken in het samenstellen van een thema.

“Al deze mensen kwamen samen en werkten heel, heel hard om een buitengewone tentoonstelling samen te stellen; het zou zo gemakkelijk zijn om een mooie jurk te vinden om die avond te dragen, dat zou een grote opluchting zijn, zoals op vakantie gaan! Maar dat is niet de opdracht. De opdracht is het thema.”

Wat zijn de meest iconische ontmoetingen van Sarah Jessica Parker door de jaren heen?

In de loop der jaren heeft Sarah Jessica Parker zeker een aantal iconische looks op de Met Red Carpet gedragen die geschiedenis gingen schrijven. Een van de meest memorabele van haar looks was haar Alexander McQueen tartan-jurk, die ze droeg voor het thema 'Anglomania: Traditions and Transgressions in British Fashion' uit 2006.

Sarah Jessica Parker op de MET met Alexander McQueen
Sarah Jessica Parker op de MET met Alexander McQueen

In 2013 arriveerde ze in een legendarische Giles Deacon-jurk en een groot Philip Treacy-hoofddeksel voor het thema 'Punk: From Chaos to Couture'.

Sarah Jessica Parker op het Met Gala 2013
Sarah Jessica Parker op het Met Gala 2013

Beroemd in 2018, droeg Parker een jurk ontworpen door Dolce & Gabbana die haar eigen interpretatie van het thema 'Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination' weerspiegelde.

Aanbevolen: