Avatar: elke waterstuurder, gerangschikt van zwak tot meest krachtig

Inhoudsopgave:

Avatar: elke waterstuurder, gerangschikt van zwak tot meest krachtig
Avatar: elke waterstuurder, gerangschikt van zwak tot meest krachtig
Anonim

Twee van de meest geliefde westerse animes ooit zijn, verreweg, Avatar: The Last Airbender en Legend of Korra. Ze volgen een wereld vol met elementen buigende mensen, vaag volgen ze de technologische vooruitgang van het verleden en verschillende Aziatische/inheemse culturen. Fans werden al snel verliefd op de personages, de wereld en hun fantastische vaardigheden. Tussen Aang's dappere metgezellen Katara en Sokka en Korra 's eigen erfgoed, zijn waterstuurders een favoriet geworden in de serie. Wie houdt er immers niet van een underdogverhaal? Ze begonnen de eerste serie onderdrukt door de Vuurnatie, elke waterstuurder werd gevangen genomen of verstopte zich. In Korra vormen ze een bloeiende, verstedelijkte beschaving (die bijna de wereld breekt, maar laten we ons daar geen zorgen over maken).

Tijdens beide series hebben de twee teamavatars talloze kleurrijke, fascinerende en krachtige waterstuurders ontmoet. Ze hadden allemaal verschillende achtergronden en ideeën, maar ze gebruikten allemaal hetzelfde element. Sommige waren gewelddadig, andere waren vreedzaam en sommige waren niet eens krijgers.

Geruchten over een mogelijke derde serie circuleren al jaren, maar met alle recentelijk opnieuw opgestarte franchises, hebben Avatar-fans misschien een kans voor hun Earth Nation Avatar. Tot die tijd, waarom niet eens kijken naar onze favoriete waterstuurders en zien hoe ze zich meten? Niet iedereen kan immers zo machtig zijn als de almachtige otterpinguïn (grapje).

Hier is Elke Waterbender, gerangschikt van zwakste tot meest krachtige.

21 Sangok

Afbeelding
Afbeelding

Toen Katara en Aang bij de Noordelijke Waterstam kwamen, vonden ze een succesvolle en indrukwekkende gemeenschap van waterstuurders. Terwijl het Zuiden was aangevallen door de Vuurnatie, vond het Noorden een manier om zichzelf te beschermen. Tijdens hun verblijf namen ze deel aan enkele sessies met een meester-waterstuurder, Pakku. Een van zijn leerlingen, Sangok, was er ook. In tegenstelling tot leergierige leerlingen Aang en Katara, was hij lui en ongedisciplineerd. Veruit een van de zwakste vertoningen van watersturen in de hele serie.

20 Wacky Wushu

Afbeelding
Afbeelding

Niet alle benders gebruiken hun kracht voor gevechten. Zo gebruikte Wacky Wushu (met zijn getrainde otterpinguïns) water om edelen te vermaken. Tijdens het Southern Tribe-festival van Unalaq verraste hij de gasten met de capaciteiten van hem en zijn dier. Hoewel bijna al zijn sterke punten worden gebruikt om te verblinden, moet hij zijn routines perfect kennen om zulke indrukwekkende optredens te geven. Hoewel Wushu misschien nooit geschikt zal zijn voor de strijd, vond hij een nieuwe manier om zijn watersturen des te specialer te maken. Niet iedereen kan het er zo grillig uit laten zien.

19 Hasook

Afbeelding
Afbeelding

Toen Korra naar Republic City kwam, was ze al snel gecharmeerd van de pro-bending scene, een plek voor buigers om het uit te vechten in een sportarena. Toevallig waren de broers die ze ontmoette, Bolin en Mako, pro-benders in een team met hun vriend Hasook. Hij nam hun positie als watermeester over.

Hoewel Korra het uiteindelijk overnam als waterstuurder, was Hasook voor zijn blessure een bekwame buiger. Hij was misschien niet de Avatar, maar hij begreep het vak, kon goed in een team werken en was lid van een pro-bendinggroep. Zijn krachten moesten redelijk indrukwekkend zijn om dat te bereiken.

18 Shin

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Republic City zijn charmes heeft, heeft het ook bendes. Een bendelid is Shin, een gewiekste watermeester die jonge mensen rekruteerde voor twijfelachtig werk. Hij vroeg Bolin en Mako vaak om klusjes voor hem te doen. Hoewel het de jongens soms hielp in tijden van nood, was het roekeloos om te doen.

Shin ziet er misschien niet uit, maar voordat hij zijn buigzaamheid verloor, was hij op zijn eigen manier intimiderend. Hij begreep zijn eigen krachten en hoe hij die tegen anderen kon gebruiken.

17 Ahnah

Afbeelding
Afbeelding

Kuvira's overheersing van het Aarderijk bracht veel nietsvermoedende mensen in gevaar. Haar tirade van etnische zuivering vond dat inwoners van andere nationaliteiten gevangen werden gezet en vochten voor hun leven. Twee van zulke burgers waren Baraz en Ahnah, een paar Vuurnatie en Waternatie die elkaar hielpen beschermen tegen Kuvira's mensen.

Onder zulke barre omstandigheden leerde Ahnah zich staande te houden in de strijd. In tegenstelling tot de meeste waterstuurders leerde ze echter hoe ze haar krachten met een vuurstuurder moest gebruiken om zichzelf te beschermen. Veelzijdig, slim en vastbesloten om een standpunt in te nemen, Ahnah was nooit een buiger om mee te sollen.

16 Senna

Afbeelding
Afbeelding

Moeder van Avatar Korra, Senna heeft veel ingetogen macht. Ze moest tenslotte het immense geduld hebben om met haar grillige, uitgesproken en overmeesterde dochter om te gaan. Hoewel ze niet de sterkste waterstuurder is, maken haar gelijkmatige humeur en intelligentie haar een krachtige bondgenoot in de strijd. Soms zijn geduld en hersens belangrijker dan brute kracht.

Bovendien bracht ze jaren door met Korra en Katara, terwijl ze samen met haar dochter naar waterstuurtechnieken keek. Alleen al door kennis uit de tweede hand heeft Senna veel meer geleerd dan de meeste waterstuurders ooit zullen doen.

15 Viper

Afbeelding
Afbeelding

Viper, het wateraspect van de Triple Threat Triad, is een gevaarlijke buiger om over te steken. Maar lang niet zo gevaarlijk als hij wil dat mensen denken. Hoewel hij machtig is, werden hij en zijn vrienden de eerste keer dat ze Korra tegenkwamen door de straten van Republic City gegooid. Ze vernietigde ze volledig in de strijd.

Viper heeft misschien connecties en ervaring met straatbuigen, maar dat maakt hem nog geen expert. Niemand mag hem onderschatten, maar er is ook niets te overschatten. Hij is gewoon een versleten schurk.

14 Tahno

Afbeelding
Afbeelding

Ongetwijfeld de machtigste pro-bender in de sportscene van Republic City, Tahno is indrukwekkend en helemaal vol van zichzelf. Zijn team, de White Falls Wolfbats, is de viervoudig titelverdediger. Als hun kapitein heeft hij veel te maken met hun succes. Hoewel hij duidelijk zijn capaciteiten begrijpt en hoe hij ze tegen anderen kan gebruiken, doet dat niets af aan zijn immense arrogantie. Het hele "fervent cheater"-gedoe helpt ook niet. Maar nadat hij zijn buigzaamheid verliest en weer terugkrijgt, wordt hij een veel nederiger man.

Oh, en hij kan trombone spelen, wat over het algemeen gewoon cool is om te kunnen doen.

13 Desna en Eska

Afbeelding
Afbeelding

Als de ietwat griezelige neven van Korra, zijn Desna en Eska een watersturende tweeling die is afgestemd op elkaars capaciteiten. Elk van hen is sterk, maar samen zijn ze iets anders. Hun coördinatie en teamwerk maken hun neiging om ijsbergen te gooien nog gevaarlijker. Twee van de meest agressieve waterstuurders in de serie, ze laten een andere kant van de waterstammen zien. Maar zelfs zonder te buigen, is het paar zeer atletisch en acrobatisch. Iedereen die niet dicht bij hen kan komen, zal het moeilijk hebben om ooit hun spervuur van aanvallen te verslaan.

12 Tarrlok

11

Afbeelding
Afbeelding

Tarrlok, de zoon van een gevaarlijke crimineel, hield zijn erfgoed jarenlang goed bewaard. Pas toen hij zijn bloedstuurvaardigheden onthulde, werden zijn connecties met Yakone onthuld. Nauwelijks zo machtig als zijn broer of vader, bleek Tarrlok nog steeds een gevaarlijke bedreiging voor Team Avatar te zijn. Hij had tenslotte zijn politieke carrière en connecties om hem te helpen. Die kunnen elke vijand veel intimiderend maken.

Tarrlok heeft uiteindelijk echter nooit de gelijkgestelde wereld gewild waar Amon om vroeg. Ook al had hij zichzelf kunnen redden door een bondgenootschap met zijn broer te sluiten, hij eindigde het door ze allebei op te offeren.

10 Yakone

Afbeelding
Afbeelding

Toen Republic City nog in de kinderschoenen stond, werd de stad geterroriseerd door Yakone, een crimineel die zijn bloedsturende krachten gebruikte om de mensen om hem heen te controleren. Avatar Aang werd gedwongen zijn vaardigheden af te nemen, maar daarna sloop de crimineel weg. Yakone leefde de rest van zijn leven in een afgelegen waterstam en voedde twee jongens op tot monsters. De oudste, Noatak (Amon), ging lesgeven en werd een uitstekende bloedstuurder, en Tarrlok werd uiteindelijk gedwongen om te leren.

Tussen zijn eigen slechte daden en de manipulatieve krachten die hij aan zijn kinderen doorgaf, maakte Yakone een krachtige, maar wrede man.

9 Hama

Afbeelding
Afbeelding

Als de eerste Bloodbender Avatar-fans elkaar ontmoeten, is Hama net zo sadistisch, wraakzuchtig en gevaarlijk als iedereen zou verwachten. Watersturen staat bekend om zijn helende, vloeiende aard, maar deze subset maakt er iets veel kwaads van. Door het bloed in de aderen van een persoon te gebruiken, kan een ervaren waterstuurder die goed is opgeleid in het aanscherpen van het water in het bloed, de bewegingen van een persoon controleren.

Hama gebruikte deze kracht om te ontsnappen uit de gevangenissen van de Vuurnatie en later om de lokale dorpelingen te laten lijden voor de pijn die ze moest doorstaan. Omdat ze elke dag bitterder en bloeddorstiger werd, is het geen wonder dat Katara haar moest tegenhouden.

8 Tonraq

Afbeelding
Afbeelding

Tussen het leiden van een zuidelijke waterstam en het doorgeven van zijn waterstuurvaardigheden aan Korra, is Tonraq geen flauwekul als het gaat om zijn voorouderlijke krachten. Aan het begin van de serie is zijn kracht ingetogen. Maar als Korra eenmaal gedwongen wordt het hoofd te bieden aan haar oom, Unalaq, is het duidelijk dat hij een kracht is om rekening mee te houden. Hoewel Tonraq geen unieke specialiteiten heeft zoals bloed of geeststuren, is hij stevig en krachtig. Als een buitengewoon goed afgeronde strijder met een vaste geest, verdient Tonraq de eer en meer voor het leiden en beschermen van zijn volk.

7 Tui en La

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de krachtigste waterstuurders mensen zijn, zijn twee uitzonderingen de krachtige geestvissen, Tui en La. Ze beschermen de noordelijke waterstammen en redden zelfs de zieke jonge prinses Yue. Deze vissen zijn de wortel van watersturen en geven alle stammen hun vaardigheden. Als deze geesten zouden verdwijnen, zouden de waterstuurders niet meer bestaan.

Hun grootste zwakte is de kwetsbaarheid die hun vissen vormen. Aangezien ze echter de macht van alle waterstuurders in handen hebben, zijn ze behoorlijk indrukwekkend.

6 Pakku

Afbeelding
Afbeelding

Pakku, de belangrijkste meester en leraar van watersturen in de noordelijke waterstam, was een fervent traditionalist. Dit weerhield hem er echter niet van om de machtigste waterstuurder ter wereld te zijn. Waterstuurders over de hele Noordpool (en zelfs Zuid) reisden om van hem te leren. Uiteindelijk, toen zijn starre opvattingen minder werden, leerde hij Katara en Aang en trainde hij de nieuwe Avatar in watersturen.

Uiteindelijk reisde Pakku naar de Zuidpool om te helpen hun watersturende bevolking weer op te bouwen en zich te herenigen met zijn ware liefde, Kanna. Zijn inspanningen hielpen waterstuurders om te overleven en daarna verder te gaan na de terreur van de bezetting van de Vuurnatie.

5 Unalaq

Afbeelding
Afbeelding

In het begin leek Korra's vervreemde oom gewoon een strikte, krachtige Waterstamleider. Echter, zodra zijn geestenbuiging wordt onthuld, wordt hij iets veel meer. Het is tenslotte niet alleen een indrukwekkend vermogen, maar het leidt ook tot zijn ondergang.

Na verloop van tijd verliest Unalaq zichzelf langzaam aan zijn innerlijke duisternis. Zijn ontdekking van geeststuren maakte hem geobsedeerd door de geestenwereld en corrumpeerde de toch al moreel twijfelachtige persoon die hij ooit was. Hoewel het zijn ondergang is, maakte Unalaq's spiritbending hem tot een van de machtigste waterstuurders ooit. Het is niet elke dag dat iemand een volledig nieuwe buigsubset ontdekt.

4 Amon

Afbeelding
Afbeelding

De ultieme bloedstuurder, Amon verving zijn machtige vader om iets nog krachtigers te worden. Hij kon niet alleen gemakkelijk bloeden, maar hij perfectioneerde ook een techniek om iemands buigvermogen te blokkeren. Na een tijdje. en na jaren van wreedheid van zijn vader, geloofde Amon dat buigen mensen hebzuchtig en oneerlijk maakte. Om het spel van de wereld te veranderen, zou hij iedereen gelijk maken. Wraak nemen op de Avatar voor de behandeling van zijn vader deed ook geen pijn.

Hoewel charismatisch en invloedrijk met zijn krachten, heeft dat deze waterstuurder niet gered van een vroegtijdig, explosief einde.

3 Aang

Afbeelding
Afbeelding

De geliefde jonge Avatar die alle vier de elementen in een jaar beheerste, zal Aang altijd worden beschouwd als een groot onder de groten. Hij stopte niet alleen Fire Lord Ozai, maar hij sloot ook vrede tussen de vier naties en stichtte Republic City. Een van de meest indrukwekkende Avatars ooit, het beste element van Aang was nooit water. Hij gaf de voorkeur aan zijn natuurlijk geboren lucht en aarde toen hij ze allemaal begreep. Hij gebruikte het als het nodig was en was er sterk in, maar als hij beperkt was tot alleen water?

Aang zou nog steeds bijna iedereen verslaan. Maar het degradeert hem wel van de sterkste.

2 Korra

Afbeelding
Afbeelding

In het water geboren en eigenzinnig, Avatar Korra wist al op jonge leeftijd dat ze de Avatar was. Terwijl haar hartstochtelijke ziel werd aangetrokken door vuur, was water altijd een deel van haar ziel. Het element kwam van nature voor haar en was het eerste dat ze onder de knie had. Hoewel ze het niet zo vaak in de aanval gebruikt, vertrouwt ze er altijd op om haar andere krachten te ondersteunen. Als ze alleen water zou kunnen gebruiken, zou ze nog steeds een gevaarlijke vijand zijn om tegen te strijden.

Bovendien was Katara haar lerares. Natuurlijk is ze goed.

Aanbevolen: