Game Of Thrones: 15 fan-theorieën die seizoen 8 niet slecht zouden hebben gemaakt

Inhoudsopgave:

Game Of Thrones: 15 fan-theorieën die seizoen 8 niet slecht zouden hebben gemaakt
Game Of Thrones: 15 fan-theorieën die seizoen 8 niet slecht zouden hebben gemaakt
Anonim

Net zoals de winter in de Zeven Koninkrijken, is het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones snel aan ons voorbijgegaan. Voor veel fans voldeed de epische fantasie niet aan de verwachtingen die werden gewekt door de romanreeks van George R. R. Martin en de afgelopen zeven seizoenen, en veel klachten kwamen voort uit de serie die zijn beloften niet nakwam.

De wereld die in Martins meesterwerk is beschreven, is er een doordrenkt van legende en profetie. Er waren veel personages met een lot dat expliciet leek te zijn vastgelegd, terwijl er veel profetieën waren die gewoon wachtten op een held (of schurk) om ze te vervullen. Natuurlijk wilde de serie de valkuil vermijden om elke populaire fantheorie waar te maken.

Maar dat betekent niet dat een paar van deze theorieën de kijkers misschien meer tevreden hebben gesteld dan wat ze uiteindelijk in ruil kregen. Hier zijn 15 Game of Thrones-fantheorieën die seizoen 8 bijna hebben opgelost.

15 Bran Wargs Into A Dragon

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer Bran de Three-Eyed Raven ontmoet, vertelt de mystieke man Bran dat hij nooit meer zal lopen, maar dat hij zal vliegen. Hoewel deze profetie uitkomt wanneer Bran de rol op zich neemt van de nieuwe Three-Eyed Raven - waar hij regelmatig in kraaien wringt om te zien wat er vele kilometers verderop gebeurt - hadden veel fans gehoopt dat hij uiteindelijk in een van Dany's draken zou wringen. Dit had zeker kunnen helpen het tij te keren tegen de White Walkers in seizoen acht.

14 Tyrion is de derde Targaryen

Afbeelding
Afbeelding

"De draak heeft drie koppen" is een profetie die veel groter opdoemt in de boeken dan ooit in de tv-serie, maar dat weerhield velen er niet van te speculeren dat een derde Targaryen in de show zou worden onthuld. Tyrion was zeker een favoriet. Hij was het zwarte schaap van zijn familie, hij kon goed omgaan met Dany's draken, en - niet anders dan zowel Jon als Dany - overleefde ook zijn moeder de geboorte van hem niet.

13 Bran is Bran de bouwer

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn veel beroemde Brandons geweest in de Stark-lijn. In de boeken ha alt Old Nan - een oudere bediende in Winterfell - deze Brandons vaak in de war. Maar toen in de show werd onthuld dat Bran het vermogen had om in de tijd te reizen en het verleden te beïnvloeden, begonnen velen te speculeren dat hij zou proberen deze nieuwe krachten te gebruiken om de White Walkers te stoppen. Hoe passend zou het zijn geweest als hij ook de Brandon was die in de eerste plaats hielp bij het bouwen van de Muur?

12 Arya maakt haar lijst af

Afbeelding
Afbeelding

Na de executie van Walder Frey en Littlefinger had Arya nog maar een paar namen over om op haar hitlijst af te strepen. Bij het ingaan van seizoen acht had Cersei Lannister zeker het grootste vraagteken boven haar hoofd. Maar in plaats van Cersei's "groene ogen" voor altijd te sluiten, draaide de show zich om en richtte zich op het "blauwe ogen" aspect van Melisandre's profetie - waardoor Arya de overwinnaar van de Nachtkoning werd, ondanks dat de Nachtkoning nooit op haar lijst kwam.

11 Jaime vervult de Valonqar-profetie

Afbeelding
Afbeelding

In de boeken voorspelt een waarzegster dat Cersei al haar kinderen op tragische wijze zal verliezen voordat ze haar eigen ondergang zal ondergaan door toedoen van haar 'valonqar' - of 'kleine broertje'. In eerste instantie leek Tyrion de voor de hand liggende keuze, maar met hoeveel Cersei Jaime heeft gemanipuleerd, zou het een passend einde zijn geweest als hij had besloten zichzelf - en de Zeven Koninkrijken - van zijn kwaadaardige zus te ontdoen. Jaime was tenslotte berucht voor het doden van de heerser die hij gezworen had te beschermen.

10 Melisandre keert terug met een leger

Afbeelding
Afbeelding

Als Jon en Davos erachter komen hoe Shireen op de brandstapel werd verbrand, verbannen ze Melisandre uit het noorden. Ze vertelt Varys echter dat ze zal terugkeren om tegen de Nachtkoning te vechten, en dat ze haar ondergang in Westeros zal moeten ontmoeten. Velen vermoedden dat ze zou terugkeren met een leger van Rode Priesters om tegen de Nachtkoning te vechten. Ze keert terug in seizoen acht, maar zonder leger. Bovendien komen we er niet eens achter wat ze deed om zich voor te bereiden op de oorlog.

9 Dany wordt de koningin van de nacht

Afbeelding
Afbeelding

Er was altijd de mogelijkheid dat Dany een antagonist van seizoen acht zou worden. Maar in plaats van haar een volwaardige schurk te maken, vermoedden sommigen dat ze de Nachtkoningin zou kunnen worden - een mythische figuur die in de boeken wordt voorspeld. The Night's Queen was ooit een vrouwelijke White Walker die dol was op een lid van de Night's Watch, en ze hadden vermoedelijk half-mens/half-Walker-kinderen voordat ze werden verslagen door leden van House Stark.

8 Jon is een afstammeling van de Targaryens… And The White Walkers

Afbeelding
Afbeelding

Er is een legende in de boeken van een voormalige Lord Commander of the Night's Watch die houdt van en kinderen krijgt met een vrouwelijke White Walker. Sommigen geloven dat veel van de Starks afstammelingen zijn van deze half mens/half Walker kinderen. Dat had van Jon Snow het letterlijke lied van ijs en vuur kunnen maken, aangezien hij de afstamming zou hebben gedeeld met zowel de Targaryens als de White Walkers. Helaas is deze legende nooit in de serie geïntegreerd.

7 Arya wordt Littlefinger

Afbeelding
Afbeelding

Littlefinger was misschien wel het grootste brein in alle Zeven Koninkrijken. Hoewel hij werd geboren in een nederig huis, krijgt Littlefinger uiteindelijk een voorlopige greep op het noorden, de vallei en de rivierlanden. Als seizoen acht was blijven hangen in de politiek die zo prominent aanwezig was geweest in de rest van de serie, had Arya zeker zelf iets kunnen verzinnen nu ze Littlefinger's gezicht tot haar beschikking had.

6 Bran Is The Night King

Afbeelding
Afbeelding

Bran die Hodor binnendrong en het verleden beïnvloedde, was zeker een baanbrekend moment in de serie. Dus waarom is Bran nooit doorgegaan met het verkennen van deze krachten? Met genoeg oefening had hij mogelijk kunnen proberen de White Walkers uit het bestaan te vegen. Dit had natuurlijk altijd averechts kunnen werken, en Bran zou een deel van zichzelf in de Night King hebben kunnen vinden - een theorie die veel fans veelbelovend vonden.

5 De beloofde prins is onthuld

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest voorkomende profetieën in Game of Thrones draaide rond The Prince That Was Promised - die veel overeenkomsten deelde met Azor Ahai. Beide legendarische figuren leidden de strijd tegen de White Walkers, versloegen de duisternis en versloegen de Grote Ander. Hoewel sommigen zouden kunnen aannemen dat Arya de beloofde prinses is, wordt dit nooit expliciet vermeld in de show, en evenmin wordt uitgelegd hoe Arya aan de criteria van deze profetie voldoet.

4 Melisandre voorspelde haar eigen ondergang in de handen van Arya

Afbeelding
Afbeelding

Melisandre maakte een aantal vijanden in Westeros, waaronder Arya Stark. Wanneer de eerste twee elkaar kruisen, neemt Melisandre Gendry tegen zijn wil mee. Tegelijkertijd vertelt ze Arya dat ze "blauwe ogen" voor altijd zal sluiten. Arya gaat verder met het toevoegen van de Rode Vrouw aan haar lijst voor het wegnemen van Gendry, en velen vermoedden dat wanneer de twee elkaar weer zouden ontmoeten, Melisandre's profetie zou zijn vervuld door Arya haar af te slaan.

3 Jon sluit een wapenstilstand met de White Walkers

Afbeelding
Afbeelding

Het klinkt misschien een beetje vergezocht, maar wat is een betere manier om de verwachtingen van een kijker in een show over oorlog en onheil te ondermijnen dan door de serie in een wapenstilstand te beëindigen? Jon zou de perfecte kandidaat zijn geweest om dit te doen. Hij staat bekend om het verenigen van oude vijanden, hoewel dit vaak hoge persoonlijke kosten met zich meebrengt. Wat als Jon het ultieme offer had gebracht om het conflict met de White Walkers te beëindigen? Het is duidelijk dat er in het verleden een soort overeenkomst was bereikt, anders hadden de White Walkers niet zo lang gewacht om te proberen de Muur te doorbreken.

2 Nymeria keert terug naar het noorden met haar wolvenroedel

Afbeelding
Afbeelding

De verhaallijn van Arya en Nymeria had een passend einde in seizoen zeven. Nymeria spaart Arya's leven door toedoen van haar wolvenroedel, hoewel ze niet in staat is terug te keren naar Arya's zijde. Net als Arya is Nymeria tijdens haar reis helemaal iemand anders geworden. Maar veel fans zouden zeker niet tegen Nymeria zijn geweest om terug te keren naar het noorden om haar voormalige verzorger te helpen – vooral met alles in Westeros op het spel.

1 The White Walkers winnen

Afbeelding
Afbeelding

Na het einde van seizoen acht waren er ongetwijfeld veel fans die wensten dat de White Walkers net Westeros hadden veroverd. Het zou zeker een somber einde zijn geweest, maar als de eerste seizoenen van de show ons iets hebben geleerd, was het dat iemands acties ernstige gevolgen hebben. Het is duidelijk dat niet veel personages hebben geleerd hun kleine ruzies en oorlogen op te geven, ongeacht het einde van het leven, omdat ze weten dat het letterlijk op hen kruipt. Had dat alleen niet de ultieme overwinning voor de White Walkers kunnen betekenen?

Dus welke van deze Game of Thrones-fantheorieën zou je willen dat er in seizoen acht was uitgekomen? Laat het ons weten!

Aanbevolen: