15 Details van vreemde dingen die nergens op slaan

Inhoudsopgave:

15 Details van vreemde dingen die nergens op slaan
15 Details van vreemde dingen die nergens op slaan
Anonim

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de populaire Netflix-serie Stranger Things verondersteld vreemd te zijn. De show speelt zich af in de jaren tachtig en volgt een groep kinderen in de stad Hawkins, Indiana, terwijl ze vechten tegen sinistere wezens uit een andere wereld, de Upside-Down genaamd, evenals schimmige overheidsfunctionarissen en zelfs Russische spionnen.

Het heeft misschien een liefdevol retro-gevoel en een fantastische soundtrack, maar zelfs als we rekening houden met het feit dat het een fantasieserie is, zitten er enkele serieuze plotgaten in Stranger Things die moeilijk te negeren zijn als je ze eenmaal hebt gezien.

Nu het vierde seizoen van Stranger Things al is bevestigd en de opnames in de eerste helft van 2020 zullen plaatsvinden, moeten makers The Duffer Brothers ervoor zorgen dat ze deze plotgaten repareren voordat de show terugkeert naar Netflix.

15 Waarom geeft Billy Max de schuld dat hij naar Hawkins is verhuisd?

Billy Hargrove en zijn stiefzus Max arriveren in Hawkins in seizoen twee van Stranger Things, en wanneer Billy Max op school afzet, suggereert hij dat ze gedwongen waren naar Indiana te verhuizen en dat dit allemaal op de een of andere manier van Max was schuld. Dit wordt echter nooit uitgelegd, maar wordt in plaats daarvan gebruikt als een onhandig plotapparaat om de antagonistische relatie tussen de twee te verklaren.

14 Dustin houdt de demo-hond als zijn huisdier

In seizoen twee ontdekt Dustin ook een ongewoon wezen buiten zijn huis dat hij in een aquarium bewaart en Dart noemt. Gezien de verschrikkelijke dingen die al zijn gebeurd in Hawkins - veel met buitenaardse wezens - lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat een van de direct betrokken kinderen zo dom zou zijn om zo'n wezen in hun huis te houden.

13 Geen management bij Scoops Ahoy

In het meest recente seizoen van Stranger Things hebben de oudere kinderen allemaal hun middelbare school afgerond en werken ze nu. Of tenminste, dat zouden ze moeten zijn. Steve werkt bij een ijscafé genaamd Scoops Ahoy! in de Starcourt Mall met Robin, maar de twee besteden meer tijd aan het aanpakken van Russische spionnen dan aan het verkopen van ijs. Waar is de manager van de winkel precies?

12 Communiceren van onderuit

Een van de meest iconische scènes uit Stranger Things is het gigantische Ouija-bord met kerstverlichting dat Joyce Byers op de muur van haar huis zet om te communiceren met haar zoon Will, die vastzit in de Upside Down. Niemand legt echter ooit uit hoe Joyce of Will met elkaar kunnen communiceren via de lichten.

11 Waarom een geheime faciliteit in een winkelcentrum verbergen?

Je moet soms je ongeloof opschorten als je naar fantasy-tv-shows kijkt, maar als het gaat om de geheime Russische basis onder de Starcourt Mall in seizoen drie, zijn er gewoon te veel moeilijke vragen. Waarom de ingang verbergen op zo'n openbare plek? En hoe konden de Russen in hemelsnaam zo'n belangrijk ondergronds complex bouwen zonder dat iemand het merkte?

10 Hoe zijn Elf First aan de faciliteit ontsnapt

De regering wil heel graag de krachten van Elf en de andere kinderen uitbuiten, en aan het begin van seizoen één slaagt ze erin om relatief gemakkelijk uit hun maximaal beveiligde faciliteit te ontsnappen. Ook al waren de wetenschappers allemaal enigszins in paniek nadat Eleven erin was geslaagd de poort te openen, de kans is groot dat ze hun succesvolle proefpersoon nauwlettend in de gaten hebben gehouden.

9 De regering is onhandig in het uitwissen van hun sporen

Het Hawkins Lab en de sinistere Dr. Brenner zouden altijd hemel en aarde bewegen om Elf terug te halen, maar ze lijken buitengewoon onhandig te zijn in hun pogingen om haar op te sporen, waarbij ze weinig of geen moeite deden om verbergen waar ze mee bezig zijn. Een agent vermoordt gewoon de eigenaar van Benny's Burgers als ze vermoedt dat hij tegen haar liegt.

8 En zelfs een niet-overtuigend neplichaam gedumpt

Hun doofpotaffaire strekt zich zelfs uit tot het proberen iedereen ervan te overtuigen dat Will Byers dood is en niet gevangen zit in de Ondersteboven. Om dit te doen, dumpen ze een niet overtuigend lichaam in de steengroeve, waarvan Hopper later ontdekt dat het nep is. Ook al slaagden ze erin om de plaatselijke dokter buiten de autopsie te houden, ze moeten geweten hebben dat de waarheid uiteindelijk aan het licht zou komen.

7 Chester De verdwijning van de hond

Deze vraag over wat er met Chester de hond is gebeurd, is niet echt een plotgat, maar het lijkt vreemd dat hij in seizoen één het geliefde huisdier van de Byers-familie is - en ook een belangrijk onderdeel van het complot om hen te waarschuwen voor gevaar - maar in seizoen twee is hij verdwenen en wordt hij nooit meer genoemd. Noah Schnapp zei later dat hij dacht dat de hond ergens tussen 1983 en 1985 was overleden.

6 Waar zijn hun ouders?

Er zou niet veel van een tv-show zijn als de ouders van Dustin, Mike, Lucas en Will, en zelfs tot op zekere hoogte Nancy, Steve en Jonathan, nauwlettend in de gaten zouden houden wat ze aan het doen waren en waar ze gingen, maar deze tieners lijken een onverklaarbare hoeveelheid vrijheid en privacy te hebben, met sloten op hun slaapkamers en hun eigen schuilplaatsen in de kelder.

5 Karen Wheeler en Billy's onwaarschijnlijke romantiek

Billy speelde een veel prominentere rol in seizoen drie, te beginnen met zijn dramatische entree als de strandwacht van Hawkins. Een van de meer ongerijmde momenten in dat seizoen was het suggestieve flirten tussen Billy en mevrouw Wheeler, de moeder van Mike, die zelfs overwoog om Billy te ontmoeten voor een zeer ongebruikelijke ongeoorloofde relatie.

4 Hopper is elf uitverkocht in seizoen één

Hopper is absoluut een van de goeden in Stranger Things en helpt Eleven vanaf het begin. Het leek dus nogal vreemd dat hij haar leek te verkopen en ermee instemde Dr. Brenner te vertellen waar ze zich verstopte in ruil voor doorgang naar de Upside Down om te proberen de verloren Will Byers te vinden. Hopper had Joyce misschien willen helpen, maar zou Elf daarvoor hebben opgeofferd?

3 wordt dan haar adoptievader

Wat er ook echt is gebeurd, het lijkt erop dat Elf geen wrok koesterde, want aan het begin van seizoen twee woonde ze met Hopper in zijn hut in het bos als een soort adoptiedochter. Ook al probeerden de twee zich onopvallend te houden, toch zou iemand zijn begonnen met vragen te stellen over waarom de politiechef plotseling een vreemd jong meisje bij hem thuis had laten slapen.

2 Overleven op zijn kop

Er lijken enkele tegenstrijdigheden te zijn als het gaat om overleven in de Upside Down, die volgens Dr. Brenner giftige lucht zou moeten hebben. Will Byers overleeft dagenlang terwijl Nancy onbeschermd de Ondersteboven betreedt en veilig terugkeert, maar Hopper en Joyce moeten Hazmat-pakken dragen wanneer ze hun reis daarheen maken om Will te redden.

1 Niemand heeft de krachten van elf uitgelegd

Ondanks het feit dat we nu drie seizoenen van Stranger Things hebben gehad en Eleven (Millie Bobby Brown) haar paranormale vaardigheden hebben zien ontwikkelen, is er nooit een echte verklaring geweest over hoe ze die krachten kreeg, of zelfs hoe en waarom ze ze plotseling verloor in de laatste aflevering van seizoen drie.

Aanbevolen: