20 dingen in de James Bond-films van Daniel Craig die nergens op slaan

Inhoudsopgave:

20 dingen in de James Bond-films van Daniel Craig die nergens op slaan
20 dingen in de James Bond-films van Daniel Craig die nergens op slaan
Anonim

Elk James Bond-tijdperk heeft een ander gevoel. De Connery-films waren klassiekers voor een tijdperk van de Koude Oorlog. Roger Moore's inzendingen waren lichter en leuker. D alton was donkerder, terwijl Brosnan goed begon, maar uiteindelijk cartoonesk werd. Daniel Craig's Bond is veel gevaarlijker, een felle vechter met wat charme, maar niet de klasse van klassieke 007. Het heeft zijn vruchten afgeworpen voor vier zeer succesvolle films met No Time To Die om Craigs zwanenzang in de rol te zijn.

Hoe goed Craig Bond ook nieuw leven heeft ingeblazen, het blijft een feit dat er problemen zijn met zijn films. Het is niet alleen de behoefte aan geheime organisaties en ingewikkelde complotten. Er zijn ook grote plotgaten en inconsistenties die, zelfs volgens Bond-normen, niet kunnen worden genegeerd. Hier zijn 20 dingen in Craig's Bond-films die gewoon nergens op slaan en afleiden van een verder leuk tijdperk in de Bond-kennis.

20 Geen autoriteiten gaan achter obligaties aan

Daniel Craig als James Bond in Spectre Opening
Daniel Craig als James Bond in Spectre Opening

Toegegeven, dit is iets dat ook in de oudere films speelt, maar het is nog steeds verbijsterend. Door zijn avonturen doodt Bond tientallen mannen in het openbaar, neemt hij deel aan snelle achtervolgingen door steden, laat hij bijna een helikopter neerstorten op een openbaar plein en maakt hij een paar treinen kapot.

Toch komen de autoriteiten nooit achter hem aan voor deze schade of het in gevaar brengen van het publiek. Zelfs een 00-agent kan niet boven de wet staan.

19 Een verbroken band het veld in sturen

Daniel Craig als Bond-training in Skyfall
Daniel Craig als Bond-training in Skyfall

In Skyfall is het onmiskenbaar dat Bond zwaar getroffen is door zijn bijna-dood. Zijn reflexen zijn uitgeschakeld en hij zakt voor zijn kwalificatietests. Maar M beveelt hem om te worden vrijgemaakt en terug in het veld tegen een significante dreiging.

Zelfs als ze Bond leuk vindt, is M te veel een professional om een onstabiele agent te vertrouwen voor een enorme opdracht, aangezien Bond met pensioen had moeten worden gestuurd.

18 Blofeld wist op de een of andere manier dat Bond achter hem aan zou komen

Christopher W altz als Blofeld in Spectre
Christopher W altz als Blofeld in Spectre

Het punt van Spectre is hoe Blofeld dit hele complexe plan opzette om Bond te vangen voor een lang gekoesterde wrok. Maar hoe kon Blofeld weten dat Bond achter hem aan zou komen? Bond bevond zich al op glad ijs met MI-6 en beval thuis te blijven, dus Blofeld kon niet verwachten dat hij orders zou breken.

Evenzo had hij nooit kunnen plannen dat Bond talloze pogingen op zijn leven zou overleven om Blofeld uiteindelijk te confronteren, waardoor dit een dwaas plan was.

17 Bond is in staat om de dunste aanwijzingen naar succes te volgen

Afbeelding
Afbeelding

Spion zijn betekent veel ingevingen volgen. Maar Bond is in staat om de kleinste broodkruimels naar belangrijke leads te volgen. Het enige wat hij nodig heeft, is te horen krijgen dat iemand in een stad in een ander land is gezien en dat hij binnen enkele uren voor de deur staat.

Hij kan White gemakkelijk een paar keer opsporen en zijn dochter zonder problemen volgen. Het is minder briljante deductie en meer puur geluk.

16 Felix Leiter dient geen doel

Jeffrey Wright als Felix Leiter in James Bond-films
Jeffrey Wright als Felix Leiter in James Bond-films

In Casino Royale staat Bond op het punt achter Le Chiffre aan te gaan, maar wordt tegengehouden door een medekaartspeler. Hij blijkt Felix Leiter te zijn, een CIA-agent die bedoeld is als assistent.

Het personage duikt op in andere films, maar heeft helemaal geen doel. Hij komt gewoon opdagen om Bond te vertellen dat hij in gevaar is (wat Bond al wist) en verdwijnt dan. Het personage heeft geen enkel doel voor een van de plots.

15 De slechteriken ontmoeten elkaar midden in een opera

Daniel Craig in operascène van Quantum of Solace
Daniel Craig in operascène van Quantum of Solace

Zelfs Bond merkt op hoe dom dit was. In Quantum of Solace besluit de sinistere organisatie dat een geweldige manier om een vergadering te houden is om de leden een opera te laten bijwonen en met elkaar te praten via Bluetooth.

Bond zegt openlijk: "Ik denk dat jullie een betere plek hadden kunnen uitkiezen voor een bijeenkomst", waar velen opstaan om te vertrekken zodat Bond foto's van hen kan maken. Een geheime groep.

14 Eén ring heeft zoveel DNA-monsters

James Bond Spectre-ring DNA
James Bond Spectre-ring DNA

Films hebben een vreemde kijk op hoe DNA werkt, maar dit is belachelijk. In Spectre vertelt Q aan Bond dat een ring die hij van een lijk heeft genomen DNA-monsters bevat van zowat elke grote schurk van de vorige vier films.

Dit betekent dat deze ring op geen enkel moment is gewassen omdat hij door de handen is gegaan van een half dozijn mannen die hem lang genoeg vasthielden om DNA te vinden. Zelfs CSI gaat niet zo ver in magisch forensisch onderzoek.

13 Geen versterkingen inschakelen in Skyfall

Het huis van James Bond in Skyfall
Het huis van James Bond in Skyfall

In de grote finale van Skyfall neemt Bond M mee naar zijn oude ouderlijk huis en gebruikt haar als lokaas voor Silva. Bond weet dat de man ten strijde trekt met een klein leger en een helikopter… en is van plan om ze te bestrijden met een bejaarde tuinman en Home Alon e-stijl vallen.

M zou zeker een dozijn trouwe agenten of een SAS-team hebben kunnen bellen om Bond een beetje back-up te geven.

12 Q's idiotie met de drive

Ben Wishaw als Q
Ben Wishaw als Q

Q wordt verondersteld de ultieme technische tovenaar te zijn en een absoluut genie. Maar in Skyfall beging hij de beginnersfout door de flashdrive van een sinistere hacker te pakken en deze rechtstreeks op de MI-6-servers aan te sluiten.

Hierdoor kan Silva de servers laten crashen, gegevens stelen en een ontsnapping uitzetten. Q het niet goed testen van de schijf is een enorme fout voor een zogenaamd slimme man.

11 De magische reistijden

Spookachtige achtervolgingscène
Spookachtige achtervolgingscène

De Bond-films hebben altijd gespeeld met hoe snel hij kan reizen. Maar de Craig-films lijken te denken dat Bond zich razendsnel kan bewegen. In Spectre wordt hem verteld dat hij slechts 48 uur heeft zonder dat MI-6 hem volgt. Bond rijdt vervolgens in minder dan een dag van Londen naar Rome.

Hij kan ook van Oostenrijk naar de woestijn stuiteren via een treinreis en andere korte reistijden die niet in een echt tijdschema passen.

10 Waar de Aston Martin vandaan kwam in Skyfall

Daniel Craig met James Bond Aston Martin
Daniel Craig met James Bond Aston Martin

De introductie van Bond's beroemde Aston Martin in Skyfall is een geweldig moment. Maar de vraag is waar het vandaan komt. Bond is al een tijdje dood, dus logischerwijs zouden al zijn spullen zijn meegenomen. Bovendien toonde hij nooit eerder interesse in dergelijke auto's.

Dan is er hoe M het behandelt als iets vertrouwds, compleet met een schietstoelknop. Het is een prachtig eerbetoon aan de geschiedenis van Bond, maar past niet in de film.

9 Drie maanden wachten om radioactieve granaatscherven te verwijderen

James Bond opgenomen in Skyfall
James Bond opgenomen in Skyfall

Ten eerste is het idee van 'uraniumkogels' iets wilds, zelfs volgens Bond-normen. Gekker is dat Bond, na de val te hebben overleefd, gewoon rond een eiland hangt met resten van radioactieve granaatscherven in zijn borst.

Het is pas als hij drie maanden later terugkomt bij MI-6, dat hij het eindelijk laat verwijderen. Zelfs Bond weet zijn lichaam beter te behandelen dan dat.

8 Greene's laatste lot is over de top

Dominic Greene achtergelaten in de woestijn
Dominic Greene achtergelaten in de woestijn

Aan het einde van Quantum verlaat Bond Greene in de woestijn met een blikje olie om te 'drinken'. Dat lijkt het einde van hem te zijn om van de dorst te sterven. Maar als M later over Greene praat, wordt vermeld dat hij werd gevonden met verschillende kogels in zich en olie in zijn maag.

Dus, heeft Greene de olie gedronken en vervolgens neergeschoten? Of hebben zijn werkgevers tijd verspild om hem het voor de lol te laten doen? Het is gewoon een vreemde wending.

7 Aardbeienvelden sturen om Bond binnen te halen

Gemma Arterton als Starwberry Fields
Gemma Arterton als Starwberry Fields

M is een briljante vrouw die zelden fouten maakt. Dit is waarom het verwarrend is dat om Bond terug te brengen in Quantum of Solace, ze geen half dozijn jongens of op zijn minst een ervaren agent stuurt. In plaats daarvan stuurt ze Fields, een groentje met weinig ervaring, en schijnbaar gekozen op haar uiterlijk.

Het kost Bond geen tijd om haar in bed te krijgen, want het sturen van een beeldschone vrouw na 007 is als het gooien van een met vis bedekte muis om een kat binnen te halen.

6 Silva had nooit alles kunnen plannen tijdens zijn ontsnapping

Javier Bardem als gevangen genomen Silva
Javier Bardem als gevangen genomen Silva

Silva's grote ontsnapping is bedoeld om te laten zien hoe briljant hij is. Maar de realiteit is dat hij het onmogelijk had kunnen plannen. Nadat de beveiliging is uitgeschakeld, is hij in staat om twee bewakers te overmeesteren, een politie-uniform te krijgen, een ontsnappingstunnel in te rennen, en net op het moment dat Bond hem op de hielen zit, komt er uit het niets een metro die neerstort.

Er kan veel te veel mis zijn gegaan met dit complot.

5 Bond's lagere klasse achtergrond

Daniel Craig James Bond
Daniel Craig James Bond

Jarenlang stond vast dat Bond uit een hogere klasse kwam en leerde een heer te zijn. De Craig-films lijken dat te veranderen en Bond is meer een type van lagere klasse met een harde rand die moet worden gladgestreken.

Toch geeft Spectre aan dat Bond van enige rijkdom kwam, wat het eerdere gesprek verwarrend maakt. Misschien is het beter als we de volledige afkomst van Bond niet kennen.

4 De continuïteit kan rommelig zijn

Daniel Craig als Bond in eerste moord
Daniel Craig als Bond in eerste moord

In eerste instantie lijkt Casino Royale een "Year One"-verhaal van een rookie Bond. Er zijn echter verwijzingen naar eerdere films (Q grapt over "we gaan niet meer voor exploderende pennen") en M is er altijd geweest.

Dan is er de introductie van Moneypenny en SPECTRE, en nog meer dat Bond heen en weer springt tussen rookie en ervaren agent. Het is gewoon moeilijk om erachter te komen of dit een simpele reboot is of een vreemd vervolg.

3 Hoe MI-6 zijn band blijft verliezen

Daniel Craig als James Bond
Daniel Craig als James Bond

Je moet een inlichtingendienst ondervragen die hun meest waardevolle agent niet kan volgen. Het is één ding in Skyfall wanneer Bond wordt verondersteld dood te zijn, zodat hij een tijdje van de grid kan verdwijnen. In Spectre krijgt hij een gespecialiseerde tracker om zijn bewegingen te volgen… die Q wordt overgehaald om 48 uur uit te schakelen zonder dat iemand wijzer is.

En zelfs daarna kan Bond alleen doorgaan zonder dat iemand in MI-6 hem kan volgen. Het is bedoeld om te laten zien wat een geweldige spion hij is, maar komt door het bureau als gewoon onvoorzichtig over.

2 M heeft zo'n hekel aan Bond

Judi Dench als M in Casino Royale
Judi Dench als M in Casino Royale

Er is altijd een haat-liefdeverhouding geweest tussen Bond en zijn superieuren. Casino Royale duwt het met M openlijk pratend over hoeveel ze Bond haat. Ze berispt hem constant en doet alsof ze hem liever niet op grote opdrachten zet.

Het wordt zachter in de latere films als M hem met respect behandelt, dus het is verwarrend waarom ze überhaupt zulke problemen had met Bond.

1 Bond's magische fysieke herstel

Daniel Craig als Bond in SKyfall-bijeenkomst
Daniel Craig als Bond in SKyfall-bijeenkomst

Toegegeven, de vorige films hebben Bond een aantal fantastische vaardigheden laten zien. Dit is echter vervelend voor een "geaarde" serie. In Skyfall is het één ding om te overleven dat Bond wordt neergeschoten en een paar honderd voet in een rivier v alt. De film speelt op Bond's reflexen vertraagd, en hij is fysiek niet hetzelfde.

Maar tegen het einde van de film is hij weer in vorm, en in Spectre wordt er helemaal niet gesproken over fysieke problemen. Zelfs Wolverine geneest niet zo snel als Bond.

Aanbevolen: