15 Seinfeld-fantheorieën die we niet kunnen blijven negeren

Inhoudsopgave:

15 Seinfeld-fantheorieën die we niet kunnen blijven negeren
15 Seinfeld-fantheorieën die we niet kunnen blijven negeren
Anonim

Er zijn tal van sitcoms uit de jaren '90 die tijdens hun tijd in de lucht een groot popcultuurfenomeen waren en er zijn er nog steeds een handvol die tot op de dag van vandaag populair en relevant blijven. Het is niet eenvoudig om een erfenis op te bouwen en het is altijd onmogelijk om te voorspellen welke sitcoms degenen zijn die aansluiten en jarenlang meegaan. Er was niets bijzonders aan Seinfeld aan de oppervlakte en tijdens de eerste twee jaar had het programma serieus moeite om verbinding te maken.

Gelukkig kreeg de serie de kans om te groeien en werd het een iconisch stukje televisie. Seinfeld wordt nog steeds met veel eerbied bekeken en als een masterclass in comedy. Met zo'n toegewijde schare fans en honderden afleveringen om te analyseren, zijn er een aantal theorieën geweest die diep in de serie graven en een aantal wilde ideeën naar voren brengen.

15 Kramer was een dealer

Afbeelding
Afbeelding

Een van de grootste mysteries van Seinfeld is hoe Kramer het hoofd boven water weet te houden in een chique appartement in Manhattan terwijl hij schijnbaar geen baan heeft. Kramer lijkt geld te hebben en hij houdt onconventionele uren, wat zou kunnen spelen in het feit dat hij zijn brood verdient als drugsdealer. Het is heel goed mogelijk dat Bob Sacamano zelfs de leverancier van Kramer zou kunnen zijn, en daarom is hij altijd zo enthousiast om contact met hem op te nemen.

14 Elaine's vader speelde een rol bij de moord op JFK

Afbeelding
Afbeelding

Er is een nogal gekke wegwerpregel die bedoeld is als een rare grap, maar eigenlijk verwijst naar iets veel sinisters. Elaine probeert iemand van een feestje over te halen om haar te herinneren, dus herinnert ze zich een verhaal dat ze hem vertelde waar haar vader werkte bij het boekendepot tijdens de moord op Kennedy. Ze beweert zelfs dat Oswald daar tegelijkertijd werkte en haar vader een zelfvoldaan, zwak alibi gaf in de tijd dat Kennedy werd neergeschoten. Als haar vader iets had gezegd of gedaan, had de geschiedenis misschien veranderd kunnen zijn.

13 Peterman's instorting was de schuld van Elaine

Afbeelding
Afbeelding

Er is een periode in Seinfeld waarin Peterman het diepe in gaat en als gevolg van een zenuwinzinking in Birma belandt. De reden hiervoor wordt nooit expliciet gemaakt, maar het kan het gevolg zijn van het feit dat Elaine en Peterman een relatie hebben gehad en dat ze het met hem heeft uitgemaakt. Peterman is in veel opzichten absoluut het type van Elaine en haar eerdere relaties met Russell Dalrymple, Lloyd Braun en Joe Davola hebben er allemaal toe geleid dat ze uiteindelijk door zware storingen gingen, dus het is mogelijk.

12 Seinfeld, gek op jou en vrienden bestaan allemaal in hetzelfde universum

Afbeelding
Afbeelding

Er is een aflevering van Mad About You waarin Paul Buchman terugkeert naar zijn oude appartement, dat Kramers huidige appartement blijkt te zijn. Kramer verschijnt zelfs in de aflevering. Mad About You en Friends bestaan echter ook in hetzelfde universum dankzij het personage van Ursula. De connecties beginnen uit elkaar te vallen wanneer ze echt onder de loep worden genomen, vooral omdat de acteurs verschijnen als andere personages in deze shows (en Mad About You wordt zelfs genoemd in Seinfeld), maar het is een leuke gedachte.

11 Crazy Joe Davola was "The Lopper"

Afbeelding
Afbeelding

Seinfeld neemt soms bijzonder gekke risico's, waaronder de manier waarop de show "Crazy" Joe Davola behandelt. Het personage wordt echt door de wringer gehaald en het laatste dat hij heeft gezien, is dat hij Jerry probeert aan te vallen bij het opnemen van zijn piloot. Het is heel goed mogelijk dat Davola nog onstabieler is geworden en een slechte wending heeft genomen. Hij kan zelfs wrok koesteren tegen Jerry en hem willen uitschakelen, vandaar de seriemoordenaar "Lopper" persona.

10 Iedereen is in Jerry's appartement omdat hij altijd weg is

Afbeelding
Afbeelding

Jerry Seinfeld is een gerenommeerde komiek, zowel in het echte leven als in zijn show, en daarom wordt hij vaak geboekt voor optredens. Soms laat de serie Jerry zien die onderweg is of terugkomt van optredens, maar het wordt ook enigszins gesuggereerd dat wanneer de serie niet "aan" is, hij onderweg is. Als gevolg hiervan zijn zijn vrienden altijd in zijn appartement omdat ze hem graag willen zien en hem hebben gemist sinds hij weg is.

9 Susan heeft haar dood in scène gezet

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest verrassende en tragische gebeurtenissen die plaatsvinden op Seinfeld is het vroegtijdig overlijden van George's verloofde, Susan. De dood van Susan verandert de toekomst van George enorm, maar er is ook de gedachte dat Susan haar dood in scène heeft gezet als een manier om te ontsnappen aan een leven met George. Susans ouders zijn zeer goed geïsoleerd en kunnen haar helpen dit plan uit te voeren. Bovendien is het gebruik van Susan's Foundation als een manier om George verder te straffen en financieel gewin weg te nemen de kers op de taart van dit hypothetische wraakplan.

8 Jerry is geen goede komiek

Afbeelding
Afbeelding

Jerry's stand-upcomedy die aan het begin van afleveringen wordt gebruikt, heeft een bepaalde kwaliteit, maar als het gaat om zijn sets die zich daadwerkelijk binnen de serie afspelen, worden ze in een veel minder vleiend licht geportretteerd. Jerry wordt zelfs vaak getoond om zijn sets te bombarderen of grove fouten te maken. Er zijn ook constant grappen over de kwaliteit van zijn materiaal en hoe hij nooit met nieuwe inhoud komt en dezelfde grappen uit de jaren '80 maakt.

7 Newman had ze uit de gevangenis kunnen redden

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens de seriefinale van Seinfeld wil Newman Jerry en zijn vrienden heel graag vergezellen op hun reis naar Parijs. De bende heeft plaats voor hem, maar ze weigeren hem mee te nemen en hij wenst hen zelfs pech. Als Newman echter mee was geweest, zou hij waarschijnlijk empathie hebben getoond voor de grotere heer die wordt beroofd, waardoor ze in de eerste plaats niet gearresteerd zouden worden.

6 Susan's vader gaat een duister pad in

Afbeelding
Afbeelding

Susan's ouders hebben echt veel te verduren dankzij de nalatigheid van George en de dood van Susan. Vooral Susans vader vat dit hard op en hoewel er maar een paar glimpen van zijn gedragsverandering te zien zijn, zijn ze stuk voor stuk nogal grimmig. De seriefinale van Seinfeld laat hem zelfs zien dat hij een pistool koopt in wat wordt gespeeld als een zeer onheilspellend moment. Er wordt gesuggereerd dat hij het op George zou kunnen gebruiken als hij een onschuldig vonnis krijgt. Misschien neemt hij George mee naar buiten wanneer hij wordt vrijgelaten voor de gevangenis of misschien neemt hij een donkere wending …

5 Kramer zou een weduwnaar kunnen zijn

Afbeelding
Afbeelding

Kramer heeft een zeer ongewoon leven en hoewel hij vaak de beste lijkt te zijn, worden zijn vreemde gewoonten en achtergrondverhaal nooit echt tot in detail onderzocht. Een interessant idee is dat Kramer vroeger getrouwd was, alleen zijn vrouw is overleden. Seinfeld stelt vast dat Kramer een vreemde greep op vrouwen heeft, dus misschien heeft hij geld geërfd van de dood van zijn vrouw en heeft hij daardoor zo'n comfortabel leven. Het zou ook Kramers afstandelijke, excentrieke houding en kijk op het leven kunnen verklaren.

4 George's perspectief op het leven consumeert zichzelf

Afbeelding
Afbeelding

Een belangrijk keerpunt voor het karakter van George is dat hij besluit zijn leven te leiden op basis van de tegenovergestelde impuls van alles wat van nature voor hem is. Dit werkt echt, maar hij gaat te ver in dit concept, alsof hij alles doet. Al snel wordt deze tegenovergestelde houding zo natuurlijk voor George dat hij het tegenovergestelde begint te doen van dit nieuwe gedrag, waardoor hij weer de oude George wordt, en daarom begint zijn leven weer tot rust te komen.

3 George had een broer die stierf

Afbeelding
Afbeelding

Er is wat slordige continuïteit tijdens de eerdere seizoenen van Seinfeld. Een voorbeeld van zo'n onvoorzichtig voorbeeld is hoe George aan een paranormaal begaafde onthult dat hij een broer heeft die ooit een meisje heeft geïmpregneerd. Misschien heeft George daarna contact opgenomen met zijn broer en vraagt hoe het gaat, alleen dat de broer het slecht opvat en zijn leven uit schaamte neemt. Of misschien gaat hij gewoon van de baan of snijdt hij George uit zijn leven en is hij daarom nooit meer opgevoed.

2 Jerry liegt over de Frogger-machine om George te testen

Afbeelding
Afbeelding

Een van George's meer belachelijke veroveringen in de latere seizoenen van Seinfeld houdt in dat hij probeert zijn hoge score op een Frogger-machine te behouden. Jerry informeert George dat zijn hoogste score zal worden gewist als de stroom van de arcadekast uitv alt, maar de show bewijst nooit dat dit waar is. In feite is dat waarschijnlijk niet het geval, omdat het onwaarschijnlijk lijkt dat de stroom over 15 jaar niet wordt uitgeschakeld. Jerry heeft misschien al deze stress in gang gezet voor zijn eigen zieke entertainment.

1 Elk personage is over zijn grenzen geduwd

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen op Seinfeld is een nogal interessante persoonlijkheid, maar aan het begin van de serie waren het allemaal relatief meer geaarde personages. Het is niet ongebruikelijk dat karaktereigenschappen in de loop van de jaren extremer worden, maar in het geval van Seinfeld kan het zijn dat ze allemaal vaak genoeg door het leven zijn verslagen en hebben geleerd dat ze niet zo hard hoeven te proberen. Uiteindelijk veranderen ze in de loop van de tijd.

Aanbevolen: