The Rock's 10 beste filmrollen (en 5 die hij had moeten afwijzen)

Inhoudsopgave:

The Rock's 10 beste filmrollen (en 5 die hij had moeten afwijzen)
The Rock's 10 beste filmrollen (en 5 die hij had moeten afwijzen)
Anonim

Als het gaat om Hollywood-actiesterren, is slechts een aantal gecertificeerde A-listers. Je hebt Tom Cruise, Keanu Reeves, Vin Diesel en Jason Statham om er maar een paar te noemen. En natuurlijk is er ook Dwayne "The Rock" Johnson.

In een kwestie van jaren slaagde Johnson erin te bewijzen dat hij kaskraker is. Hij is in staat interesse te wekken voor een solo-filmproject of een franchise die jaren zou duren. Volgens The Numbers hebben films waarin hij speelde als hoofdrolspeler naar schatting $ 4,9 miljard verdiend aan de wereldwijde kassa. Ondertussen hebben films waarin Johnson een hoofdensemble was, maar liefst $ 4,3 miljard gegenereerd.

Het is geen wonder dat er nog steeds veel vraag is naar Johnson. En dus dachten we dat het een geweldig idee zou zijn om zijn 10 beste filmrollen tot nu toe te bekijken, samen met vijf die hij had moeten afwijzen:

15 Incredible: Skyscraper was een behoorlijk solide actiefilm voor The Rock

Wolkenkrabber
Wolkenkrabber

In de film "Skyscraper" uit 2018 speelt Johnson de rol van FBI Hostage Rescue Team-leider, Will Sawyer. En op de een of andere manier plaatst de baan hem in het hoogste gebouw ter wereld dat plotseling vlam vat. De cast bestaat ook uit Neve Campbell, Chin Han, Noah Taylor, Byron Mann, Roland Møller en Paul Schreiber.

14 Ongelooflijk: iedereen was ervan overtuigd dat hij Hercules was

Hercules
Hercules

Johnson noemde dit het "moeilijkste ding" waaraan hij heeft gewerkt. Hij vertelde Access Hollywood: "Het was verreweg de meest slopende productie die ik ooit had gedaan. Het was de meest slopende [sic] fysieke voorbereiding die ik ooit had gedaan voor iets - trouwens, dat omvat jaren voetballen, jaren in een worstelring en jaren acteren.” Wauw!

13 Verschrikkelijk: Doom laag gescoord bij critici en publiek

onheil
onheil

Gebaseerd op de videogame was de film 'Doom' uit 2005 aanvankelijk een haalbaar project voor The Rock. De film werd echter door iedereen slecht ontvangen. Volgens Rotten Tomatoes beoordeelde het publiek deze film slechts 34%. Ondertussen gaven critici het een nog lagere score van 19%. Ze zeiden dat het "in plot en originaliteit" ontbreekt.

12 Ongelooflijk: hij en Mark Wahlberg waren samen goed in pijn en winst

Pijn & winst
Pijn & winst

De film uit 2013 bevat een met sterren bezaaide cast met onder meer Johnson, Mark Wahlberg, Anthony Mackie, Tony Shalhoub, Ed Harris, Ken Jeong, Rebel Wilson, Michael Rispoli, Rob Corddry, Emily Rutherford en Bar Paly. Onder critici kreeg deze Michael Bay-film volgens Rotten Tomatoes een redelijk acceptabele score van 50%.

11 Ongelooflijk: zelfs onder een goedgecast ensemble v alt The Rock op in de Fast & Furious-franchise

Snel & Furieus
Snel & Furieus

Zonder twijfel werd het beroemde ‘Fast & Furious’ beter toen Johnson aan het ensemble werd toegevoegd. Het gaf Dominic Toretto van Vin Diesel tenslotte een andere grote man om mee te discussiëren en mee te werken. Er waren echter enkele meldingen van spanning tussen de twee mannen op de set. Desalniettemin was Diesel ondersteunend toen Johnson's 'Fast &Furious' spin-off uitkwam.

10 Verschrikkelijk: G. I. Joe: Vergelding was een grote teleurstelling

GI: Joe Retaliation
GI: Joe Retaliation

Wanneer “G. I. Joe: Retaliation” kwam uit, iedereen was opgewonden om te zien wat er daarna zou gebeuren. Maar dan, binnen de eerste momenten van de film, wordt het personage van Channing Tatum, Duke, vermoord. Sommigen beweren dat de film vanaf daar bergafwaarts ging. Dat gezegd hebbende, zorgt Johnson voor een zeer overtuigende Roadblock. De cast van de film omvat ook Adrianne Palicki, D. J. Cotrona en Elodie Yung.

9 Incredible: The Rundown biedt niets nieuws, maar de prestaties van The Rock vallen op

de rundown
de rundown

De film is een van Johnson's eerdere projecten en volgens de consensus van de critici: "The Rundown breekt geen nieuwe wegen, maar het is een slimme, grappige actiefoto met geweldige komische chemie tussen Dwayne "The Rock" Johnson en Seann William Scott.” De film kreeg zelfs een behoorlijk behoorlijke score van 69%.

8 Ongelooflijk: hij heeft geweldige chemie met Kevin Hart in Central Intelligence

Centrale Intelligentie
Centrale Intelligentie

Johnson en Hart schitteren in deze komedie uit 2016 waarin Johnson een hedendaagse CIA-agent speelt, die ooit een gepest geek was op school. En wanneer hij thuiskomt voor een middelbare schoolreünie, ontmoet hij Harts personage, een voormalige 'grote man op de campus'. De cast bevat ook Amy Ryan, Aaron Paul, Jason Bateman, Danielle Nicolet.

7 Verschrikkelijk: tandenfee was schattig, maar uiteindelijk kreupel

Tandenfee
Tandenfee

In "Tandenfee" speelt Johnson een hockeyspeler die uiteindelijk ook wordt gerekruteerd om een tandenfee te worden. We moeten toegeven dat de film een aantal behoorlijke komische momenten heeft, maar het verhaal en de inhoud vallen uiteindelijk plat. Het is gewoon jammer gezien het feit dat de film ook de enige echte Julie Andrews in de hoofdrol heeft.

6 Ongelooflijk: zijn weergave van een bordspelpersonage in de Jumanji-franchise is plezierig

Jumanji
Jumanji

Sterren in een vervolg op een film die werd geleid door de legendarische komiek Robin Williams, zou iedereen onder druk zetten. Maar dat weerhield Johnson er duidelijk niet van om een solide prestatie te leveren in de 'Jumanji'-franchise. Het hielp ook dat hij tegenover acteurs als Hart, Jack Black, Karen Gillan, Rhys Darby en Nick Jonas werd gecast.

5 Incredible: The Other Guys is praktisch een klassieker

De andere jongens
De andere jongens

Voor elke acteur zijn films vaak een hit of miss. In het geval van deze film uit 2010 blijkt deze de verwachtingen te hebben overtroffen. Op Rotten Tomatoes kreeg het zelfs een rating van 78% Certified Fresh. De film heeft ook een ensemble met Johnson, Mark Wahlberg, Will Ferrell, Michael Keaton, Eva Mendes en Samuel Jackson.

4 Verschrikkelijk: San Andreas was ambitieus, maar miste diepgang

San Andreas
San Andreas

Het lijkt erop dat de film te hard zijn best deed om hetzelfde succes te behalen als blockbusters als "Day After Tomorrow" en "War of the Worlds". Maar om wat voor reden dan ook, het kon er gewoon niet komen. Het is gewoon jammer omdat Johnson hier een behoorlijk behoorlijke prestatie heeft geleverd. De cast bevat ook Carla Gugino, Paul Giamatti en Alexandra Daddario.

3 Ongelooflijk: hij speelde met Florence Pugh en Lena Headey in gevechten met mijn familie

Vechten met mijn familie
Vechten met mijn familie

Johnson speelde in deze film uit 2019 samen met de voor een Oscar genomineerde actrice Florence Pugh, Nick Frost en Lena Headey. Geregisseerd door Stephen Merchant, kreeg de film veel lof van critici. In feite, volgens hun consensus, "vechten met My Family spieren voorbij clichés met een krachtige mix van energie en toegewijd acteren dat het publiek zou moeten juichen."

2 Ongelooflijk: kinderen kunnen geen genoeg krijgen van zijn geanimeerde personage in Moana

Moana
Moana

Tot op de dag van vandaag wordt Johnson vaak geassocieerd met zijn geanimeerde rol als halfgod Maui in deze Disney-hit uit 2016. De film kreeg ook een 96% Certified Fresh-beoordeling van critici, volgens Rotten Tomatoes. Volgens hun consensus komt deze film met een "verhaal dat nieuwe diepte toevoegt aan Disney's beproefde formule."

1 Verschrikkelijk: helaas was de Baywatch-remake kreupel en lachwekkend

Baywatch
Baywatch

We accepteren dat deze film een poging was om een klassieke tv-serie te groeten. Het ontbrak echter simpelweg aan inhoud. Als je moet weten, critici gaven deze film een zeer lage rating van 17% en zeiden: Baywatch tilt de schudfactor van het bronmateriaal naar een R-rated niveau, maar mist de campy charme van het origineel -- en laat de charmante sterren zwaaien in het ondiepe water.”

Aanbevolen: