15 Old School Sitcoms die we vandaag niet zouden kijken (en waarom)

Inhoudsopgave:

15 Old School Sitcoms die we vandaag niet zouden kijken (en waarom)
15 Old School Sitcoms die we vandaag niet zouden kijken (en waarom)
Anonim

Sinds de introductie van televisie waren situationele komedies een hoofdbestanddeel van de line-up van elk netwerk. Er zijn sitcoms zoals I Love Lucy of Seinfeld die relatief gemakkelijk kunnen evolueren en groeien met de culturele tijdgeest. Het genre blijft geliefd dankzij bibliotheken met klassieke sitcoms op verschillende streamingplatforms.

De lange tijd in de ether toont vaak aan dat een show niet eens welkom was op het moment van de release, alleen om de problemen groter te maken naarmate de jaren vorderden. Sommige geliefde klassiekers werden niet goed ouder vanwege seksisme, racisme of ongebreidelde trans- en homofobie. Het moeilijkst te slikken op de lijst zijn die bezoedeld door onsmakelijke details die tientallen jaren na het einde van de show naar voren komen.

Bepaalde sitcoms, zoals Friends of Happy Days, maakten supersterren van de cast en bepaalde generaties; anderen zullen het publiek laten gaan met "Huh, herinner me die niet."

Lees verder voor 15 sitcoms die we niet meer zouden kijken en waarom:

15 De huwelijksreisfase is geslaagd voor de pasgetrouwden

1955 sketch comedy-serie The Honeymooners duurde één seizoen. Jackie Gleason speelt de Brooklyn-buschauffeur Ralph Kramden, Audrey Meadows als zijn vrouw Alice en Art Carney als zijn beste vriend, Ed Norton. De vroege sitcom droeg bij aan het genre, maar richtte zich vooral op de mannelijkheid van de arbeidersklasse en niet veel anders.

14 Overduidelijke klassenproblemen verzanden in de Beverly Hillbillies

Tijdens de loop van 1962 tot 1971 vermaakten The Beverly Hillbillies het publiek en leverden ze seizoen na seizoen betrouwbare kijkcijfers, maar veroorzaakten ze diepgewortelde klassenproblemen. Het netwerk duwde de show in de vroege jaren 70 uit de lucht als onderdeel van "The Rural Purge", ten gunste van programmering die als meer geavanceerd werd beschouwd.

13 De behandeling van vrouwen in I Dream Of Jeannie stelt teleur

I Dream of Jeannie reed mee in de vacht van Bewitched. De charmante en bruisende Barbara Eden schittert als een 2000 jaar oude geest genaamd Jeannie. Het heeft zijn leuke momenten, maar iets is verontrustends om te zien hoe ze Kapitein Tony Nelson van 1965 tot 1970 'meester' noemde.

12 All In The Family's Archie Bunker is verschrikkelijk

Amerikaanse sitcom All in the Family uitgezonden negen seizoenen op CBS van 1971 tot 1979, met in de hoofdrol de arbeidersgezin Bunker in Queens. Terwijl de show barrières doorbrak in termen van wat sociale en politieke kwesties aan zendtijd wonnen, is Archie Bunker (Carroll O'Connor) een onuitstaanbare onverdraagzame. Erger nog, hij kreeg een spin-off van vier seizoenen, Archie Bunker's Place.

11 Zelfs John Ritter kan Three's Company niet redden van het tonen van zijn leeftijd

In Three's Company spelen John Ritter, Joyce DeWitt en Suzanne Somers drie huisgenoten die in Santa Monica wonen met een huisbaas die tegen samenwonen is. De populaire show liep van 1977 tot 1984 en was vermakelijk, maar Ritter speelt Jack, een man die doet alsof hij homo is, dus er zijn veel stereotypen en homofobe grappen.

10 Ondanks de geliefde cast werken veel grappen in gejuich niet

Cheers lanceerde en bevorderde de carrières van talloze Hollywood-sterren en produceerde het beroemdste "willen ze niet"-paar aller tijden: Sam (Ted Danson) en Diane (Shelley Long). De NBC-sitcom begon in 1982 en werd uitgezonden door dramatische culturele verschuivingen. De behandeling van Kristie Alley's personage in latere seizoenen is weerzinwekkend.

9 Het uitgangspunt van Joanie Loves Chachi is te decenniumspecifiek

Happy Days bracht een entertainmentimperium voort, met meer spin-offs dan de meeste televisiekijkers beseffen. Sommige van de aangesloten producties, zoals Laverne en Shirley of Mork en Mindy, waren enorm succesvol. Joanie Loves Chachi v alt niet in die categorie. De kortstondige serie werd uitgezonden in het seizoen 1982-1983 en alleen de eerste paar afleveringen waren geïnteresseerd in kijkers.

8 De Cosby Show betekende zoveel voor zoveel mensen

Een van de meer hartverscheurende insluitsels op deze lijst, The Cosby Show, die liep van 1984 tot 1992, was de best beoordeelde show gedurende vijf seizoenen en bleef geliefd bij fans lang nadat het uit de lucht was gegaan. In het midden van de jaren 2010 doken beschuldigingen van seksueel geweld tegen Bill Cosby op. Hij werd aangeklaagd en zit nu in de gevangenis, waardoor de herinnering aan de show voor veel fans wordt aangetast.

7 Getrouwd… Met kinderen voelde me vanaf het begin gemeend

De FOX-sitcom Married…with Children werd uitgezonden van 1987 tot 1997 en speelde zich af in een buitenwijk van Chicago. Geen van de leden van de Bundy-familie is bijzonder sympathiek, maar de voormalige voetballer Al (Ed O'Neil) die zijn beste tijd heeft gehad, verlegt te vaak de grenzen. Bijrollen Katey Sagal en jonge Christina Applegate stelen de show.

6 Roseanne vertegenwoordigt een overblijfsel uit het verleden

Iedereen op internet in mei 2018 weet dat een Tweet de carrière van Roseanne Barr effectief heeft beëindigd. Haar sitcom, Roseanne, liep van 1988 tot 1997 en herleefde voor het tiende seizoen in 2018. ABC kondigde plannen aan om de matriarch te vermoorden en veranderde in The Connors. Haar naam geeft een bittere smaak aan de originele serie.

5 Wie bij hun volle verstand is Groenverlichte Heil Honey I'm Home

In 1990 zond het Galaxy-netwerk de eerste aflevering uit van de Britse sitcom Heil Honey I'm Home, waar Adolf Hitler (Neil McCaul) en Eva Braun (DeNica Fairman) naast de familie Goldstein intrekken. Critici maakten onmiddellijk bezwaar en de daaropvolgende tien afleveringen zagen om voor de hand liggende redenen nooit het daglicht.

4 Verbetering van het huis heeft verbetering nodig

Home Improvement werd van 1991 tot 1999 uitgezonden op ABC, met in de hoofdrol Tim Allen als Tim Taylor en lanceerde zijn carrière effectief. De sitcom speelde de tienerhartenbreker Jonathan Taylor Thomas uit de jaren 90. De show speelt zich af in Detroit en onderschrijft veel mannelijke stereotypen, en de Taylor-patriarch is neerbuigend als alle uitjes.

3 Iedereen houdt van Raymond heeft een andere naam nodig

Een van de meest recente shows op deze lijst, Everybody Loves Raymond, voelt als een van de meest gedateerde shows. Tegen de tijd dat het in 2005 uit de lucht ging, hadden fans het giftige geklets verwacht tussen Ray Barone's (Ray Romano) ouders Frank (Peter Boyle) en Marie (Doris Roberts). Minder commentaar op hoe Ray zijn vrouw Debra (Patricia Heaton) behandelt.

2 Twee en een halve man probeert vrouwenhaat mainstream te maken

Het is geen nieuws dat Two and a Half Men een soort vrouwonvriendelijke puinhoop is. Vanaf de première in 2003 bevatte de show een draaideur van vrouwen voor Charlie Harper (Charlie Sheen) om te objectiveren. In 2011 maakte Sheen minachtende opmerkingen tegen de maker van de serie. Ashton Kutcher verving hem en de show liep om de een of andere reden tot 2015 door.

1 Een Ick-Factor blijft hangen rond Lucky Louie

Voordat FX Louie uitbracht, nam HBO in het televisieseizoen 2006-2007 een risico op een sitcom met Louis C. K aan het roer. De show duurde één seizoen, bracht twaalf afleveringen uit, waarvan de finale unaired was. De show bevat de meeste van dezelfde soort grappen die de ster beroemd hebben gemaakt, die nu anders resoneren.

Aanbevolen: