Carrie Fisher's 10 meest iconische rollen (behalve prinses Leia)

Inhoudsopgave:

Carrie Fisher's 10 meest iconische rollen (behalve prinses Leia)
Carrie Fisher's 10 meest iconische rollen (behalve prinses Leia)
Anonim

Carrie Fisher is vooral bekend van haar rol als Princess Leia in Star Wars, die in première ging toen ze net twintig jaar oud was. Het was pas haar tweede filmrol, maar het maakte haar tot een wereldwijde ster. Fisher speelde prinses Leia in nog vijf Star Wars-films, de Star Wars Holiday Special en zelfs een Star Wars Lego-videogame.

Om vele redenen speelde Carrie Fisher geen grote rol in veel andere films of televisieshows. Om te beginnen was haar rol als prinses Leia, net als haar co-ster Mark Hamill, zo iconisch dat het voor regisseurs moeilijk was om haar in een ander deel te zien. Ze had ook andere interesses buiten acteren - met name schrijven en scriptbewerking - dus ze was niet altijd op zoek naar acteerrollen. Toch acteerde ze gedurende haar vijftigjarige carrière nog steeds in bijna honderd projecten. Hier zijn de tien meest iconische rollen van Carrie Fisher (behalve natuurlijk prinses Leia).

10 Lorna Karpf ('Shampoo')

Carrie Fisher's eerste filmrol was in de film Shampoo uit 1975, met in de hoofdrol Warren Beatty en Goldie Hawn. Fisher speelde het ondersteunende karakter Lorna Karpf. Ze was net zeventien toen ze deze rol filmde, maar haar karakter viel op door haar expliciete seksualiteit.

9 The Mystery Woman (‘The Blues Brothers’)

The Blues Brothers is een van de meest geliefde films waarin Carrie Fisher acteerde, behalve Star Wars. In de film speelt ze de Mystery Woman, de geminachte voormalige minnaar van het personage van Dan Aykroyd. Grappig genoeg was Fisher op dat moment eigenlijk aan het daten met Aykroyd. De twee acteurs ontmoetten elkaar toen Carrie Fisher Saturday Night Live presenteerde in 1978, een show met Aykroyd was een artiest op.

8 Marie (‘Toen Harry Sally ontmoette’)

When Harry Met Sally is een andere geliefde film waarin Carrie Fisher een ondersteunende rol speelde. In deze speelt ze Marie, de beste vriendin van Meg Ryan's personage Sally. Fisher's optreden in deze film wordt vaak gebruikt als het perfecte voorbeeld van de 'rom-com beste vriend'-personage-trope. Ze werd genomineerd voor een American Comedy Award voor grappigste vrouwelijke bijrol in een film voor haar rol in deze film.

7 april (‘Hannah en haar zussen’)

Hannah and Her Sisters is een ensemble-komedie-dramafilm uit het midden van de jaren tachtig. Carrie Fisher speelt April, een vriend van Dianne Wiest's personage Holly. Ten tijde van de release werd de film zeer goed ontvangen en won hij drie Academy Awards.

6 Marie (‘Kom terug, kleine Sheba’)

Jonge Mark Hamill met Carrie Fisher
Jonge Mark Hamill met Carrie Fisher

Come Back, Little Sheba is een beroemd Amerikaans toneelstuk van de Pulitzer Prize-winnende schrijver William Inge. Carrie Fisher speelde in een televisieversie van het stuk samen met Laurence Olivier als onderdeel van de Laurence Olivier Presents-reeks van op televisie uitgezonden toneelstukken. Fisher speelde Marie, een van de hoofdpersonen. Dit was een van Carrie Fisher's allereerste televisierollen. Haar enige eerdere televisierol was een kleine rol in Debbie Reynolds and the Sound of Children, een muzikale tv-special met Fisher's moeder Debbie Reynolds.

5 Angela (‘Family Guy’)

Van 2005 tot 2017 verscheen Carrie Fisher in verschillende afleveringen van Family Guy als Angela, de baas van Peter Griffin. Toen Carrie Fisher stierf, bracht de show een eerbetoon aan Fisher en haar werk als Angela. Angela bleek te zijn overleden, en Peter Griffin hield een verrassend ontroerende toespraak op haar begrafenis. Dit was Fisher's langstlopende tv-rol. Normaal gesproken zou ze slechts één aflevering in tv-shows te zien zijn.

4 Rosemary Howard ('30 Rock')

Afbeelding
Afbeelding

Carrie Fisher verscheen slechts in één aflevering van 30 Rock, maar het was niettemin een belangrijke rol. Haar aflevering heette "Rosemary's Baby", en Fisher speelde een personage genaamd Rosemary Howard, die enigszins op Fisher zelf was gebaseerd. De aflevering wordt vaak beschouwd als een van de beste afleveringen van de serie en Fisher werd genomineerd voor een Emmy Award voor haar rol.

3 Mia (‘Catastrofe’)

Catastrophe is een Britse sitcom over een man en een vrouw die plotseling een stel worden dankzij een onverwachte zwangerschap na een one night stand. Carrie Fisher speelde Mia, de moeder van een van de hoofdpersonen. Haar laatste aflevering van Catastrophe was haar laatste project dat tijdens haar leven werd uitgebracht, en ze werd postuum genomineerd voor een Emmy Award voor haar optreden. Helaas verloor ze dat jaar van Melissa McCarthy.

2 Hazel (‘Wonderwell’)

Carrie Fisher relatie met Harrison Ford rip
Carrie Fisher relatie met Harrison Ford rip

Volgens IMDB is Wonderwell 'een coming-of-age-sprookje' en wordt het in 2021 uitgebracht. Carrie Fisher speelt een personage genaamd Hazel. Het wordt de laatste film van Fisher. Fisher speelt in de film samen met de Britse popster Rita Ora, en dankzij de foto's achter de schermen lijkt het een behoorlijk kleurrijke film.

1 Zelf

Dankzij de immense populariteit van Star Wars is Carrie Fisher gevraagd om cameo-optredens te maken als zichzelf in veel populaire tv-shows. Dit omvat Ellen, Sex and the City en The Big Bang Theory. Ze schreef ook en trad op in een zeer populaire show voor één vrouw genaamd Wishful Drinking, waarin ze verhalen over haar leven vertelde en optrad als zichzelf.

Aanbevolen: