Hoe begon Disney een vete tussen Zendaya en Bella Thorne?

Inhoudsopgave:

Hoe begon Disney een vete tussen Zendaya en Bella Thorne?
Hoe begon Disney een vete tussen Zendaya en Bella Thorne?
Anonim

Het is geen geheim dat veel kindsterren ondanks hun succes in hun carrière veel ontberingen kunnen doorstaan nadat ze zijn verhuisd van Disney Channel. Voormalige Disney Channel-sterren, zoals Shia LeBeouf, zijn blijven rollen, ondanks veel juridische problemen. Sommigen hebben hun relevantie behouden, zelfs als ze niet op het hoogtepunt van hun roem zijn, zoals Hilary Duff toen ze Lizzie McGuire speelde en begin jaren 2000 rollen kreeg in reguliere films.

Toen Shake it Up in 2010 uitkwam, werd de show een hit en veranderden opkomende actrices Bella Thorne en Zendaya in supersterren. De show duurde drie jaar met drie seizoenen, terwijl het ook de regel van 65 afleveringen overtrad door nog tien afleveringen te hebben, introduceerde de show Disney Channel-kijkers aan getalenteerde vrouwen die vandaag succesvol zouden zijn in hun carrière. Ze blijven vrienden ondanks hun hectische schema's, en men geloofde dat ze nooit met elkaar konden opschieten ondanks een geweldige chemie. Hoe begon Disney Channel de vete tussen de twee, en waarom?

Shake It Up gaf een kickstart aan hun carrière

De sitcom gaf niet alleen een kick-start aan de acteercarrières van Thorne en Zendaya, maar ook aan hun muzikale inspanningen. Omdat het een beetje een trend is voor specifieke Disney Channel-sterren om zangers te worden, werden de twee sterren ook aan boord gebracht om de acteer-/zangcombinatie te zijn voor Shake it Up. Nadat de show was afgelopen, kondigde Thorne aan dat ze werkte aan een debuutalbum met 11 nummers. Helaas werd de release geannuleerd en werd in plaats daarvan een EP uitgebracht met de titel Jersey in 2014. Zendaya's muziekcarrière had wat meer geluk bij het debuut, met haar gelijknamige debuutstudio-album dat in 2013 uitkwam en behoorlijk succes en lovende kritieken kreeg. Gecombineerd met het nummer "Rewrite the Stars" met Zac Efron uit de film The Greatest Showman, oogstte Zendaya haar commerciële succes.

Shake it Up is niet zonder schandaal tijdens de looptijd, omdat het controversieel was toen een aflevering een vrouwelijk personage liet zien dat de twee hoofdrolspelers vertelde: "Ik zou jullie gewoon kunnen opeten … weet je, als ik at." Deze grap met eetstoornis kreeg terecht een negatieve ontvangst en trok zelfs de aandacht van Demi Lovato, die therapie zocht voor haar eetstoornis nadat ze Disney Channel had verlaten. Ze merkten op dat een netwerk om zoiets gevaarlijks te normaliseren absoluut onzorgvuldig is. Wat Shake it Up ook controversieel maakt, is de behandeling van de twee sterretjes en hoe hun vriendschap werd gespeeld door Disney zelf.

Hoe de vete tussen Zendaya en Bella Thorne begon

Jarenlang geloofden veel fans dat Zendaya en Thorne elkaar eigenlijk niet konden uitstaan. Daar zit een kleine waarheid in, omdat ze in wezen werden gedwongen om met elkaar te concurreren, en het hielp niet dat hun persoonlijkheden op dat moment botsten. Hun relatie in het algemeen is er gelukkig in geslaagd om te floreren terwijl ze bleven samenwerken.

In een interview met Us Weekly opende Thorne haar tijd met Zendaya in de show. Thorne beschreef hoe het eerste seizoen hen een moeilijke start gaf en zei: "We hadden daar zoveel mee te maken op Shake It Up. Het is zoals we [in] een paar interviews zeiden toen we jonger waren, hoe we uitlegden hoe we in het eerste seizoen geen vrienden waren en het kostte ons die andere twee seizoenen om zo close te worden. [Het was moeilijk] om niet [eerder] iemand tegen je op te zetten en dan ineens, zet iedereen je tegen elkaar op. Dat sijpelde door ons hoofd. Het maakte ons geen vrienden in dat eerste seizoen.”

Met hoe Hollywood vrouwen behandelt door te denken dat ze inferieur zijn aan een ander, is het een van de giftige denkrichtingen waar Disney Channel nooit meer een beroep op zou moeten doen.

Wat doen Zendaya en Bella Thorne vandaag?

Na hun aanvankelijke ontberingen met elkaar en het feit dat ze goede vrienden werden, hebben de twee sterren succes gevonden na hun tijd op Disney Channel. Zendaya wordt een van de meest gewilde actrices in de industrie vanwege haar rollen in Spider-Man: Homecoming plus de vervolgen, en haar hoofdrol in Euphoria van HBO Max, wat haar een Primetime Emmy Award-nominatie opleverde voor Outstanding Lead Actress in a Drama Series. Ze werd ook de jongste ontvanger van die nominatie, wat haar vooruitgang als actrice verder versterkt.

Het hebben van een relatie met haar medespeler Tom Holland droeg ook bij aan haar roem en het volgen op sociale media. Er was veel steun van fans voor de twee geruchten dat ze samen waren, en toen dat werd bevestigd, werden zij en Holland meteen een van Hollywood's meest recente heetste koppels. Zendaya is in populariteit gegroeid en zet haar rit zeker voort met succes als haar aankomende projecten, waaronder A White Lie, Finest Kind, Dune: Part Two en Challengers.

Thorne, aan de andere kant, heeft haar acteercarrière voortgezet, maar verraste veel mensen toen ze zich aansloot bij OnlyFans. Ze werd de eerste persoon die in de eerste 24 uur een miljoen dollar verdiende. De Midnight Sun-ster had ook te maken met controverse toen ze haar abonnees naakten beloofde voor $ 200, maar de foto's waren in plaats van haar in lingerie. ScreenRant voegde er ook aan toe dat ze de website met inhoud voor volwassenen gebruikte om onderzoek te doen voor een film die ze van plan was te maken met Sean Baker. Later ontkende hij de beweringen. Ze voegde er ook aan toe dat het geld van OnlyFans haar productiebedrijf zou steunen en donaties voor liefdadigheid zou opleveren."

Voor muziek begon Thorne haar platenlabel Filthy Fangs in 2018, en haar debuutalbum komt eindelijk uit in 2022 met de titel What Do You See Now?. Voor films speelde ze in Chick Fight, Habit en haar aankomende film Leave Not One Alive, die op 18 maart uitkomt.

Aanbevolen: