Jessica Chastain leed aan deze aandoening en niemand wist het

Inhoudsopgave:

Jessica Chastain leed aan deze aandoening en niemand wist het
Jessica Chastain leed aan deze aandoening en niemand wist het
Anonim

Jessica Chastain is een Oscar-genomineerde actrice die het grote scherm heeft gedeeld met mensen als George Clooney, Brad Pitt, Viola Davis, Octavia Spencer, Matt Damon, Idris Elba, Kevin Costner, Jennifer Lawrence en een oude vriend Oscar Isaak. Ze was ook een formidabele aanwezigheid in zowel films als series (fans vinden dat Chastain een Emmy verdient voor Scenes from a Marriage). Chastain lijkt inderdaad niet te stoppen. Maar buiten medeweten van velen heeft deze actrice in het verleden veel te maken gehad. Sterker nog, ze worstelde ooit met een aandoening die het filmen moeilijk, zelfs pijnlijk maakte.

Hoewel veel sterren te maken hebben gehad met overvloedige medische aandoeningen, gezondheidsproblemen en regelrechte ziekten, zijn fans zich er vaak niet van bewust. Dit komt omdat de ster wil dat zijn fans zich in plaats daarvan op hun werk concentreren. Dit moet het geval zijn met Jessica Chastain, want fans lijken zich totaal niet bewust te zijn van wat ze heeft meegemaakt …

Ze is altijd toegewijd geweest om fit te blijven

Sinds ze afstudeerde aan Julliard, heeft Chastain links en rechts rollen geboekt. Dat betekende in wezen dat ze altijd onderweg was. Ondanks haar drukke schema zorgt de actrice ervoor dat ze haar lichaam in goede conditie houdt. Het is toch een goede manier om je voor te bereiden op toekomstige actiescènes.

Dat gezegd hebbende, heeft Chastain geen behoefte om pretentieus te lijken. "Ik ga niet het meisje zijn met de privé-yoga-instructeur bij mij thuis", vertelde de actrice in 2011 aan Rolling Stone. "Ik wil niet dat iemand denkt: 'Oh, ze is beroemd, ze is anders dan ik.' In plaats daarvan zou Chastain er een punt van maken om om 5.30 uur op te staan om te trainen.

Voor iedereen die Chastain goed kent, is haar toewijding om fit te blijven ook begrijpelijk. Ze worstelde tenslotte met een gezondheidsprobleem waardoor het moeilijk kan zijn om rond te reizen en zelfs stil te zitten voor make-up en protheses.

Jessica Chastain had ooit last van deze aandoening

Er is een reden waarom Chastain niet dol is op uitstapjes naar de make-upstoel, vooral niet als ze daar uren moet zijn. "Ik heb in het verleden wat gezondheidsproblemen gehad", onthulde de actrice tijdens een recent interview met L'Officiel. "Ik had een longembolie."

Longembolie is een aandoening die volgens Penn Medicine verantwoordelijk is voor ongeveer een derde van de cardiovasculaire sterfgevallen in het land. Het wordt gekenmerkt door een verstopping in de longslagader. Dit wordt veroorzaakt door een bloedstolsel, vaak in het been, dat los zou breken en naar de longen zou reizen. Wanneer dit gebeurt, zou het bloed lijden aan lage zuurstofniveaus. Verschillende organen kunnen ook beschadigd raken door een gebrek aan zuurstof, waaronder de longen. Een van de meest bekende symptomen van longembolie is zwelling in de benen, die Chastain vastbesloten is te vermijden terwijl ze op reis is of zich voorbereidt op het filmen van een scène.

"Als ik in een vliegtuig stap, denk ik er altijd aan hoe ik voorzichtig moet zijn en geen bloedstolsels moet krijgen", legde de actrice uit. Tegelijkertijd bracht de voorbereiding om het titulaire personage in haar nieuwe film, The Eyes of Tammy Faye, te spelen, ook zijn eigen uitdagingen met zich mee, aangezien haar make-up uren in beslag nam. "Oh mijn god, het is alsof ik elke dag met een vliegtuig door het land ga", zei Chastain. “Je moet heel stil zitten; Ik zou compressiekousen om mijn benen dragen.”

Het hele make-upproces was ook een "behoorlijk angstige" ervaring voor de actrice. Om er doorheen te kunnen, hield Chastain zich zoveel mogelijk bezig. “Wat ik zou doen is denken: hoe kan ik hier iets positiefs van maken? En ik keek elke ochtend minstens 4 uur naar Tammy Faye, 'herinnerde ze zich. "Ik keek naar haar, ik luisterde naar haar, ik had een audiobestand dat alleen haar stem was, en als ik mijn ogen moest sluiten voor de protheses en de make-up en iedereen die me schilderde, luisterde ik en herhaalde ik het na haar.”

Ze heeft in de loop der jaren een aantal belangrijke gezondheidsbeslissingen genomen

Gelukkig lijkt het erop dat Chastain het tegenwoordig een stuk beter doet. En dat komt omdat ze behoorlijk proactief is geweest over haar gezondheid. Ze houdt bijvoorbeeld niet van het idee om een persoonlijke yogatrainer in te huren, maar ze is niettemin een fan van de praktijk. "Nu ik filmrepetities in New York doe, doe ik een paar keer per week Isaac's workout, en ik doe ook twee keer per week poweryoga online, en dat helpt mijn hoofd leeg te maken", vertelde Chastain aan Shape. “Sporten geeft me vertrouwen. Het is het gevoel trots op mezelf te zijn. Het beginpunt van de oefening is altijd moeilijk voor mij - het vinden van de tijd en de rustige ruimte en het gevoel dat ik nog een miljoen andere dingen heb die ik moet doen." Rapporten geven ook aan dat yoga, als het veilig wordt gedaan, bloedstolsels kan helpen voorkomen.

Naast yoga deed Chastain ook veranderingen in haar dieet, hoewel het toeval was. "Ik merkte dat ik veganist werd omdat een vriend van mij een veganistisch voedselbezorgprogramma van twee weken had dat ze niet zou gebruiken, dus ik gebruikte het, en meteen had ik gewoon meer energie dan ik ooit in mijn leven heb gehad," onthulde de actrice aan W Magazine. Ze probeerde wel terug te gaan naar haar typische dieet. Het voelde echter niet meer goed. "Vegan zijn was niet iets wat ik ooit wilde zijn", legde Chastain uit. "Ik luisterde gewoon echt naar wat mijn lichaam me vertelde."

Ondertussen, zolang ze afgestemd blijft op haar lichaam en zijn behoeften, lijkt het erop dat Chastain prima zou zijn.

Aanbevolen: