Deze acteurs zongen hun eigen liedjes niet in populaire films

Inhoudsopgave:

Deze acteurs zongen hun eigen liedjes niet in populaire films
Deze acteurs zongen hun eigen liedjes niet in populaire films
Anonim

Filmmusicals zijn tegenwoordig misschien wel populairder dan ooit tevoren. Verschillende muziekfilms ontvingen nominaties bij de Oscars van 2022, waaronder West Side Story, Tick…Tick…Boom! en Encanto.

In al die films zorgden de acteurs die de personages speelden ook voor de zangstemmen van de personages. Dat is echter niet altijd het geval. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke keren dat een beroemdheid zijn eigen liedjes niet zong in een populaire film, zoals geïdentificeerd door Voices, een toonaangevende online marktplaats voor voice-overs.

7 Jennifer Lopez In 'Selena'

Jennifer Lopez treedt live op in de Selena-film
Jennifer Lopez treedt live op in de Selena-film

Deze zou als een bijzondere verrassing kunnen komen, omdat Jennifer Lopez een van de beroemdste en meest geliefde zangeressen ter wereld is. In feite was het acteren in de film Selena dat J-Lo inspireerde om zangeres te worden.

Gregory Nava, de regisseur van Selena, besloot echter de echte zangstem van Selena Quintanilla-Pérez in de film te gebruiken in plaats van die van Lopez. Selena had een iconische en moeilijk te repliceren stem, en dus besloot Nava dat het beter zou zijn om Selena's echte zang te gebruiken in plaats van Lopez de liedjes te laten zingen.

6 George Clooney In 'Oh Brother, Where Art Thou?'

George Clooney staat bekend om veel dingen - acteren, regisseren, algemene knapheid - maar zingen is daar niet een van. En hoewel muziek een heel belangrijk onderdeel is van Oh Brother, Where Art Thou, besloten de Coen Brothers om bijna alle zang in te spreken in plaats van acteurs te casten die hun eigen delen konden zingen. Die beslissing wierp duidelijk zijn vruchten af, want de film was een enorme hit en de soundtrack won in 2002 de Grammy Award voor Album van het Jaar. De zangstem van George Clooney werd verzorgd door de 14-voudig Grammy-winnende bluegrass-zanger Dan Tyminski.

5 Zac Efron In 'High School Musical'

Zac Efron en Vanessa Hudgens High School Musical
Zac Efron en Vanessa Hudgens High School Musical

Zac Efron is een uitstekende zanger en hij heeft zijn vocale bekwaamheid bewezen in verschillende filmmusicals. In de eerste High School Musical-film zong hij echter niet de meeste liedjes van Troy Bolton. Er zijn veel theorieën over waarom Efron niet in de film zingt, maar de officiële verklaring is dat alle nummers zijn geschreven voordat Efron werd gecast en dat ze gewoon niet bij zijn stem pasten. Drew Seeley zorgde voor de meeste zang van Troy in de film, hoewel Efron wel de eerste paar regels van sommige nummers zong.

Volgens onderzoek van Voices "wist Efron het ook niet, en hij realiseerde zich alleen dat het niet zijn stem was die na de productie werd gebruikt."

Het bleek ook een beetje een verhulde zegen te zijn dat iemand anders Efrons liedjes zong in de eerste film, want toen de High School Musical-cast op concerttournee ging, kon Efron niet komen omdat hij Hairspray aan het filmen, en dus nam Drew Seeley zijn plaats in - en natuurlijk kende hij alle nummers!

4 Hilary Duff In 'The Lizzie McGuire Movie'

Voordat Lizzie McGuire-fans te opgewonden raken, wil ik één ding duidelijk maken: Hilary Duff zingt in deze film. Ze zingt echter niet al het zingen dat haar personages doen.

Duff speelt twee personages in The Lizzie McGuire Movie: Lizzie McGuire en Lizzie's Italiaanse lookalike Isabella Parigi. Maar terwijl Duff Lizzie's rol zong, was het eigenlijk haar zus Haylie Duff die voor Isabella's zangstem zorgde.

3 Rebecca Ferguson In 'The Greatest Showman'

Deze is een beetje verwarrend, want er is een populaire en zeer getalenteerde zangeres met de naam Rebecca Ferguson. Rebecca Ferguson, de acteur (vooral bekend van haar rollen in Dune and the Mission: Impossible-franchise) deed echter niet haar eigen zang in The Greatest Showman. Regisseur Michael Gracey moet hebben besloten dat Ferguson de juiste uitstraling en acteerprestaties had voor de rol, maar niet de stem. Loren Allred, vooral bekend als deelnemer aan seizoen 3 van The Voice, verzorgde de zangstem voor Jenny Lind, het personage van Ferguson.

Loren Allred mocht een nummer van The Greatest Showman live uitvoeren, toen ze deel uitmaakte van het ensemble dat "This Is Me" zong tijdens de Oscars.

2 Rami Malek In 'Bohemian Rhapsody'

Deze zou niet als een te grote verrassing moeten komen. Freddie Mercury wordt beschouwd als een van de grootste zangers aller tijden, en zijn indrukwekkende vocale bereik was praktisch ongeëvenaard. Rami Malek deed geweldig werk met het channelen van Mercury (hij won inderdaad een Oscar voor zijn werk), maar zelfs een acteur die zo getalenteerd is als Malek kon Mercury's once-in-a-lifetime stem niet repliceren.

Malek nam zanglessen om zich voor te bereiden op zijn rol, en hij zong in sommige delen van de film, maar de film gebruikte meestal opnames van Mercury's echte stem vermengd met die van zanger Marc Martel. Ondanks al die zanglessen gaf Rami toe dat "niemand hem eigenlijk zou willen horen zingen", aldus het rapport van Voices.

1 Christopher Plummer In 'The Sound Of Music'

Christopher Plummer speelde de hoofdrol van Captain von Trapp in de tijdloze musicalklassieker The Sound of Music, maar de zangstem van het personage werd verzorgd door Bill Lee. Lee maakte echt carrière voor zichzelf door zangstemmen te leveren voor Disney-films en musicals, waaronder Mary Poppins, The Jungle Book, One Hundred and One Dalmatians en nog veel meer.

Volgens Voices gebruikten de films "de stem van Plummer aan het begin en einde van een nummer" en vervolgens de stem van Bill Lee om de rest in te vullen.

Aanbevolen: