Waarom gebruikten de Spice Girls hun echte namen niet?

Inhoudsopgave:

Waarom gebruikten de Spice Girls hun echte namen niet?
Waarom gebruikten de Spice Girls hun echte namen niet?
Anonim

In de jaren negentig domineerden The Spice Girls de hitlijsten en de wereld. Ze waren de grootste meidengroep ter wereld met een reeks nummer één hits en waren ook mode-iconen geworden dankzij hun onvergetelijke kenmerkende stijl.

Bijna drie decennia later hebben fans nog steeds een zwak in hun hart voor deze baanbrekende meidengroep, die al dan niet herenigd wordt voor een nieuwe wereldtournee. Hoewel alle vijf de Spice Girls moeders zijn geworden, werken ze nog steeds aan hun eigen persoonlijke projecten in en buiten de schijnwerpers, dus misschien zit er nog een reünie in het verschiet (vingers gekruist!).

Een van de slepende vragen die millennials hebben over de superpopulaire groep is de redenering achter hun gebruik van bijnamen. Bekend als Ginger, Scary, Sporty, Posh en Baby, waren The Spice Girls nog iconischer vanwege hun gedenkwaardige bijnamen. Lees verder om erachter te komen waarom ze niet alleen hun echte naam gebruikten.

Wie zijn de Spice Girls?

Voor een duizendjarig publiek hebben The Spice Girls geen introductie nodig. Een van de beroemdste meidengroepen ter wereld, The Spice Girls werden in de jaren negentig een begrip met enorme hits als Wannabe, Stop en Spice Up Your Life.

De Spice Girls, bestaande uit vijf Britse zangers, waren Melanie Brown, Scary Spice, Victoria Beckham, Posh Spice, Emma Bunton, Baby Spice, Geri Halliwell, Ginger Spice en Melanie Chisholm, Sporty Spice. De meisjes waren het meest actief tussen 1994 en 2000, maar maakten een comeback tussen 2007 en 2008, in 2012, en in 2016.

Hoe kwamen de Spice Girls aan hun beroemde bijnamen?

Samen met hun aanstekelijke muziek en kenmerkende stijl uit de jaren 90, waaronder Union Jack-jurken, hielpen de bijnamen van The Spice Girls hen om iconisch te worden over de hele wereld. Interessant is dat de meisjes niet zelf op het idee van bijnamen kwamen.

Volgens BuzzFeed gaf een journalist (Peter Lorraine die redacteur was bij Top of the Pops) hun hun bijnamen in een opwelling toen hij niet de moeite nam om al hun namen te onthouden.

“Het was eigenlijk een luie journalist die niet de moeite nam om al onze namen te onthouden, dus hij gaf ons gewoon bijnamen”, vertelde Mel B aan HuffPost Live (via BuzzFeed).

Waarom gaven de Spice Girls bijnamen in plaats van hun echte naam?

Lorraine heeft ze misschien hun bijnamen gegeven, maar waarom bleven ze bij hen in plaats van hun eigen naam te gebruiken? Mel B legde uit dat de meisjes allemaal hun naam leuk vonden, dus besloten ze gewoon om met de stroom mee te gaan:

“En we hadden zoiets van, 'Oh, nou, dat soort werkt. Ik let niet op mijn naam. Vind je je naam leuk? Baby? Chic?' We hadden zoiets van: 'Laten we het gewoon doen'."

Waar komen de bijnamen van de Spice Girls vandaan?

De bijnamen zelf zijn naar verluidt geïnspireerd door de persoonlijkheid van elke zanger."Posh was de eerste die werd bedacht omdat Victoria er behoorlijk verfijnd uitziet", herinnerde Mel B zich. “De rest was vrij eenvoudig, omdat de karakters van de meisjes al erg sterk waren. De namen sprongen eruit.”

Mel B zelf zou de naam Scary Spice hebben gekregen omdat haar persoonlijkheid extreem luid was en de kamer domineerde.

Geri werd Ginger genoemd vanwege haar rode haar, Emma was de jongste van de groep en werd daarom Baby genoemd, en Mel C noemde mensen "Old Sport" vanwege haar liefde voor The Great Gatsby. Bovendien stond ze bekend om haar uber-atletische figuur!

De 'Spice' Girls werden een verkoopargument

Terugkijkend op de begindagen van de meidengroep, onthulde Mel C dat de meisjes op een kruidenrek op de omslag van het tijdschrift Top of the Pops stonden, wat hielp om hun imago als The Spice Girls te versterken in de hoofden van mensen.

“Een week zetten ze een kruidenrek en ze gaven ons deze namen en ze bleven gewoon hangen, en dat was het!” legde de zanger uit (via Just Jared).

Ze legde ook uit dat de show veel popsterren van de dag bijnamen gaf, ook al bleven die niet zo goed plakken als The Spice Girls:

“En ze deden gewoon elke week iets geks voor in het tijdschrift, ze gaven als … het was dat Britney Spears groot was in die tijd en ze noemden haar 'Broccoli Spears' en Natalie Imbruglia was 'Natalie Umbrella Stand' en ze hadden gewoon deze namen."

Vonden de Spice Girls hun bijnamen leuk?

Sommige critici hebben gesuggereerd dat het problematisch is voor de blanke Peter Lorraine om Mel B, een vrouw van kleur, de bijnaam Scary te geven. Dat gezegd hebbende, in haar interview met HuffPost Live, bevestigde Mel dat ze haar bijnaam leuk vindt.

“Ik ben erg in-your-face,” zei ze. “Dat was ik toen nog meer. Ik was, wat, 17, 18, zoals, 'Wat! Wat wil je?!' Dus ik denk dat ik als eng had kunnen overkomen. Maar ik vind mijn naam leuk.'

Mel C bevestigde ook dat de meisjes het leuk vonden om bijnamen te hebben en ze omarmden: “We omhelsden ze een beetje en in de Verenigde Staten kennen mensen ons zo, ze kennen onze echte namen niet eens. Het was echt iets leuks, we vonden het geweldig omdat ik denk dat we echt karikaturen werden van onszelf en van onszelf en die bijnamen helpen daarbij.”

Aanbevolen: