Is Saitama een bedreiging van het niveau van God? Wat de meeste fans niet weten over One Punch Man

Inhoudsopgave:

Is Saitama een bedreiging van het niveau van God? Wat de meeste fans niet weten over One Punch Man
Is Saitama een bedreiging van het niveau van God? Wat de meeste fans niet weten over One Punch Man
Anonim

Er zijn de afgelopen jaren veel nieuwe anime verschenen die enorme indruk hebben gemaakt op zowel toegewijde fans van het genre als op totale nieuwkomers. Anime zit vol met enorme subgenres, maar van de vele verschillende series die er zijn, lijkt het alsof het de actieseries zijn die het medium animatie kunnen gebruiken om de waanzin van hun vechtscènes te maximaliseren.

Sommige actie-anime-series duren honderden afleveringen, maar in twee korte seizoenen heeft One Punch Man het publiek kunnen overtuigen en een van de meest besproken anime van de afgelopen jaren geworden. De anime zit vol met verbluffende animaties en spannende gevechten, maar er is nog veel meer voor de held van de show, Saitama, die door veel kijkers wordt getrokken.

15 Saitama's ware kracht moet nog worden gezien

Het hele punt van One Punch Man is dat Saitama te sterk is voor elke tegenstander die hij tegenkomt, maar soms zijn er momenten waarop Saitama een behoorlijke uitdaging lijkt te krijgen, zoals bij Boros. Saitama onthult later echter dat hij zich in deze gevallen nog steeds inhoudt, wat betekent dat de echte drempel van zijn macht nog moet worden gezien. Het kan veel gekker zijn dan mensen zich realiseren en tot een aantal werkelijk ongelooflijke gevechten leiden.

14 Saitama's Hero Name Is not One Punch Man

Een van de meest vermakelijke aspecten van One Punch Man zijn de belachelijke en flagrante namen van veel van de helden in de show. Zodra Saitama lid wordt van de Hero Association, krijgt hij de naam Caped Baldy, wat zeker gepast is en past bij de rest van de stijl van de show. De titel van de anime werkt nog steeds met Saitama en "Caped Baldy" zou een veel minder pakkende titel zijn.

13 Hij verloor zijn haar door de intensiteit van zijn training

Een van Saitama's meest herkenbare eigenschappen is dat hij kaal is. Het is een magere look die werkt voor het personage, maar velen vroegen zich af of hij zijn hoofd scheert voor de strijd of dat hij van nature zijn haar heeft verloren. De serie laat zien dat Saitama een volle bos haar had, maar de strenge aard van zijn training zorgde ervoor dat zijn haar uitviel. De intensiteit waarmee zijn lichaam werd belast, zorgde ervoor dat zijn haar uitviel.

12 Zijn heldenranglijst is niet zo geweldig

One Punch Man heeft herhaaldelijk aangetoond dat Saitama in wezen de sterkste persoon op aarde is, maar de bureaucratie die bij de Hero Association betrokken is, lost de zaken op een heel andere manier op. Saitama begint gerangschikt op 342 in de C-Klasse, voordat zijn acties hem uiteindelijk opdrijven naar rang 5 in de C-Klasse. Meest recentelijk is Saitama naar de B-Klasse gestoten, wat een bescheiden positie is waar hij goed in is.

11 Hij is slecht met namen en herinneringen

One Punch Man schildert een zeer volledig universum van personages en het is zowel humoristisch als geloofwaardig dat Saitama zou struikelen als hij zich herinnert wie iedereen is. Saitama vergeet de namen van mensen zoals Tanktop Tiger of Speed-o'-Sound Sonic en als hij zich herinnert wie mensen zijn, spreekt hij hun naam meestal verkeerd uit of begrijpt hij er nog steeds iets verkeerds van.

10 Saitama's motivatie om een held te zijn is om plezier te hebben

Er zijn tal van helden en schurken die slopende achtergrondverhalen of motivaties hebben die betrekking hebben op wraak of iets dat intens persoonlijk is. Dit kon niet verder van de waarheid zijn voor Saitama. Zijn reden voor heldendaden is dat hij gewoon plezier wil hebben en wat vermaak wil vinden. Toegegeven, hij pikt meer altruïstische doelen op zodra hij zich aansluit bij de Hero Association, maar hij wordt nog steeds grotendeels gedreven door plezier.

9 Hij is naar de maan geweest

Het is altijd spannend om te zien hoe Saitama's immense kracht leidt tot overdreven vechtscènes. Het eerste seizoen van de show wordt afgesloten met Saitama tegen Boros, een buitenaardse dreiging die eigenlijk een tijdje tegen Saitama kan duren. Een deel van dit gevecht is dat Saitama helemaal naar de maan wordt geslagen, een daad die hij ter harte neemt voordat hij zichzelf terug in de baan van de aarde kan lanceren en het gevecht op de grond kan hervatten.

8 Hij is immuun voor psychische aanvallen

Saitama vertrouwt op fysieke kracht, maar er zijn tal van helden en schurken die zich tot paranormale krachten wenden om hun vijanden te verzwakken. Zulke vijanden hebben pogingen gedaan om Saitama psychisch te manipuleren, maar ze zijn allemaal mislukt vanwege zijn diepe wilskracht. Sommigen maken ook grapjes dat hij zo blanco is dat de aanvallen nutteloos zijn.

7 Hij kan nabeeld-duplicaten van zichzelf maken

Saitama heeft een paar onconventionele trucs in petto die zijn vijanden vaak ontwijken omdat ze zo gefocust zijn op zijn stoten. Saitama's snelheid stelt hem in staat een reeks nabeelden te creëren die hij kan gebruiken als lokvogels om zijn tegenstander in verwarring te brengen. Zelfs als ze niet terug kunnen vechten, is het nog steeds een zeer nuttige truc die sommige van de slimmere helden, zoals Genos, voor de gek houdt.

6 Hij kreeg zijn kracht door louter training

Veel helden in One Punch Man hebben fantastische verhalen over hoe ze hun superkrachten hebben gekregen. Saitama, aan de andere kant, staat erop dat hij gewoon vasthield aan een eenvoudige 100-daagse trainingsroutine die hem bracht waar hij nu is. Het is een grappige onthulling waar velen sceptisch over zijn en Genos denkt dat er iets anders aan de hand is waar Saitama zich gewoon niet van bewust is.

5 Hij kan luchtaanvallen uitvoeren

Dit is technisch nog steeds het resultaat van Saitama's brute kracht, maar soms is hij creatief geworden en heeft hij ontdekt hoe hij een projectiel moet uitvoeren. Saitama's kracht en stoten kunnen krachtige windstoten veroorzaken. Saitama heeft hier al eerder branden mee geblust, maar ze zijn ook een aanwinst in de strijd. Niemand verwacht dat er tornado's uit hem komen.

4 Hij heeft supersnelheid

Saitama's troef is absoluut zijn kracht, maar hij is ook verrassend snel, waar hij nauwelijks op wordt gefocust. Er zijn enkele helden die gespecialiseerd zijn in snelheid en Saitama heeft ze kunnen bijhouden. Saitama houdt Speed-o'-Sound Sonic probleemloos bij en het geavanceerde richtsysteem van Genos kan zich vanwege zijn snelheid moeilijk op hem fixeren.

3 Zijn stoten kunnen aardbevingen veroorzaken

Saitama's overweldigend krachtige karakter betekent dat de volledige grenzen van zijn kracht meestal niet worden gezien. Eén klap bezegelt de deal. Saitama heeft echter tijdens enkele van zijn sparringsessies met Genos aangetoond dat zijn krachtigere stoten schokgolven en scheuren door de aarde kunnen veroorzaken. Het geeft Saitama een groot voordeel, maar hij past deze tactiek niet vaak toe.

2 Hij heeft verbeterde zintuigen

Dit lijkt misschien minder cruciaal dan Saitama's belachelijke kracht, maar geavanceerde intuïtie mag nooit worden onderschat. Spider-Man's "Spidey Sense" heeft zijn leven vele malen gered en Saitama's verbeterde zintuigen hebben hem op vergelijkbare manieren geholpen. Saitama's krachtige gehoor heeft hem gewaarschuwd voor gevaar voordat het arriveert en zijn kracht op deze gebieden is nog steeds een grote troef voor Saitama.

1 Hij heeft geen fanbase

Vanwege de manier waarop de wereld in One Punch Man helden in sommige opzichten verhandelt, is het niet verwonderlijk om te horen dat veel van de helden die hoger op de ranglijst staan toegewijde fans hebben die hen aanmoedigen. Saitama's meer ontspannen benadering van heroïek heeft ertoe geleid dat hij weinig betrokkenheid van fans heeft. Hij is zelfs jaloers op Genos voor alle fans die hij heeft verzameld.

Aanbevolen: