Netflix's Dating Around: interessante feiten over het maken van de show

Inhoudsopgave:

Netflix's Dating Around: interessante feiten over het maken van de show
Netflix's Dating Around: interessante feiten over het maken van de show
Anonim

Netflix ha alt het tegenwoordig uit de marge met vermakelijke shows. We dachten dat het niet beter zou worden dan het bingewatchen van Tiger King, maar kijk, we hebben een realityshow genaamd Dating Around, dat is onze nieuwe obsessie. Misschien heb je deze per ongeluk overgeslagen, denkend dat het niet anders is dan The Bachelor of Love is Blind, maar Dating Around is de moeite waard.

Het maken van de show is waar het dramatisch verschilt van andere heftige reality-datingshows. Deze serie geeft een uniek perspectief en draai aan een concept dat zo overdreven is gedaan. Bekijk deze interessante feiten over het maken van Dating Around.

10 Castmembers vinden was moeilijker dan het leek

Koppel aan het diner op Netflix realityshow
Koppel aan het diner op Netflix realityshow

Castleden laten een realityshow echt werken of mislukken. Als we nadenken over wat goede reality-televisie maakt, willen we spannende verhaallijnen en out-of-the-box-personages met gedenkwaardige persoonlijkheden. Reality-tv-shows die schijnbaar van de ene op de andere dag explodeerden, hebben die twee factoren gemeen. Dit is de reden waarom de producers die aan Dating Around werken zoveel moeite hebben gedaan om de juiste mensen te casten. De mensen die achter de schermen werkten, moesten op zoek naar castleden die normaal gesproken nooit auditie zouden doen voor een show als deze.

9 De show was nooit gericht op het scoren van een perfecte match

scène uit Dating Around
scène uit Dating Around

Veel reality-datingshows werken onvermoeibaar om koppels te creëren die voor altijd een vechtkans hebben als alles is gezegd en gedaan. Mensen houden ervan om hun favoriete reality-koppels aan het einde van een seizoen de zonsondergang in te zien lopen, dus dit soort shows werken op een matchmaking-premisse. Dating Around verschilt van andere shows omdat het er niet op gericht is om mensen aan te spreken die veel gemeen hebben, in de hoop een liefdesband te maken. Dit zijn authentieke vreemden die op blind dates gaan.

8 Elke date duurde acht tot tien uur om te filmen

Daten Rond een stel op een date
Daten Rond een stel op een date

Het maken van zo'n show kost veel tijd. De serie laat een castlid vijf avonden achter elkaar vijf dates bijwonen. Elke date kost veel tijd om te filmen. In totaal vereiste elke date ongeveer acht tot tien uur filmtijd. Voor Lex, Gurki, Leonard, Luke, Sarah of Mila was dat veel tijd om te filmen naast hun dagelijkse werk. Terwijl de productie suggereerde dat iedereen die aan de show deelnam, een week vrij zou nemen om zich uitsluitend aan het filmen te wijden, bleven sterren als Lex zijn gebruikelijke baan en zijn reality-tv-baan werken.

7 Producenten coachen een beetje

Cast lid van Dating Around lachend
Cast lid van Dating Around lachend

Realityshows zijn trots op authenticiteit. Ze willen dat hun kijkers van harte geloven dat alles wat ze zien 100% biologisch is. Dat gezegd hebbende, enige coaching gebeurt bijna altijd, zodat verhaallijnen kunnen worden gecreëerd en enigszins behouden. Castleden hebben gezegd dat het productieteam meestal hands-off is en de datums op hun eigen manier laat verlopen. De productie grijpt echter in wanneer de zaken te natuurlijk beginnen te lopen.

6 Het nippen van volwassen dranken werd absoluut aangemoedigd

Netflix-show Dating Around
Netflix-show Dating Around

Cocktailen is om alle voor de hand liggende redenen een favoriet tijdverdrijf van zoveel castleden van de realityshow. Producenten hebben meestal geen problemen met wat nippen tijdens het filmen, want als er drankjes in het spel zijn, zullen er ongetwijfeld wat rumoer en opwindende momenten zijn voor kijkers. Slecht gedrag zorgt voor echt goede televisie! Het productieteam achter Dating Around liet de plengoffers stromen, zodat de castleden losser werden.

5 Interviews met castleden werden opzettelijk overgeslagen

Castleden van Dating Around
Castleden van Dating Around

Reality-datingshows hebben meestal een paar kernelementen gemeen met andere shows. Scènes worden samen bewerkt om een visie te creëren van wat de producenten zien, castleden worden geportretteerd in elk licht dat past bij de verhaallijnen, en interviews met degenen die in de show verschijnen zijn een must. Dating Around koos ervoor om de interviews met de cast over te slaan, in de hoop dat dit een authentieker gevoel zou creëren voor kijkers en deelnemers.

4 Zelfs sommige bemanningsleden hadden geen achtergronden voor realityshows

Filmcrew lid en vrouwen op date
Filmcrew lid en vrouwen op date

De producenten van de show mikten op castleden die normaal nooit zoiets zouden gaan filmen. Diezelfde mentaliteit pasten ze ook toe op hun crew en achter de schermen. Mensen met een reality-tv-achtergrond werden specifiek gemeden. In plaats daarvan werden professionals met een achtergrond in script- en filmwerk ingehuurd om de innovatieve realityshow te filmen. Zelfs de muziekafdeling moest zich uitstrekken en out-of-the-box denken, afwijkend van typische realityshow-muziekintro's en -fragmenten.

3 De redactieafdeling had een enorme klus te klaren met het samenvoegen van datums

Afbeelding
Afbeelding

Dating Around neemt één persoon die op zoek is naar liefde, en zet ze op vijf dates in vijf dagen. Het montageteam had een behoorlijk monumentale taak voor de hand omdat ze deze data moesten nemen en ze aan elkaar moesten splitsen in plaats van ze simpelweg de een na de ander te laten zien. Het idee om de datingverhalen van mensen op een niet-lineaire manier te vertellen, is iets dat nog niet eerder in de realiteitswereld is gedaan. Hoewel het niet gemakkelijk was, was het bereikte visuele effect de moeite waard.

Gerelateerd: de 15 meest binge-waardige tv-programma's op dit moment op Netflix

2 daters moesten dezelfde outfits dragen voor alle vijf dates

Gurki van Dating Around
Gurki van Dating Around

Omdat de visie voor deze realityserie was om één persoon op vijf dates te laten zien, maar niet in opeenvolgende volgorde, moesten de primaire castleden dezelfde outfit dragen voor alle vijf de dates waarop ze gingen. Het dragen van dezelfde outfit voor elke date zorgde voor visuele continuïteit en een mogelijkheid voor de kijkers om elke date gemakkelijk te vergelijken en te contrasteren met castleden. Nooit eerder hadden we een datingshow op deze manier gezien, waardoor het aantrekkelijk was om te bekijken.

1 Een tweede seizoen is in de maak

Daten in de buurt
Daten in de buurt

Dating Around heeft groen licht gekregen voor een tweede seizoen. In seizoen twee ontmoeten we zes nieuwe castleden die zich op vijf blind dates bevinden. We weten niet veel behalve het feit dat er een tweede seizoen zal komen, maar het zal weer op Netflix zijn gebaseerd en zou ergens volgend jaar moeten verschijnen. In deze vreemde tijd van de wereld is het fijn om iets te hebben om naar uit te kijken, ook al is het een datingshow op Netflix.

Aanbevolen: