Westworld: feiten over het maken van de populaire HBO-show

Inhoudsopgave:

Westworld: feiten over het maken van de populaire HBO-show
Westworld: feiten over het maken van de populaire HBO-show
Anonim

In 2016 begon onze obsessie met Westworld van HBO. We hebben heel geduldig moeten wachten om alle stukjes van de puzzel die we tot nu toe hebben te verzamelen. Nu het derde seizoen onlangs ten einde loopt, is het logisch dat de Westworld-fantheorieën zijn begonnen. Nu, hoe indrukwekkend deze serie ook is, we zouden eigenlijk niet zo verrast moeten zijn. HBO is de enige plek om te kijken bij het zoeken naar de beste tv-programma's van de afgelopen 30 jaar.

Omdat we misschien nog 2 jaar moeten wachten voordat we de volgende fase van het verhaal van Dolores (gespeeld door de altijd verbluffende Evan Rachel Wood) te zien krijgen, dachten we dat we achter de schermen van dit epos zouden duiken sci-fi western en leer alles wat we kunnen over het maken ervan.

15 Het budget van het eerste seizoen was ongeveer $ 100 miljoen (GOT had slechts $ 60)

Dolores en William
Dolores en William

HBO was niet aan het rommelen toen ze besloten om dit enorme project op zich te nemen. Voor degenen die het hele eerste seizoen hebben gezien, zou het geen al te grote schok moeten zijn om te horen dat het is samengesteld met een budget van $ 100 miljoen. Elke aflevering is een meesterwerk op zich. Het is echter een beetje gek om te horen dat Game of Thrones in vergelijking daarmee slechts $ 60 miljoen kreeg voor hun eerste seizoen.

14 Het witte spul waar de gastheren in worden gedompeld, is eigenlijk Elmer's lijm

Westworld host creatie
Westworld host creatie

Nou, dit helpt om de hele openingsreeks een beetje minder angstaanjagend te maken. Volgens Den of Geek is het witte spul waarin de iconische man van Vitruvius wordt ondergedompeld tijdens de opener van de show eigenlijk gewoon een enorm vat Elmer's lijm. Hoeveel kinderen zijn zonder lijm naar school gegaan om dit mogelijk te maken?!

13 De strandscène van Teddy en Dolores is een enorm paasei van de planeet van de apen

Westworld Dolores en Teddy Beach
Westworld Dolores en Teddy Beach

Westworld zou niets zijn zonder zijn paaseieren! Dit is slechts een van de vele geweldige dingen die kunnen worden gedaan bij het nieuw leven inblazen van een klassieker. Zoals gemeld door Den of Geek, is het romantische moment van Dolores en Teddy op het strand in de finale van seizoen 1 eigenlijk een knipoog naar het einde van Planet of the Apes.

12 Een personage uit de originele film verscheen in de opslagruimte

Westworld koude opslag
Westworld koude opslag

Inmiddels hebben de meeste fans waarschijnlijk al door dat Westworld oorspronkelijk een film uit 1973 was. Alleen degenen die de film hebben gezien, zouden het hebben gezien, maar tijdens Bernard's reis naar de koude opslag in seizoen 1, scherpschutter verscheen tussen de stationaire gastheren.

11 Er zijn (nog) geen dinosaurussen in Westworld, maar de show heeft een belangrijke connectie met Jurassic Park

Westwrold en Jurassic Park verbinding
Westwrold en Jurassic Park verbinding

De overeenkomsten tussen Westworld en Jurassic Park vallen niet te ontkennen en het blijkt dat daar een heel logische reden voor is. Beide verhalen komen uit de geest van auteur Michael Crichton. Felix Lutz, de techneut die onze geliefde Maeve heeft geholpen, zegt zelfs de regel "Kom op, kleintje!" tijdens het repareren van een parkvogel, wat een direct citaat is van JP's John Hammond.

10 Een nacht in Westworld kan oplopen tot $ 200, 000

Westworld William en Logan seflie
Westworld William en Logan seflie

Toen William voor het eerst het park bezocht, zei Logan dat ze ongeveer $ 40.000 per nacht uitgaven. Zoals we nu weten, was dit echter tijdens een andere tijdlijn uit het verleden. Dus, als we de Westworld-website bekijken, kunnen we zien dat er vandaag een Gold-pakket beschikbaar is en het kost ongeveer $ 200.000 per nacht.

9 Het creatieproces van de host is geïnspireerd op de manier waarop auto's in de verf worden gedompeld

Westworld host creatie
Westworld host creatie

Volgens Harper's Bazaar komt het idee om de man van Vitruvius in de vloeistof te dopen van de makers van de show, Lisa Joy en Jonathan Nolan, die ooit naar een autofabrikant gingen. De auto's werden door middel van robotarmen in de verf gedompeld, dus dat is natuurlijk de inspiratie.

8 Creators keken naar Las Vegas voor inspiratie voor de parken

Filmen van Westworld
Filmen van Westworld

Het hele idee achter de Westworld-parken (oud en nieuw) is dat ze de rijken een plek bieden om hun wildste fantasieën uit te leven zonder enige gevolgen. Waar anders kun je inspiratie opdoen voor dit soort dingen dan Las Vegas!? Volgens Den of Geek hebben de makers veel tijd besteed aan het bespreken van de ins en outs van de aantrekkingskracht van Las Vegas.

7 De naam Delos komt eigenlijk uit de Griekse mythologie

Westworld Delos-familie
Westworld Delos-familie

Hoewel voor ons de naam Delos gewoon is hoe het familiebedrijf van William en de eigenaren van Westworld worden genoemd, is de naam eigenlijk meer dan dat. In de Griekse mythologie is Delos de naam van een eiland waar het voor iedereen onwettig werd gemaakt om te sterven. Snap je het?

6 De openingscredits van de show werden gecomponeerd door dezelfde man die de Game Of Thrones-opener deed

Westworld openingscredits
Westworld openingscredits

Als je denkt dat de opener van Westworld een beetje bekend is, kan dat zijn omdat het allerlei Game of Thrones-vibes afgeeft. Beide buitengewoon goed in elkaar gezet en mooi in hun eigen recht, de sequenties zijn eigenlijk gecomponeerd door dezelfde man, Ramin Djawadi.

5 Wapenstilstand werd aanvankelijk verondersteld een man te zijn, maar de producenten waren dol op Ingrid Bolsø Berdal

Westworld Wapenstilstand schieten
Westworld Wapenstilstand schieten

Het duurde niet lang voordat de getatoeëerde Wapenstilstand een favoriet personage van de fans werd. Elke gastheer die klaar staat om de mensen neer te halen, is tenslotte onze soort gastheer. Zoals gemeld door Den of Geeks, werd haar karakter eigenlijk eerst opgevat als een vrij grote man. Toen actrice Ingrid Bolsø Berdal echter opdook, wisten de producers dat ze haar moesten hebben.

4 Jimmy Simpson raadde eigenlijk zijn grote seizoen 1 twist

Willian en de man in het zwart
Willian en de man in het zwart

Op enkele uitzonderingen na, wordt de cast grotendeels in het ongewisse gehouden over hun eigen verhaallijnen. Acteur Jimmi Simpson (William) vermoedde echter al vrij vroeg zijn plotwending in seizoen 1. Zoals hij tegen Vanity Fair zei: "Dit was waarschijnlijk zeven maanden voordat ik dit moest weten, maar ik zei net tegen Lisa [Joy]: 'Moet ik Ed Harris zijn?' Ze verstijfde gewoon en zei: 'Ik kan niets zeggen, maar ik zal zeggen dat je dit seizoen een geweldige boog hebt.'"

3 CBS had ooit een Westworld-serie, maar die werd na 3 afleveringen stopgezet

Beyond Westworld TV Show
Beyond Westworld TV Show

Het lijkt erop dat iedereen al jaren dolgraag dit verhaal wil vertellen, maar het had de HBO-touch (en geld) nodig om echt iets speciaals te worden. In 1980 creëerde CBS een serie gebaseerd op de originele films genaamd Beyond Westworld. De serie heeft slechts 3 afleveringen uitgezonden voordat deze werd geannuleerd.

2 De gezichten van Dolores en Teddy verschijnen achter het bureau van Ford

Ford zit aan zijn bureau
Ford zit aan zijn bureau

De gastheerhoofden die achter het bureau van Ford verschijnen, zijn net zo eng als al het andere in deze wereld, maar zelfs die hebben hun eigen speciale paasei voor fans. Volgens Den of Geek behoren 2 van de geziene hoofden eigenlijk toe aan Dolores en Teddy (Evan Rachel Wood en James Marsden).

1 Mariposa betekent vlinder, een knipoog naar Maeve's transformatie

Clemintine en Maeve Mariposa
Clemintine en Maeve Mariposa

Spaanstalige fans hebben dit waarschijnlijk al door. De naam van Maeve's saloon, Mariposa, is eigenlijk Spaans voor 'vlinder'. Er wordt aangenomen dat de naam werd gekozen als een manier om Maeve's overgang te vertegenwoordigen.

Aanbevolen: