Te heet om te verwerken: geweldige feiten over het maken van de nieuwe Netflix-show

Inhoudsopgave:

Te heet om te verwerken: geweldige feiten over het maken van de nieuwe Netflix-show
Te heet om te verwerken: geweldige feiten over het maken van de nieuwe Netflix-show
Anonim

Netflix is de primaire streamingbestemming geworden voor allerlei soorten inhoud, of het nu klassiekers uit het verleden zijn of nieuwe originele series. Omdat Netflix in de loop der jaren zijn bibliotheek heeft uitgebreid, zijn ze geïnteresseerd geraakt in verschillende programmeergenres, die allemaal verschillende indruk hebben gemaakt op het publiek van de streamingdienst.

Netflix heeft echt succes geboekt met hun recente uitstapjes in het rijk van reality-datingwedstrijdshows en het formaat is nog bevredigender wanneer een heel seizoen in één keer kan worden binge. Veel grote shows hebben de service bereikt, maar hun meest recente toevoeging is de serie Too Hot To Handle. Het is een nieuwe reality-datingshow waarbij levensvatbare singles naar een eiland worden gestuurd waar elke vorm van fysieke intimiteit hen een deel van een geldprijs kost. Het is een merkwaardige draai aan het genre en het veroorzaakt al een grote buzz. Daarom zijn hier enkele geweldige feiten over het maken van de nieuwe reality-tv-show van Netflix, Too Hot To Handle.

10 Het is deels geïnspireerd door een iconische Seinfeld-aflevering

Afbeelding
Afbeelding

De belangrijkste verwaandheid rond Too Hot To Handle is dat de deelnemers geen seksueel gedrag mogen vertonen, zelfs niet met zichzelf. Dit uitgangspunt van het ontkennen van zelfbevrediging is de plot van een van de meest geliefde afleveringen van Seinfeld, 'The Contest'. In plaats van dat dit toeval is, noemt Laura Gibson, creatief directeur van het productiebedrijf van de show, Talkback, expliciet "The Contest" als haar favoriete aflevering en dat het onderwerp van de aflevering in haar gedachten was bij het bedenken van het programma.

9 De show heeft opzettelijk een internationale cast samengesteld

Afbeelding
Afbeelding

Er kan een tendens zijn bij reality-datingshows dat de deelnemers meestal uit Amerikaanse en Britse deelnemers bestaan. Vanwege het wereldwijde bereik van Netflix wilde Too Hot To Handle tegen deze norm vechten. Louise Peet, een producer van de show, legt uit aan Deadline dat hun deelnemers internationaal zijn, variërend van Florida tot Australië.

8 Slechte Tinder-ervaringen hielpen bij de geboorte van de serie

Afbeelding
Afbeelding

Er waren een heleboel invloeden betrokken bij de productie van Too Hot To Handle, maar een van de creatieve krachten achter de serie, Laura Gibson, heeft met Deadline gesproken over hoe de bizarre richting die de moderne dating is ingeslagen heeft geholpen de show. Een van Gibsons vrienden vertelde haar dat ze binnen twee berichten na het vinden van een match al expliciete foto's naar haar had gestuurd. Aangezien dit is hoe "dating" nu is, wilde Gibson dat paradigma in de serie opschudden.

7 Ze gebruikten een "virtuele assistent" genaamd Lana als gastheer

Too Hot to Handle cast rond virtuele assistent Lana
Too Hot to Handle cast rond virtuele assistent Lana

Een van de belangrijkste manieren waarop Too Hot To Handle een uniek reality-programma is, is dat het een 'virtuele assistent' heeft die Lana heet als gastheer in plaats van een echt persoon. Deze scheiding was opzettelijk en twee van de uitvoerende producenten van de show, Viki Kolar en Jonno Richards, waren verbaasd over de toenemende macht en prevalentie van kunstmatige intelligentie en videobewaking in de wereld, die ze volgens Glamour in de show wilden verwerken.

6 De show is gefilmd in een luxe resort in Mexico

Te heet om te hanteren, stel op het strand
Te heet om te hanteren, stel op het strand

Too Hot To Handle verzamelt deelnemers van over de hele wereld, maar als het gaat om de filmbestemming van de show, kozen ze voor een idyllische locatie in Mexico. Een chique resort in Punta Mita, Mexico, genaamd Casa Tau, werd eind 2018 geopend en het duurde niet lang daarna toen Too Hot To Handle het resort begon te gebruiken als filmplek toen de productie in 2019 begon.

5 Too hot to handle was bedacht als talkback's manier om reality-tv te 'kraken'

Afbeelding
Afbeelding

Too Hot To Handle komt van het Britse productiebedrijf Talkback, maar hun ervaring in het verleden was met panelshows van beroemdheden, in plaats van reality-televisie. Volgens Deadline zag Talkback dit als een grote kans om niet alleen het genre binnen te vallen, maar het ook wijd open te breken en grotere onderwerpen te onderzoeken, zoals geld of seks belangrijker in een relatie.

4 Te heet om views zelf te verwerken, meer als een rom-com dan als een soap

Afbeelding
Afbeelding

Nog een grote manier waarop Too Hot To Handle zich probeert te onderscheiden van de rijkdom aan andere reality-datingshows die er zijn in het bewerkingsproces van het programma en hoe ze naar zichzelf kijken. Laura Gibson van Talkback legt aan Deadline uit dat veel realityshows worden bewerkt en gestructureerd als soapseries om hun genre te genereren, terwijl ze naar verschillende componenten kijken om hun verhalen te helpen vormen.

3 Comedian Desiree Burch geeft de stem voor "Lana"

Afbeelding
Afbeelding

Too Hot To Handle onderscheidt zich door het feit dat het geen menselijke gastheer heeft die de deelnemers begeleidt, maar eerder een virtuele assistent die voortborduurt op het idee van kunstmatige intelligentie. "Lana", de virtuele assistent, is niet echt, maar haar sarcastische opmerkingen en opmerkingen komen met dank aan Desiree Burch, een komiek en actrice. Ze geeft Lana net genoeg bite.

2 Het is anders bewerkt dan andere realityprogramma's

Afbeelding
Afbeelding

Een deel van de luxe van Too Hot To Handle die in één keer op Netflix debuteert, is dat de show een langer bewerkingsschema mocht hebben, meldt Deadline. Als de show wekelijks zou worden uitgezonden, zouden ze gedwongen zijn om in een sneller tempo en met minder materiaal te monteren. Doordat Too Hot To Handle alle acht afleveringen tot hun beschikking heeft, kunnen ze verhalen maken die het hele seizoen beslaan en krijgen ze meer diepgang dan normaal bij reality-tv.

1 Er is enige hoop dat de show een hulpmiddel kan zijn tijdens quarantainetijden

Afbeelding
Afbeelding

Too Hot To Handle werd niet geproduceerd met COVID-19 in het achterhoofd, maar de producers van de show hebben Deadline verteld dat het vreemde toeval hun serie toch ten goede is gekomen. Too Hot To Handle gaat helemaal over het maken van een emotionele connectie zonder fysiek contact, en dat is precies wat veel mensen ervaren in deze tijden van quarantaine. De producenten hopen dat mensen in nood iets kunnen leren van de tactieken van de deelnemers in de show.

Aanbevolen: