10 Hidden Gem-films nu op Netflix

Inhoudsopgave:

10 Hidden Gem-films nu op Netflix
10 Hidden Gem-films nu op Netflix
Anonim

Nu de meerderheid van de bevolking thuis zit, is er zeker een groeiend verlangen om erachter te komen wat te kijken op Netflix. Hoewel de streamingdienst een enorme selectie van huidige en eerdere titels heeft om uit te kiezen, wordt het allemaal een beetje overweldigend. Maar wees niet bang, er zijn momenteel een aantal echt speciale films met verborgen juweeltjes op Netflix.

Er komen in juli een heleboel nieuwe titels naar Netflix, maar andere films op deze lijst zijn al eeuwenlang verborgen op Netflix. Wees gerust, deze films zullen je niet teleurstellen zoals het matige indie The Lovebirds. Hoewel niet elke titel op deze lijst iedereen zal aanspreken, zal er zeker iets zijn waar Netflix-fans dol op zullen zijn. Zonder verder oponthoud, hier zijn nu 10 films met verborgen juweeltjes op Netflix.

10 Tijgerstaart

Netflix hidden gem films tijgerstaart
Netflix hidden gem films tijgerstaart

Tijgerstaart is ongetwijfeld een tragisch maar prachtig verborgen juweeltje op Netflix. Het is een immigrantenverhaal dat zijn reis niet romantiseert. De door Alan Yang geregisseerde speelfilm richt zich op de Aziatisch-Amerikaanse ervaring, maar het is breed genoeg voor iedereen om zich mee te identificeren.

Het volgt het verhaal van Pin Jui uit de stad Huwei (Tiger Tail) in Taiwan, die verliefd wordt op een meisje uit een rijke familie die ervan droomt om over de zee naar Amerika te verhuizen. De film kan, net als de 'American Dream', hard en meedogenloos zijn, maar ook hoopvol en absoluut verbluffend.

9 Terwijl we jong zijn

Netflix-films met verborgen juweeltjes terwijl we jong zijn
Netflix-films met verborgen juweeltjes terwijl we jong zijn

Noah Baumbach is een genie. Als je het Netflix-origineel The Meyerowitz Stories of de Academy Award-lieveling, Marriage Story, hebt gezien, ben je je al goed bewust van zijn vaardigheden als schrijver en regisseur. Maar While We're Young is zijn meest ondergewaardeerde film.

De ontroerende en grappige film speelt een A-lijst cast met mensen als Ben Stiller, Naomi Watts, Adam Driver en Amanda Seyfried. De film uit 2015 volgt een stel van middelbare leeftijd dat worstelt met het feit dat ze ouder worden en daarom bevriend raakt met een veel jonger stel. En dan ontstaat er een hilarische cultuurclash.

8 De grondbeginselen van zorg

Netflix-films met verborgen juweeltjes de basis van zorgzaamheid
Netflix-films met verborgen juweeltjes de basis van zorgzaamheid

Selena Gomez-fans, verheug je! Er staat een film voor je op Netflix. Filmliefhebbers die Selena niet kunnen uitstaan, verheugen zich ook! The Fundamentals of Caring is een originele Netflix-film die minder gaat over de ex-vriendin van Justin Beiber en meer over de personages van Paul Rudd en Craig Robert die door het land rijden.

Hoewel de film een zeer bekende verhaallijn heeft, wint hij gunsten door echt lief en authentiek te zijn. Wat gemakkelijke dramedies betreft, is deze van hoge kwaliteit met ontroerende uitvoeringen, gekke speurtochten en echt grappige momenten.

7 Atlantische Oceaan

Netflix verborgen juweeltjes films atlantics
Netflix verborgen juweeltjes films atlantics

Netflix USA moet misschien wachten om Atlantics te krijgen, maar Netflix Canada en het VK kunnen meteen in dit bovennatuurlijke romantische drama duiken. De ondertitelde film volgt een 17-jarige Ada die op het punt staat te trouwen met een rijke man, maar verliefd wordt op een bouwvakker.

Deze bouwvakker besluit samen met zijn collega's Senegal over zee te verlaten om op zoek te gaan naar een betere toekomst. Onderweg komen ze echter om. Ada ontdekt al snel dat de zielen van deze mannen zijn teruggekeerd naar haar buurt.

6 Vijand

Netflix-films met verborgen juweeltjes Vijand
Netflix-films met verborgen juweeltjes Vijand

Regie Denis Villeneuve is verantwoordelijk voor enkele werkelijk tot nadenken stemmende drama's zoals Sicario en Prisoners. Samen met nog meer briljante sci-fi-films zoals Arrival en Blade Runner 2049. Als je van zijn werk houdt, maar ook van trage psychologische thrillers, dan is Enemy iets voor jou.

Enemy heeft een van de beste prestaties van Jake Gyllenhaal. Eigenlijk zijn er twee van hen terwijl hij een universiteitsprofessor speelt die een alledaags leven leidt en een acteur ontdekt die identiek is aan hem. Wat volgt is een spiraalvormige staart van waanzin en lust. Hoe verder je door het konijnenhol gaat, hoe boeiender deze film wordt.

5 Batman: Mask of The Phantasm

Netflix-films met verborgen juweeltjes Batman Mask of the Phantasm
Netflix-films met verborgen juweeltjes Batman Mask of the Phantasm

Netflix-gebruikers in Amerika hebben het geluk om in juli de baanbrekende cult-geanimeerde Batman-film op hun streamingdienst te krijgen. Als je een fan bent van Batman, maar geen fan van tekenfilms, vrees dan niet, deze speelfilm uit 1993 zal zeker iets voor jou zijn. Recensenten houden nog steeds van deze donkere, prachtig ontworpen en emotionele film.

Het is een uitbreiding van de geliefde Batman: The Animated Series en bevat daarom het geweldige stemwerk van Kevin Conroy en Mark Hamill als The Joker. Hoewel de film draait om een moordmysterie, bevat het ook de meest meeslepende kijk op het oorspronkelijke verhaal van Batman.

4 1922

Netflix-films met verborgen juweeltjes 1922
Netflix-films met verborgen juweeltjes 1922

In tegenstelling tot veel originele Netflix-films, kreeg 1922 niet veel aandacht op de streamingdienst. Het is een van die films die onder de radar gleed. Maar het verdiende om in de schijnwerpers te staan. De film is gebaseerd op een verhaal van Stephen King, dus je kunt maar beter weten dat het een beetje eng is.

De film Thomas Jane, Neal McDonough en Molly Parker volgt een boer die aan het eind van zijn leven een bekentenis schrijft van een onvergeeflijke misdaad. De slow-burn-thriller is uiterst gespannen en is een zenuwslopende weergave van het leven in het Amerikaanse hart van vóór de depressie.

3 Evolutie

Evolutie van Netflix-films met verborgen juweeltjes
Evolutie van Netflix-films met verborgen juweeltjes

Deze film uit 2001 schittert met een ongelooflijke cast met onder meer David Duchovny, Orlando Jones, Seann William Scott en Julianne Moore. Elk van deze acteurs blinkt uit in deze volledig zelfbewuste, ietwat onzinnige en hilarische sciencefictionfilm over een buitenaardse invasie. De film is chaotisch, maar op de best mogelijke manier.

Absurditeit is het nummer 1 dat Evolution heeft. Als je een fan bent van vreemde sci-fi-films zoals Ghostbusters of Men in Black, maar ook van een show als Futurama, dan moet je Evolution eens proberen.

2 Locke

Netflix hidden gem films locke tom hardy
Netflix hidden gem films locke tom hardy

Tom Hardy geeft een van zijn beste optredens in Locke uit 2013. Dit is een van Hardy's minst bekende werken, wat verrassend is omdat er ook Tom Holland van Spider-Man: Far From Home en Ruth Wilson van His Dark Materials in te zien zijn. Hoewel, technisch gezien, Tom Hardy de enige acteur is die daadwerkelijk op het scherm verschijnt.

De andere sterren zijn alleen te horen via de mobiele telefoon. Wat echt uniek is aan dit spannende, trage drama, is het feit dat het zich volledig in een auto afspeelt. Helaas kunnen alleen Netflix-gebruikers in Amerika dit briljante indiepareltje bekijken.

1 Fantoomdraad

Netflix-films met verborgen juweeltjes Phantom Thread
Netflix-films met verborgen juweeltjes Phantom Thread

Netflix Canada en het VK kunnen volledig ingaan op deze tot nadenken stemmende romance met de grote Daniel Day-Lewis in de hoofdrol. Met voldoende ondersteuning kan Netflix America dat ook. Eerlijk gezegd, dit is een van Day-Lewis' meest ingetogen optredens en is de Academy Award waard waarvoor hij genomineerd was.

De film speelt zich af na de Tweede Wereldoorlog in Londen en op het prachtige Engelse platteland en volgt een high-end naaister die verliefd wordt op een serveerster. Het klinkt misschien saai, maar het intense psychologische en emotionele drama dat zich net onder de oppervlakte afspeelt, maakt dit een echt meeslepend verborgen juweeltje.

Aanbevolen: