Spielberg Op Netflix? Interessante details over de nieuwe Netflix-deal van Steven Spielberg

Inhoudsopgave:

Spielberg Op Netflix? Interessante details over de nieuwe Netflix-deal van Steven Spielberg
Spielberg Op Netflix? Interessante details over de nieuwe Netflix-deal van Steven Spielberg
Anonim

Steven Spielberg is een van Hollywood's grootste regisseurs, producenten en scenarioschrijvers. Hij ontving vele onderscheidingen, waaronder twee Academy Awards voor beste regisseur, een Kennedy Center Honor en een Cecil B. DeMille-prijs, en er zullen er waarschijnlijk nog veel meer volgen.

Spielberg is het genie achter enkele van je favoriete films, waaronder Jurassic Park, Jaws, Back to the Future, Schindler's List en meer. En nu gaat hij de 21e eeuw in en wendt hij zich tot streamingdiensten. Amblin Partners, de film- en tv-productiestudio onder leiding van Spielberg, heeft nu een samenwerking met Netflix Het zal volgens de twee bedrijven meerdere nieuwe films per jaar voor de dienst bevatten.

Zijn samenwerking met de streamingdienst is erg belangrijk, want het is een van de grootste namen in de oude garde van Hollywood die werkt met een streamingdienst, die entertainment opnieuw definieert.

Steven Spielberg tekende een nieuwe deal met Netflix. Hier is alles wat we erover weten.

8 Spielbergs opmerkingen over de nieuwe deal

In een verklaring zei Spielberg dat "Verhalen vertellen voor altijd centraal zal staan in alles wat we doen." Toen begon hij een samenwerking te bespreken met Netflix co-CEO en chief content officer, Ted Sarandos. "Het was overduidelijk dat we een geweldige kans hadden om samen nieuwe verhalen te vertellen en het publiek op nieuwe manieren te bereiken." Hij voegde eraan toe dat hij en Amblin enthousiast zijn om met Netflix te werken en zullen blijven werken met Universal Pictures.

7 was in het verleden kritisch over streaming

Mensen waren geschokt toen hij zijn samenwerking met het streamingbedrijf aankondigde, omdat hij er in het verleden zo kritisch over was. In 2018 vertelde hij aan ITV News dat "als je je eenmaal vastlegt op een televisieformaat, je een tv-film bent." Hij heeft altijd de theatrale ervaring willen behouden. "Ik geloof niet dat films die een symbolische kwalificatie krijgen, in een paar theaters voor minder dan een week, in aanmerking zouden moeten komen voor de Academy Award-nominatie," zei hij.

In 2019, toen Netflix zijn eerste nominatie voor Beste Film ontving, werkten Spielberg en een stel Academy-leden samen om de Raad van Bestuur ervan te overtuigen Netflix en streaming films niet genomineerd te laten worden voor Oscars.

6 Sindsdien is hij van mening veranderd

Nog een jaar later veranderde zijn mening. "Ik wil dat mensen hun entertainment vinden in elke vorm of manier die bij hen past", vertelde Spielberg in 2019 aan de New York Times. "Groot scherm, klein scherm - wat er echt toe doet voor mij is een geweldig verhaal en iedereen zou toegang moeten hebben tot geweldige verhalen." En mooie verhalen, maakt hij. We veronderstellen dat hij tijdens de pandemie wat tijd had om na te denken over waar hij zijn volgende carrière wilde maken.

5 De Netflix-deal

Netflix en Amblin hebben niet gezegd hoe lang het meerjarige contract tussen de twee bedrijven zou duren, noch of Spielberg films zou regisseren die op Netflix zouden verschijnen, maar wordt nog steeds gecrediteerd als producent. Ook zijn er geen financiële details bekendgemaakt. De twee bedrijven werken echter al samen. Netflix bracht het door Amblin geproduceerde, door Aaron Sorkin geregisseerde The Trial of the Chicago 7 uit, dat zes Oscar-nominaties opleverde.

4 Reacties van Ted Sarandos

De co-CEO van Netflix, Ted Sarandos, is verheugd om met Spielberg samen te werken. In een verklaring zei hij: "Steven is een creatieve visionair en leider en, net als zoveel anderen over de hele wereld, werd mijn groei gevormd door zijn gedenkwaardige personages en verhalen die blijvend, inspirerend en ontwaken. We kunnen niet wachten om om met het Amblin-team te werken en we zijn vereerd en opgewonden om deel uit te maken van dit hoofdstuk van Stevens filmgeschiedenis."

3 Amblin CEO legt een verklaring af

Jeff Small is de CEO van Amblin's Partners. Hij is verheugd om samen te werken met Netflix en gelooft dat dit beide bedrijven ten goede zal komen. “Door onze banden met Netflix te verdiepen via dit nieuwe filmpartnerschap, bouwen we voort op wat al vele jaren een ongelooflijk succesvolle werkrelatie is op het gebied van zowel televisie als film. Het wereldwijde platform dat ze hebben gebouwd - met meer dan 200 miljoen leden - spreekt voor zich, en we zijn enorm dankbaar dat we de kans hebben om nauw samen te werken met Scott en zijn geweldige team om Amblin's iconische merk van verhalen vertellen aan het Netflix-publiek te leveren.”

2 De reboots opslaan voor universeel

Spielberg staat bekend om het maken van ongelooflijke films en velen van hen worden opnieuw opgestart of vervolgen. Netflix en Spielberg waren het erover eens dat deze nieuwe samenwerking dat niet zal bevatten. In plaats daarvan zullen ze een nieuwe reeks films uitbrengen waar generaties lang plezier van zullen hebben. Universal benaderde Spielberg over het opnieuw opstarten van Jaws en hij zei nee, maar als er een reboot gaat plaatsvinden, zal dit niet via Netflix zijn.

1 Spielberg's andere aankomende projecten

Steven Spielberg zit normaal gesproken niet lang stil, maar hij heeft niet meer actief een film geregisseerd sinds Ready Player One uit 2018. Hier komt echter binnenkort verandering in. Spielberg regisseert drie nieuwe films die we de komende jaren te zien zullen krijgen.

West Side Story bevindt zich in de post-productiefase, volgens IMDb, en The Fabelmans en The Kidnapping of Edgardo Mortara bevinden zich beide in de pre-productiefase. Daarnaast heeft de beroemde regisseur/producent verschillende projecten die hij momenteel uitvoerend zal produceren in pre-, post- en aangekondigde fasen.

Aanbevolen: