10 keer dat Disney steun toonde voor de LGBTQ+-gemeenschap

Inhoudsopgave:

10 keer dat Disney steun toonde voor de LGBTQ+-gemeenschap
10 keer dat Disney steun toonde voor de LGBTQ+-gemeenschap
Anonim

Disney is een van 's werelds grootste bedrijven ter wereld en is onlangs aan boord gestapt en heeft de LGBTQ+-gemeenschap ondersteund. In het verleden hebben ze ideeën over homoseksuele personages, zoals Elsa, afgewezen en zelfs shows met homoseksuele personages, zoals Love, Victor, naar Hulu en andere streamingnetwerken verplaatst omdat het geen 'gezinsvriendelijke' inhoud zou promoten.

Maar met de nieuwe CEO heeft Disney een aantal grote veranderingen doorgevoerd en de inzet van de LGBTQ+-gemeenschap beloofd, waarbij ze hun publiek willen vertegenwoordigen en iedereen zich welkom willen laten voelen. Het is tenslotte de gelukkigste plek op aarde, dus waarom zou het niet voor alle kleuren van de regenboog zijn?

10 beha alt perfecte score voor LGBTQ+ gelijkheid op de werkplek

Voor de Corporate Equality Index (CEI) van 2019 kreeg Disney een perfecte score van 100. CEI is een nationaal benchmarkonderzoek dat wordt uitgevoerd door de Human Rights Campaign Foundation (HRCF). Dit is het 13e jaar dat Disney hoge cijfers krijgt voor dit rapport.

HRCF evalueert bedrijfsbeleid en -praktijken met betrekking tot LGBTQ+ gelijkheid op de werkplek. Disney werd erkend als de beste plek om te werken voor LGBTQ-gelijkheid. Inclusie is een cruciaal onderdeel van het vertellen van verhalen, relevant zijn en het vergroten van het publiek bij Disney.

9 Pride Merch

De Disney-winkel online, en parken over de hele wereld, hebben dit jaar Pride Month gevierd door de Rainbow Disney Collection-merchandise te verkopen, waaronder spelden, shirts, oren, rugzakken en meer.

Er waren meer dan 50 producten en tijdens Pride Month doneerde Disney 10% van alle aankopen aan GLSEN, de toonaangevende onderwijsorganisatie die werkt aan het creëren van veilige en inclusieve K-12-scholen voor LGBTQ-studenten.

8 Gay Days in Disneyland

Gays Days vindt plaats op de eerste zondag van oktober in Disneyland. In maart wordt er een "Mini Gay Day" gehouden. De evenementen worden niet georganiseerd door Disney, maar de parken ondersteunen de evenementen en vieren het in het park, hotels en restaurants. Speciale merchandise en foto-ops zijn beschikbaar.

Je hebt geen speciaal ticket nodig voor de evenementen, het park is nog steeds open voor het publiek. Organisatoren van evenementen raden aan om rood te dragen, zodat je elkaar kunt identificeren. Houd je echter niet van drukte, vermijd dan het eerste weekend van oktober. Disneyland Parijs organiseert het evenement "Magical Pride" in juni.

7 Pixar Short, 'Out'

Soms zijn de Pixar Shorts gedenkwaardiger en worden er meer naar uitgekeken dan films. Voor 'Out' was dit zeker het geval. 'Out' is beschikbaar om te bekijken op Disney+. Het gaat over het coming-outverhaal van een homoseksuele man. De korte film gaf Pixar zijn allereerste homo-lead ooit.

'Out' bewijst dat Disney gezinsvriendelijke inhoud kan maken en tegelijkertijd serieuze problemen kan aanpakken. De korte film duurt negen minuten en geeft homofans de schijnwerpers en hoop op meer LGBTQ+-personages in de toekomst.

6 'High School Musical: The Musical: The Series' Personages

De originele Disney+-serie, 'HSMTMTS', bevat twee homoseksuele personages, Carlos en Seb. Ze zijn twee van de hoofdpersonen in de serie en iedereen houdt van ze. Het stel begon te daten nadat Carlos Seb had gevraagd voor de thuiskomstdans.

Seb en Carlos dansen, houden elkaars hand vast, geven kusjes op de wang en zijn onbeschaamd zichzelf. Fans zijn enthousiast om te zien waar Disney hun relatie in seizoen 2 naartoe neemt en zijn verheugd om vertegenwoordigd te zijn in een populaire show.

5 Sluipen van LGBTQ+-personages in Pixar-films

Hoewel je dit lesbische koppel misschien niet hebt opgemerkt in 'Finding Dory', deden sommige mensen dat wel en waren er zelfs verontwaardigd over. Ze slopen ook een lesbisch stel in 'Toy Story 4' toen Bonnie werd opgehaald van de kleuterschool, wat ook voor veel opschudding zorgde.

De grootste knipoog naar de gemeenschap was echter in Onward. Officer Spectre, ingesproken door Lena Waithe, is het allereerste bevestigde lesbische personage in een Disney-film. Het personage vertelt over de kinderen van haar vriendin die haar afleiden omdat ze zich gedroeg. Pixar ondersteunt al een tijdje.

4 Homo-acteurs in films zetten

Samen met Lena Waithe heeft Disney andere LGBTQ+-acteurs gecast. Ellen DeGeneres uitte Dory in Finding Nemo en Finding Dory. Luke Evans werd gecast als Gaston in de live-action-bewerking van Beauty and the Beast. Enkele andere acteurs zijn ook in belangrijke rollen gecast.

Er was echter enige controverse toen Disney een hetero-acteur, Jack Whitehall, castte in een homoseksuele rol, voor de aankomende film, Jungle Cruise. Er zijn de afgelopen jaren ook veel Disney Channel-acteurs uit de kast gekomen.

3 Openlijk homoseksuele president

In februari 2013 nam Disney World zijn eerste openlijk homoseksuele president aan, George Kalogridis. Hij en zijn partner, Andy Hardy, die ook voor Disney werkt, bouwden een huis in de onderafdeling van Disney World, Golden Oak.

Kalogridis was zes jaar president en was ook president van het Disneyland Resort. Hij heeft meer dan 50 jaar dienst gedaan bij Disney, beginnend als hulpkelner, in Disney's Contemporary Resort.

2 'Beauty And The Beast Live Action'

Naast het hebben van een homoacteur, liet Disney fans ook kort, heel kort weten dat LeFou (Josh Gad), in de live-adaptatie van Beauty and the Beast uit 2017 homo was. Aan het einde van de film, wanneer het beest en iedereen in het kasteel weer in een mens veranderen, hebben ze een bal en danst LeFou even met een andere man.

In de hele film wordt gesuggereerd dat hij verliefd is op Gaston, maar dat blijkt uiteindelijk niet te werken. De knipoog naar zijn seksualiteit was een eerbetoon aan de overleden tekstschrijver van de film uit 1999, Howard Ashman, die homo was. De regisseur van de live-action film, Bill Condon, is ook homo, dus dit was een historisch moment voor de film.

1 Huwelijken van hetzelfde geslacht

Disney staat bekend om het hosten van bruiloften. Het is de meest magische plek op aarde, wie wil er nou niet trouwen? De parken plaatsten een foto van twee mannen die trouwen voor het kasteel en het was de promotie voor hun show, 'Disney Fairytale Weddings' en hun Fairytale Weddings and Honeymoon-programma.

De afbeelding staat ook op hun officiële trouwwebsite. In 2007 opende Disney Assepoester's Castle voor homohuwelijken.