10 Liefste Homer- en Lisa-momenten op 'The Simpsons

Inhoudsopgave:

10 Liefste Homer- en Lisa-momenten op 'The Simpsons
10 Liefste Homer- en Lisa-momenten op 'The Simpsons
Anonim

The Simpsons is de langstlopende scriptshow in de tv-geschiedenis en maakt ons al meer dan 30 jaar aan het lachen en aan het huilen. Als je dat laatste bereikt, is dat meestal te wijten aan een hartverscheurende scène tussen familiepatriarch Homer en zijn oudste dochter, Lisa. De show is bedreven in het ontroeren van kijkers met zachte sentimentaliteit, hoewel het nooit geforceerd aanvoelt.

Lisa Simpson is de slimste van het gezin en wordt mogelijk president in afleveringen die zich in de toekomst afspelen, en haar gevoelige persoonlijkheid is duidelijk anders dan die van haar ongekunstelde vader. Ondanks hun vele verschillen, hechten ze vaak aan elkaar in zoete en hartverwarmende scènes. Hoewel we de liefste Homer- en Lisa-momenten associëren met klassieke afleveringen zoals 'Lisa's Pony', zijn er veel andere verborgen juweeltjes die de ontroerende relatie van het paar laten zien. Dit zijn hun mooiste momenten in de langlopende serie.

10 Lisa komt op voor Homer

Lisa verkiest haar familie boven Hugh
Lisa verkiest haar familie boven Hugh

The Simpsons is onlangs berucht geworden vanwege het voorspellen van de toekomst. Inderdaad, het zesde seizoen, de toekomstige aflevering "Lisa's Wedding" maakt enkele opvallende voorspellingen, met name een primitieve versie van apps voor videogesprekken die door Lisa en Marge worden gebruikt om op afstand te spreken.

Maar afgezien van de futuristische gimmick, is de aflevering eigenlijk heel ontroerend. Wanneer de verloofde van de volwassen Lisa, Hugh, zijn schaamte uit over Homer, is Lisa ontsteld en verdedigt haar vader. Ze is zelfs zo verontwaardigd dat ze de bruiloft afzegt omdat geen enkele man het waard is om haar relatie met haar vader op te offeren.

9 Homer's nieuwe intellect zorgt ervoor dat hij Lisa gaat waarderen Meer

Homer schrijft een ontroerende brief aan Lisa
Homer schrijft een ontroerende brief aan Lisa

Homer wordt gekenmerkt door zijn kinderlijke en ongekunstelde persoonlijkheid, maar in "HOMR" van seizoen 12 ontdekt hij dat hij toch geen genetische aanleg heeft voor idiotie. Het blijkt dat een kleurpotlood vast kwam te zitten in de hersenen van Homer toen hij een kind was en dit leidde tot zijn verminderd intellect.

Lisa houdt van haar nieuwe intellectuele vader en de band van het paar. Helaas is het intellectuele leven niet helemaal waar Homer op had gerekend en hij laat Moe het krijtje opnieuw inbrengen, maar niet voordat hij een oprechte brief aan Lisa schrijft: "Ik wil gewoon dat je weet dat ik door slim ben te waarderen hoe geweldig je echt zijn", schrijft hij.

8 Homer juicht Lisa op na het vertrek van meneer Bergstrom

Homer vrolijkt Lisa op
Homer vrolijkt Lisa op

Terwijl Dustin Hoffman de afgelopen jaren te maken kreeg met een terugslag vanwege beschuldigingen van het lastigvallen van vrouwen, gaf hij ons begin jaren '90 een van zijn meest memorabele personages: meneer Bergstrom. In de seizoensklassieker "Lisa's Substitute" wordt Lisa verliefd op haar knappe vervangende leraar. Bovenal is de intellectuele en hoogopgeleide meneer Bergstrom een geïdealiseerde vaderfiguur voor Lisa, die moeite heeft om contact te maken met haar eigen vader.

Als meneer Bergstrom voorgoed vertrekt, is Lisa in een slechte bui en reageert ze op Homer af en noemt hem een 'baviaan'. Echter, Homer gaat Lisa opvrolijken; zoals hij inzichtelijk uitlegt: "Nu zul je veel speciale mensen in je leven hebben, Lisa. Er is waarschijnlijk een plek waar ze allemaal samenkomen, en het eten is echt goed, en jongens zoals ik serveren drankjes." Dan claimt hij de eerdere belediging door apengeluiden te maken, tot haar grote vreugde.

7 Ze verzoenen zich ondanks hun verschillende eetgewoonten

Homer geeft Lisa een piggy-back
Homer geeft Lisa een piggy-back

In "Lisa the Vegetarian" van seizoen 7 zweert Lisa te stoppen met het eten van vlees nadat ze een schattig lam heeft ontmoet op de kinderboerderij. Dit veroorzaakt een breuk tussen haar en Homer, die een uitgebreide barbecue plant. Het op vlees gebaseerde feest wordt uiteindelijk verpest door Lisa, die het gebraden varken over een helling voortstuwt. Het is onvermijdelijk dat Homer woedend is en Lisa uiteindelijk van huis wegrent.

Maar ze vindt troost in Apu, die onthult dat hij ook vegetariër is, en hij stelt haar voor aan zijn beroemde vrienden Paul en Linda McCartney, die allebei toegewijd zijn aan dierenwelzijn. Ze moedigen Lisa aan om naar huis terug te keren en als ze dat doet, heeft ze een ontroerend weerzien met Homer, die haar een "veggie back"-rit geeft.

6 Homer vindt Lisa het mooiste meisje ter wereld

Homerus prijst Lisa
Homerus prijst Lisa

Als Lisa ervan overtuigd is dat ze "lelijk" is in "Lisa the Beauty Queen" van seizoen 4, probeert Homer zijn dochter te verheffen door haar mee te laten doen aan de schoonheidswedstrijd van Little Miss Springfield. In eerste instantie houdt Lisa vol dat ze niet mee wil doen. Maar wanneer Marge uitlegt dat Homer zijn kaartje heeft verkocht om op de Duff Blimp te rijden, een kans van je leven, om haar mee te doen aan de optocht, realiseert Lisa zich hoeveel haar vader van haar houdt en stemt ermee in om mee te doen. Zoals Homer tegen Marge zegt: "niemand is mooier dan mijn kleine meid."

5 Homer schrijft een ontroerend eerbetoon aan Lisa

Homer schrijft een eerbetoon aan Lisa
Homer schrijft een eerbetoon aan Lisa

Seizoen 15's "Fraudcast News" is een van de meer goed ontvangen latere afleveringen van The Simpsons en het leverde schrijver Don Payne een prestigieuze onderscheiding op tijdens de Writer's Guild Awards 2005. De aflevering is gericht op de heer Burns' monopolisering van de media, waarbij Lisa een lokale krant runt, The Red Dress Press, die weigert de bittere miljardair te verheerlijken.

Het lijkt erop dat de pogingen van meneer Burns om Lisa in diskrediet te brengen, werken; dat wil zeggen, totdat Homer niet langer werkeloos kan toekijken en getuige kan zijn van het leed van zijn dochter. Vervolgens besluit hij zijn eigen krant te beginnen, The Homer Times, die hij gebruikt om Lisa te eren via een ontroerend artikel getiteld "My Daughter, The Hero". "Ik mag dan haar vader zijn, maar als ik groot ben, wil ik net als haar zijn", schrijft hij.

4 Ze hechten aan Lisa's gokvaardigheden

Lisa en Homer Simpson
Lisa en Homer Simpson

In de derde seizoensklassieker "Lisa de Griek" ontdekt Homer dat Lisa met succes de winnaars van grote sportevenementen kan voorspellen. Dit leidt ertoe dat ze een tedere band ontwikkelen, die ze "Daddy-Daughter Day" noemen. Lisa is echter gekwetst als ze zich realiseert dat haar profetische vaardigheden de belangrijkste reden waren dat haar vader tijd met haar wilde doorbrengen.

Ze vertelt hem dat ze nog een laatste voorspelling voor hem zal doen: als ze nog steeds van haar vader houdt, zal Washington dat doen, maar als ze dat niet doet, zal Buffalo winnen. Homer is opgetogen als Washington wint en de twee besluiten om voor de verandering iets te doen waar Lisa van geniet: een serene, zij het vermoeiende wandeling.

3 Homer vrolijkt zijn depressieve dochter op

Lisa geniet van een jazzrecital
Lisa geniet van een jazzrecital

"Moaning Lisa", uit het eerste seizoen, is een van de vroegste voorbeelden van Homer's onvoorwaardelijke liefde voor Lisa. In een plot waar veel kinderen zich ongetwijfeld mee zullen identificeren, begint Lisa verdrietig te worden en ze weet niet precies waarom. Plots vindt ze geen plezier meer in school of hobby's. Homer doet talloze pogingen om zijn kleine meisje op te vrolijken en geeft uiteindelijk zijn plannen op om Bart te verslaan in een boksvideogame door Lisa te vergezellen naar een jazzrecital, wat haar opvrolijkt.

2 Samen quality time doorbrengen op "Ga met je ouders aan het werk"

Homer en Lisa hebben een band
Homer en Lisa hebben een band

Om bureaucratie op de luchthaven te voorkomen, bedenkt rector Skinner een nepvakantie waarin kinderen hun ouders vergezellen om te werken in "Bart on the Road" van seizoen 7. Daarom sluit Lisa zich aan bij Homer in de kerncentrale van Springfield. Na een moeizame start krijgen de twee een band door "astronauten" te spelen met hazmat-pakken en ze koken marshmallows in het werkstation. In een ontroerende scène onthult Lisa zelfs haar verliefdheid aan haar vader, wat de nauwe band die ze hebben gevormd benadrukt.

1 Homer bewijst dat hij zijn dochter kent

Lisa confronteert Homerus
Lisa confronteert Homerus

Nog een latere aflevering, seizoen 14's "The Dad Who Knew Too Little" begint kluchtig, maar de absurditeit evolueert uiteindelijk naar een ontroerend vader-dochtercomplot. Als Homer een rampzalige verjaardagsvideo maakt voor Lisa, komt ze tot de conclusie dat haar vader niets over haar weet. Daarom roept Homer de hulp in van een twijfelachtige privédetective om meer over zijn dochter te weten te komen.

Homer's onvermogen om de onderzoeker te betalen voor zijn exorbitante kosten heeft tot gevolg dat zowel hij als Lisa op de vlucht slaan. Terwijl de onderzoeker op het punt staat Homer neer te schieten, schiet Lisa hem te hulp; zoals Homer zegt, was het Lisa's onberispelijke gehoor waardoor ze haar vader in deze precaire positie vond. In een aangename wending realiseert Lisa zich dat Homer toch veel over haar weet. Nadat ze Homer hebben gered van de wraakzuchtige onderzoeker, wordt het paar gelukkig herenigd.

Aanbevolen: