10 bingewaardige tv-shows uit de jaren 2000

Inhoudsopgave:

10 bingewaardige tv-shows uit de jaren 2000
10 bingewaardige tv-shows uit de jaren 2000
Anonim

De jaren 2000 waren een beslissend moment in de televisiegeschiedenis. In de jaren '90 werd tv veelbelovend met levendige en leuke shows op het kleine scherm. De jongens pakten dat momentum op en brachten het naar nieuwe hoogten met het debuut van shows met diepgaande verhalen. Hoewel niet mainstream, waren kleine schermshows in de jaren van invloed op de popcultuur en cinema. Behalve dat het een baanbrekende periode in de tv-geschiedenis was, lanceerden verschillende sterren succesvolle carrières door in deze shows te spelen.

De jaren waren gevuld met spectaculaire shows, waarvan sommige doorbraken in de mainstream. Dankzij streamingplatforms zijn deze juweeltjes slechts een klik verwijderd. Of het nu je eerste keer is of je op een nostalgische reis bent, deze tv-programma's uit de jaren 2000 zijn binge-waardig.

10 De draad

Wendell Pierce en Dominic West The Wire
Wendell Pierce en Dominic West The Wire

Twintig jaar na de première op HBO is de plot van The Wire nog steeds relevant in de wereld van vandaag. De op misdaad gebaseerde serie was gericht op drugsgerelateerde misdrijven en de rol van wetshandhavers in de oorlog tegen drugs. The Wire was een gespreksstarter en bracht discussies op gang over onderwerpen die grenzen aan Amerikaanse steden en de disfunctionele systemen die bedoeld zijn om ze te ondersteunen. In 60 afleveringen en vijf seizoenen portretteerde The Wire ware levenservaringen zonder de kern van zijn visie te verliezen.

9 The Sopranos

Als je een fan bent van Italiaanse gangsterverhalen, is The Sopranos misschien wel de perfecte match voor jou. In 87 afleveringen en zes seizoenen portretteerde de serie het leven van Tony Sopranos terwijl hij worstelde om een evenwicht te vinden tussen zijn gezin en zijn rol als maffiabaas. De baanbrekende serie duwde het gesprek rond geestelijke gezondheid op een moment dat het grotendeels werd gestigmatiseerd. Hoewel het controversiële einde de kijkers met een aantal onbeantwoorde vragen achterliet, wordt de show nog steeds beschouwd als een van de grootste in de tv-geschiedenis.

8 Het kantoor

The Office kende een trage start met gemengde recensies van kijkers toen de show in 2005 debuteerde. In de daaropvolgende seizoenen nam de waardering van de show toe met een opmerkelijke groei in het karakter en de levering van inhoud. In negen seizoenen en meer dan 200 afleveringen beschreef de mockumentary sitcom het dagelijkse werkleven van werknemers in de Pennsylvania-vestiging van de fictieve Dunder Mifflin Paper Company. The Office is een perfecte optie voor kijkers die van donkere humor houden.

7 Gilmore Girls

Gilmore Girls debuteerde in 2000 als de vlaggenschipserie voor het WB-netwerk. De serie volgt Lorelai Gilmore, een alleenstaande moeder, en haar dochter Rory Gilmore in een hechte stad in Connecticut. De geestige gesprekken en generatieoverschrijdende humor in de show hielden fans tot het laatste seizoen op hun scherm opgesloten. Hoewel een fantheorie beweerde dat Rory Gilmore de Gilmore Girls schreef, was de inspiratie voor de show afkomstig van het bezoek van de maker aan een klein stadje in Connecticut.

6 Veronica Mars

Heb je ooit zo van een show gehouden dat je ervoor moet betalen om er een film van te maken? Nou, fans van Veronica Mars hebben de film op Kickstarter gecrowdfund, nadat de serie was geannuleerd omdat het geen kijkers trok. De serie die debuteerde in 2004 was gebaseerd op een fictief boek geschreven door Rob Thomas. Het noir-mysteriedrama was gecentreerd rond het leven van de 17-jarige studente Veronica Mars, die een leerling was van haar detectivevader.

5 Huiden

Cast of Skins seizoen 1
Cast of Skins seizoen 1

Als je van Euphoria houdt, is de kans groot dat Skins je vibe-check doorstaat. De Britse tienerdrama ging in première in 2007 met een premisse die kijkers aansprak. De show draaide om het leven van tieners in Bristol terwijl ze probeerden te navigeren rond opgroeien, liefde, seks en geestelijke gezondheid. Huiden werden als revolutionair beschouwd; de serie liep zes seizoenen met een regelmatige verandering in de primaire cast na twee seizoenen.

4 True Blood

Uitgelichte afbeelding True Blood
Uitgelichte afbeelding True Blood

Als er een perfecte tijd was om geobsedeerd te zijn door vampiers, dan was het in de tijd. Kleine schermen stonden vol met films met vampierthema, en HBO's True Blood was misschien wel een van de beste van het pakket. True Blood portretteert de strijd van vampiers die leven in een door mensen gedomineerde wereld te midden van een krachtige anti-vampierorganisatie. De donkere en intieme serie was gebaseerd op The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris. Na zeven seizoenen tot 2014 te hebben gelopen, gaat de True Blood-reboot over genadeschermen in een beperkte serie.

3 Verloren

Verloren poster
Verloren poster

Lost vertelt het verhaal van een groep mensen die een vliegtuigcrash op een afgelegen eiland in de Stille Zuidzee hebben overleefd. De serie die in 2004 in première ging op het ABC-netwerk had een aantal bovennatuurlijke elementen, waardoor er na elke aflevering een reeks complottheorieën ontstond. Zoals veel grootheden op het kleine scherm, was het laatste seizoen slecht doordacht, wat fans van de show ertoe aanzette om meer geschikte eindes te suggereren dan de seizoensfinale bood.

2 De O. C

De OC Cast lachen
De OC Cast lachen

The O. C maakte een succesvol debuut in 2003. De serie volgt Ryan, een getroebleerde tiener met een moeilijk verleden, geadopteerd door een rijke familie in een welvarende buurt. Het tienerdrama portretteerde hoe Ryan en zijn pleegbroer Seth door het leven navigeren als verschoppelingen in een eersteklas buurt. Bijna 20 jaar na de première is het tienermelodrama nog steeds een geweldige kijkervaring vanwege het fascinerende plot en de veelbelovende personages.

1 Breaking Bad

Toen Breaking Bad in 2008 debuteerde, had niemand gedacht dat het een cult-aanhang zou hebben, maar alles is mogelijk met verslavende crystal meth en een bescheiden scheikundeleraar. De AMC-misdaadserie vorderde van bijna geannuleerd in het derde seizoen tot een plek tussen de beste tv-shows aller tijden. Het uitgangspunt van de onconventionele misdaadserie werd algemeen aanvaard, zozeer zelfs dat er een spin-off, aanpassingen en een vervolgfilm uit voortkwamen.

Aanbevolen: