Hier is waarom Stranger Things-ster Jamie Campbell Bower zo vertrouwd is

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Stranger Things-ster Jamie Campbell Bower zo vertrouwd is
Hier is waarom Stranger Things-ster Jamie Campbell Bower zo vertrouwd is
Anonim

De Engelse acteur Jamie Campbell Bower staat momenteel in de schijnwerpers dankzij zijn indrukwekkende vertolking van Henry Creel / One / Vecna in het Netflix sci-fi horrordrama Stranger Things. Deel 1 van seizoen vier van de show ging in première op het streamingplatform op 27 mei 2022, en deel 2 van het seizoen (dat uit twee afleveringen bestaat) wordt uitgebracht op 1 juli 2022. Hoewel sommigen fans waren van de 33- jarige acteur sinds zijn doorbraak in de jaren 2000, kunnen anderen misschien niet herkennen waar ze de slechterik van dit seizoen van kennen.

Vandaag gaan we nader bekijken aan welke grote projecten Jamie Campbell Bower heeft deelgenomen. Van The Twilight Saga tot de wereld van Harry Potter - blijf scrollen om te zien welke films, shows en muziekvideo's de acteur is te zien in!

8 Hij speelde Caius In The Twilight Saga

De lijst aftrappen is een van Jamie Campbell Bower's meest bekende rollen - zijn vertolking van Caius in The Twilight Saga. De acteur speelde het personage in de film The Twilight Saga: New Moon, The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 en The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2. De Twilight Saga sterren Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Peter Facinelli - en Elizabeth Reaser, en het is gebaseerd op de vier Twilight Saga-romans uitgegeven door Stephenie Meyer. Alle vijf films in de franchise brachten samen een indrukwekkende $ 3,346 miljard op.

7 Hij speelde de jonge Gellert Grindelwald in de Harry Potter en Fantastic Beasts-franchises

Een andere beroemde franchise waar Jamie Campbell Bower deel van uitmaakt, is de Harry Potter/Fantastic Beasts-franchise. In de franchise speelt de acteur de jonge Gellert Grindelwald.

Jamie Campbell Bower verscheen in de films Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.

6 Hij speelde Anthony Hope in Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street

De volgende op de lijst is het muzikale zwarte komediedrama uit 2007 Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street waarin Jamie Campbell Bower Anthony Hope speelt. De film is gebaseerd op de gelijknamige musical uit 1979, met in de hoofdrollen Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Timothy Spall en Sacha Baron Cohen. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street heeft momenteel een beoordeling van 7,3 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 153,4 miljoen aan de kassa.

5 Hij speelde Jace Wayland in The Mortal Instruments: City Of Bones

Laten we verder gaan met de fantasiefilm uit 2013 The Mortal Instruments: City of Bones. Daarin speelt Jamie Campbell Bower Jace, en hij schittert naast Lily Collins, Robert Sheehan, Kevin Zegers, Lena Headey en Kevin Durand. De film is gebaseerd op het eerste boek van de serie The Mortal Instruments van Cassandra Clare en heeft momenteel een 5.8 rating op IMDb. The Mortal Instruments: City of Bones verdiende uiteindelijk $ 95,3 miljoen aan de kassa.

4 Hij speelde Christopher Marlowe in Will

In de dramashow Will uit 2017 speelt Jamie Campbell Bower Christopher Marlowe. Naast de acteur zijn er in de show ook Laurie Davidson, Olivia DeJonge, Ewen Bremner, Mattias Inwood en William Houston te zien.

Will gaat over het leven van William Shakespeare in zijn twintiger jaren, en heeft momenteel een 6,6 rating op IMDb. De show werd na slechts één seizoen geannuleerd.

3 Hij speelde koning Arthur in Camelot

Een andere show waarin de acteur te zien is, is het historische fantasiedrama Camelot dat in 2011 in première ging. Daarin speelt Jamie Campbell Bower King Arthur, en hij schittert samen met Joseph Fiennes, Tamsin Egerton, Claire Forlani, Peter Mooney, en Philip Winchester. De show is gebaseerd op de Arthur-legende en heeft momenteel een beoordeling van 6,5 op IMDb. Ook Camelot werd na slechts één seizoen geannuleerd.

2 Hij speelde Young Oxford Anoniem

Volgende op de lijst is het periodedrama uit 2011 Anonymous. Daarin portretteert Jamie Campbell Bower de jonge Edward de Vere, de 17e graaf van Oxford, en schittert hij naast Rhys Ifans, Vanessa Redgrave, Joely Richardson, David Thewlis en Xavier Samuel. Anonymous vertelt het fictieve verhaal van Edward de Vere, de 17e graaf van Oxford. De film heeft momenteel een beoordeling van 6,8 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 15,4 miljoen aan de kassa.

1 Hij speelde de liefdesbelangen in de muziekvideo "Never Let Me Go" van Florence And The Machine

Ten slotte, een ander project waar sommigen Jamie Campbell Bower misschien van herkennen, is de videoclip voor het nummer "Never Let Me Go" van de Engelse indierockband Florence and the Machine. Het nummer komt van hun tweede studioalbum, Ceremonials, en de videoclip daarvoor werd uitgebracht op 7 maart 2012. Daarin speelt Jamie Campbell Bower Welch's love interest. De videoclip - met een gothic-look en een donkere sfeer - werd geregisseerd door Tabitha Denholm.

Aanbevolen: