Fans denken dat Jennifer Lawrence het slachtoffer is van deze rare trend

Inhoudsopgave:

Fans denken dat Jennifer Lawrence het slachtoffer is van deze rare trend
Fans denken dat Jennifer Lawrence het slachtoffer is van deze rare trend
Anonim

Tijdens haar tijd als badass Katniss Everdeen in de Hunger Games-trilogie, was Jennifer Lawrence de geliefde beroemdheid op ieders lippen, met fans die over alles over haar gutsten. Van "te mooi" zijn om Katniss Everdeen te zijn tot gezien worden als een nuchter persoon die zich niet beroemd gedroeg, fans konden geen genoeg krijgen van de actrice, en deze hype werd mogelijk gemaakt door de media, die niet laat J-Law met rust.

J-Law werd door fans en media opgehouden als een engel die net als iedereen perfect was. Toen de razend populaire derde aflevering van The Hunger Games in 2014 uitkwam, werden de intieme privéfoto's van Jennifer Lawrence gehackt en overal op sociale media gepleisterd.

Na al opgejaagd te zijn door de pers en niet in staat te zijn om te ontsnappen aan de obsessie van de fans met haar, was dit nieuwe niveau van privacy-inbreuk te veel om te verdragen, omdat Jennifer zich zorgen maakte over het effect dat het hacken op haar carrière zou hebben. De inbreuk op de privacy voegde toe aan de toch al aanzienlijke valkuilen van haar intense roem.

'Het Jennifer Lawrence-effect'

Plotseling was Jennifer Lawrence niet het 'IT-meisje' dat de media haar hadden geprezen en toen mensen aan Jennifer dachten, dachten ze niet langer aan haar films, maar voedden ze de media-vitriool tegen haar.

Wat ook het idee in de hoofden van fans verzegelde dat J-Law verre van het beeld van perfectie was, was een video die in 2016 viraal ging van Jennifer Lawrence die onbeleefd was tegen een verslaggever die tijdens een interview op hun telefoon was, naar verluidt voor vertaaldoeleinden.

Mensen zeiden dat ze onbeleefd was, medeleven betuigde met de verslaggever en krachttermen gebruikten om commentaar te geven op wat ze echt van J-Law vonden.

De media maakten Jennifer Lawrence een hype, haar gezicht overal waar iedereen keek, en tegen 2014 sleepten de media haar naar beneden, en de hype werd van de ene op de andere dag weerslag. Dit gebeurt al tientallen jaren met vrouwelijke beroemdheden: Britney Spears, Pamela Anderson en Jennifer Aniston om er maar een paar te noemen.

Interssant is dat mensen dit effect van een hype die overging in een reactie op vrouwelijke beroemdheden, echt begonnen op te merken bij het kijken naar de opkomst en ondergang van J-Law - daarom heeft dit effect de bijnaam het 'Jennifer Lawrence-effect' gekregen.

Wie is er nog meer het slachtoffer van het 'Jennifer Lawrence-effect'?

Megan Fox was vroeger een "IT-meisje", omdat ze werd beschouwd als een van de meest sexy vrouwen ooit. Foto's van haar halfnaakte waren overal gepleisterd en fans aanbaden haar en zagen haar als een godin op het hoogtepunt van haar acteercarrière.

Ze werd zowel als getalenteerd als verbluffend beschouwd totdat ze met Machine Gun Kelly begon te daten, en nu wordt ze beschouwd als de helft van een extreem irritant stel.

Fans zijn ook medeplichtig aan dit effect omdat ze hun gedachten en meningen over beroemdheden delen. Nadat Fox en MGK verloofd waren met een aangepaste ring waar een doorn in zat omdat "liefde pijn is!" en MGK herinnerde zich de tijd dat hij en Megan Fox ayahuasca namen in Costa Rica, fans besloten dat ze klaar waren met het paar, waarbij een paar fans zeiden dat Megan niet langer hot was, laat staan getalenteerd.

Deze rare trend zal alleen bij vrouwelijke beroemdheden gebeuren - dit komt omdat mannelijke beroemdheden in de media heel anders worden behandeld. Vrouwen zijn in Hollywood altijd anders behandeld. Mannen kunnen wegkomen met behoorlijk intens slecht gedrag en toch als goden worden geprezen naarmate ze ouder worden, of ondanks de beschuldigingen tegen hen, terwijl van vrouwen wordt verwacht dat ze voor altijd jong en mooi zijn en pas volledig in de schijnwerpers staan voordat ze 30 worden.

'Het Jennifer Lawrence-effect' kan zelfs kinderen overkomen. Naarmate de media geobsedeerd raken door kindsterren, wordt de druk op deze kinderen die opgroeien zonder privacy te groot, en wanneer kindsterren opgroeien zonder de visie van perfectie te zijn, keren de media zich tegen hen en vernietigen hun carrières.

Zo'n voorbeeld kun je vinden als je kijkt naar wat er met Britney Spears is gebeurd. Ze begon als een kindsterretje waar de wereld geobsedeerd door was, maar toen ze opgroeide en duidelijk maakte dat ze deze levensstijl niet meer wilde, keerden de media zich snel tegen haar, tot het punt dat fans het zat werden om over Britney te horen. en haar inzinking.

Het lijkt erop dat Britney dit effect opnieuw heeft opgemerkt nu de media en fans opnieuw geobsedeerd zijn geraakt door Britney, sinds het einde van haar conservatorium. Britney verwijderde haar Instagram nadat ze het bijschrift had geschreven: "Heb nooit medelijden met me … ik wil niet geliefd worden … ik wil gevreesd worden !!! Door geliefd te zijn en aardig te zijn werd ik misbruikt … dus heb medelijden en ga voor de lol!"

Wetende dat deze trend nog steeds erg actief is, kan worden voorspeld wie de volgende zal zijn, aangezien meer vrouwelijke beroemdheden overhyped en overbelicht zijn. Fans geloven dat J-Law nog steeds het slachtoffer is van de rare trend, want als de media eenmaal draaien, kan het heel moeilijk zijn om te herstellen van de terugslag.

Aanbevolen: