Waarom Wil Willis in het vuur gesmeed achterliet (en hoe zijn leven sindsdien is veranderd)

Inhoudsopgave:

Waarom Wil Willis in het vuur gesmeed achterliet (en hoe zijn leven sindsdien is veranderd)
Waarom Wil Willis in het vuur gesmeed achterliet (en hoe zijn leven sindsdien is veranderd)
Anonim

Toen seizoen 8 van Forged in Fire eerder dit jaar op History Channel werd uitgezonden, waren fans boos toen ze zagen dat de oorspronkelijke presentator van de show, Wil Willis, was vervangen. Willis hielp de messmeden van elk seizoen jaar na jaar door de slopende competitie. Het is veilig om te zeggen dat de voormalige militair een favoriet was bij fans, en zijn plotselinge vertrek uit de show was op zijn zachtst gezegd verbijsterend.

Willis heeft tien jaar als pararescueman van de luchtmacht gewerkt en vier jaar als legerwachter. Nadat hij met pensioen was gegaan, begon Willis zijn deskundige wapenkennis te gebruiken als commentator bij shows en zelfs als acteur in hitfilms. Toen, in 2015, begon hij met het hosten van Forged in Fire. Seizoen 8 ging onlangs in première met Ultimate Survival Alaska alum Grady Powell als de nieuwe gastheer en fans vragen zich af wat er met Willis is gebeurd.

7 Wie is Wil Willis?

WilWillisPosed.109af44b1bf2
WilWillisPosed.109af44b1bf2

De ster van History Channel werd in 1975 in Portugal geboren en bleef daar alleen tijdens zijn basisschooljaren. Zijn vader zat in het leger, dus hij en zijn vier broers en zussen brachten veel tijd door met het verplaatsen van basis naar basis. Zijn vader trok zich in 1991 terug uit het leger en het gezin verhuisde naar Californië. Wil kreeg het Amerikaanse staatsburgerschap en trad toe tot het Amerikaanse leger nadat hij in 1993 afstudeerde van de middelbare school.

6 Wil's militaire achtergrond

MV5BYjlmMTdhOGItYmQ2NS00NTNmLWFiMDMtNDg4NWU5ZjJhZDllXkEyXkFqcGdeQXVyMjQwMDg0Ng@@_V1_-1
MV5BYjlmMTdhOGItYmQ2NS00NTNmLWFiMDMtNDg4NWU5ZjJhZDllXkEyXkFqcGdeQXVyMjQwMDg0Ng@@_V1_-1

Willis was vier jaar ranger in het 11B2V-Ranger Batallion. Later trad hij in 1998 in dienst bij de Amerikaanse luchtmacht. Zijn militaire rang was de Air Force Pararescue Recovery Specialist, en hij bleef in deze functie tot 2007. Na deze dienst vervulde hij nog een jaar reservedienst bij de luchtmacht voordat hij het leger verliet in 2008.

5 Een acteercarrière beginnen

downloaden-1
downloaden-1

Zelfs nadat hij het leger had verlaten, wijdde hij er nog een groot deel van zijn leven aan. De volgende drie jaar, tot 2010, werkte Willis als trainer militaire wetenschappen en technologie bij Assessment and Training Solutions. Zijn militaire achtergrond en uitgebreide kennis hielpen hem uiteindelijk een weg te vinden in de entertainmentindustrie. Wil Willis begon nog met militaire projecten en begon te werken bij Broken Lizard Productions en kort daarna begon hij met het hosten van verschillende documentaireshows met een militair thema, zoals Special Ops Mission en Triggers: Weapons That Changed the World. Onderweg kreeg hij zelfs een begin met het verschijnen in films. Zijn optredens door de jaren heen omvatten de komedie Beerfest uit 2006, het militaire drama In the Valley of Elah uit 2007, en veel later in zijn carrière zou hij verschijnen in Waste of Time (2011), Sovereign (2015) en The German King (2019).

4 Beginnen gesmeed in vuur

Forged_in_Fire
Forged_in_Fire

The History Channel bracht deze reality-wedstrijdshow in première in 2015. De show bevat zwaardsmeden die historische wapens proberen na te maken, en vier juryleden beoordelen ze. Met zowel zijn kennis van wapens als zijn tv-ervaring was Wil Willis de perfecte keuze voor de presentator van de show. Wil's verantwoordelijkheden waren niet alleen het hosten van de show, maar ook het geven van aanwijzingen en specificaties aan de deelnemers voor hun wapens. Hij gaf ook waardevol advies vanuit zijn persoonlijke ervaring.

In de loop van zeven seizoenen begonnen kijkers van Willis te houden, en hij begon zelfs de spin-offserie Forged in Fire: Beat the Judges te hosten. Dus toen de show terugkwam voor zijn achtste seizoen met Ultimate Survival Alaska alum Grady Powell als de nieuwe gastheer, zonder enige aankondiging of waarschuwing, waren fans verbluft.

3 Waarom heeft Wil Willis de show verlaten?

wil-willis-1622043345430
wil-willis-1622043345430

In 2017 trouwde Willis met makelaar Krystle Amina. Op 6 maart 2020 verwelkomde het stel een zoontje, Flash Orion Willis. Sindsdien worden de sociale media van de voormalige militair gedomineerd door foto's van zijn schattige kleintje. Zelfs tijdens de pandemie en de lockdown koesterde Willis zich in het vaderschap en genoot hij van het tijd doorbrengen met zijn gezin - vooral na het turbulente jaar dat 2020 was.

Bovendien opende Willis in een aflevering van de B3f-podcast van december 2020 over de veeleisende aard van het filmproces van Forged in Fire. Hij vertelde dat het 'drie tot vijf dagen duurt om een aflevering te filmen' en gaf toe dat het proces 'saai' kan zijn. Hoewel hij zijn waardering uitsprak voor de show en de bemanning, suggereerden zijn opmerkingen dat hij klaar was voor een nieuw avontuur.

Nadat Willis controversieel niet terugkeerde naar de show, heeft History Channel een verklaring uitgegeven waarin fans wordt verzekerd dat Grady Powell een nieuw tijdperk van Forged in Fire zal inluiden. In een verklaring zei een woordvoerder van het kanaal: "Zoals met elke legacy-serie die het voorrecht heeft gehad om meer dan vijf jaar in de lucht te zijn, zullen fans van tijd tot tijd nieuwe namen en gezichten opmerken. Hoewel we Wil Willis en alles wat hij naar de serie heeft gebracht, we zijn verheugd om dit nieuwe hoofdstuk te beginnen en Grady Powell te verwelkomen in de 'smidse' als onze nieuwe gastheer."

Ondanks de verklaring bleek uit de reactie van fans dat ze nog steeds niet tevreden waren, waarbij sommigen vroegen om de oude host terug te brengen.

2 Wie is Grady Powell?

Grady_Powell
Grady_Powell

Grady Powell is een voormalige groene baret van het Amerikaanse leger en Senior Detachment Weapons Sergeant. Met tours in Irak en Noord-Afrika is Grady een expert op het gebied van handvuurwapens, mobiliteit en overleving. Nadat Grady met onderscheiding had gediend in de Special Forces van het Amerikaanse leger, begon hij militairen, wetshandhavers en burgers te trainen in levensreddende vaardigheden, traumageneeskunde en implementatie van defensieve wapens.

1 Wat doet Wil nu?

Het lijkt erop dat Willis tegenwoordig gewoon geniet van het vader zijn. Via zijn Instagram post hij avonturen die hij met het gezin heeft gemaakt op vakantie en samen sporten. Hij heeft ook scenarioschrijven gestudeerd aan de New York Film Academy en is geïnteresseerd in het voortzetten van zijn carrière in de industrie als producer en schrijver.

Aanbevolen: