Simu Liu zegt dat hij nooit van plan was Moon Knight te dissen na kritieke tweet

Inhoudsopgave:

Simu Liu zegt dat hij nooit van plan was Moon Knight te dissen na kritieke tweet
Simu Liu zegt dat hij nooit van plan was Moon Knight te dissen na kritieke tweet
Anonim

De door Oscar Isaac geleide serie Moon Knight was een groot succes voor het Marvel Cinematic Universe (MCU) De Disney+-show kreeg voor het grootste deel positieve recensies en critici verwezen naar Moon Knight als "verfrissend raar." De serie zag ook het MCU-debuut van veteraanacteur Ethan Hawke, die vakkundig de schurk Arthur Harrow speelde.

Dat gezegd hebbende, liet Moon Knight ook sommige kijkers perplex achter nadat Hawke's personage in een van de afleveringen een deel van zijn dialoog als Mandarijn probeerde door te geven. Zelfs Simu Liu, die bijna een jaar geleden zijn eigen MCU-debuut maakte, voelde de behoefte om zich uit te spreken.

Op Twitter schreef de Chinees-Canadese acteur: "Ok, Arthur Harrow moet zijn leraar Mandarijn ontslaan." Sindsdien hebben sommige fans de indruk dat Liu de serie aan het dissen was. De acteur houdt echter vol dat het niet zijn bedoeling was.

Simu Liu On Moon Knight Twitter-bericht: 'Ik wilde er geen groot politiek ding van maken'

Verschillende mensen riepen Moon Knight uit vanwege de onnauwkeurige weergave van het Mandarijn in de serie. Het is begrijpelijk dat niemands reactie meer aandacht kreeg dan Liu, aangezien hij zelf ook in de MCU zit. Sinds het verzenden van de tweet heeft de acteur echter duidelijk gemaakt dat het nooit zijn bedoeling was om hard kritiek te leveren op de show.

"Ik wilde er geen groot politiek ding van maken", legde Liu uit. "Ik wilde er alleen maar grappen over maken omdat het geluid dat uit de mond van die man kwam, op geen enkele manier, vorm of vorm op Mandarijn leek."

Misschien is wat de fans het meest in de war heeft gebracht, dat de MCU het Mandarijn goed heeft gedaan toen het Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings uitbracht. De openingsscène van de film werd zelfs volledig in het Mandarijn gedaan, wat sterk werd aangemoedigd bij Marvel.

"Er kunnen andere studio's zijn die, voordat we zelfs maar de kans krijgen om het voor een publiek te plaatsen, zouden zeggen: 'Nee, dat kunnen we niet'", Shang-Chi-regisseur Destin Daniel aldus Cretton.“Maar ze lieten ons het voor een publiek plaatsen, en vanaf het begin klaagde het publiek er niet alleen niet over, ze spraken er zelfs positief over, als een heel opwindende manier om deze wereld te betreden.”

Cretton zei ook dat een deel van de reden waarom ze Liu in de rol wierpen, was dat hij altijd vloeiend Mandarijn had gesproken. "We wisten ook dat het net zo belangrijk was om een acteur te kiezen die niet alleen een Aziatische Amerikaan was, maar ook een Chinees-Amerikaan, en we wilden een acteur die overtuigend Mandarijn kon spreken en tussen die twee culturen gevangen kon zitten", legde hij verder uit..

Dus, met Marvel met enkele Mandarijn-experts, wat kan er mis zijn gegaan op de set van Moon Knight? Liu gelooft dat het precies deze logica is die sommigen ertoe brengt om verkeerde veronderstellingen te maken over hoe Marvel Studios zou werken.

“Ik denk dat er misschien een misvatting is dat Marvel dit soort monolithische, almachtige enkelvoudige organisme is met oneindige middelen. Ik denk dat het gemakkelijk is om de schuld bij Marvel als geheel te leggen, legde de acteur uit.

“Als je het echt opsplitst, was er een vertaler die waarschijnlijk geen vertaler had moeten zijn. Er waren waarschijnlijk een paar mensen in het besluitvormingsproces die een vlag hadden moeten hijsen die dat niet deed."

Liu wees er ook op dat Mandarijn een van de moeilijkste talen is om goed onder de knie te krijgen. “Ik heb volledige waardering voor het feit dat Mandarijn geen gemakkelijke taal is.”

Moon Knight heeft sindsdien gereageerd op Simu Liu

Mohamed Diab, die verschillende afleveringen van Moon Knight regisseerde, heeft ook de fout van de show erkend sinds Liu zich uitsprak. De Egyptische regisseur reageerde zelf op de tweet van de acteur. “Bedankt dat je erop wijst. Wij Arabieren voelen ons niet gerespecteerd als Arabisch in de meeste Amerikaanse films gewoon gebrish [sic] is, dus ik begrijp het', schreef Diab. "Hoewel Harrow maar 2 lijnen had en we een expert hadden, maar we zouden het beter moeten doen, en dat zullen we ook."

Diab herhaalde dezelfde gevoelens in een interview toen hij beloofde het beter te doen als Moon Knight een tweede seizoen zou krijgen.

“De volgende keer gaan we het beter doen. Er is nog ruimte, als we dit op een dag uitbreiden, en ik denk dat we een en al oor zijn. Je zult niemand ontmoeten die gelooft in representatie en dat ieders stem meer moet worden gehoord dan ik, 'zei de regisseur.

"Zeker, als we ronde 2 hebben - als ik mag, en als er ronde 2 is - zullen we elke opmerking horen en proberen iedereen nog blijer te maken."

Op dit moment is er nog geen bericht van Marvel of het overweegt een tweede seizoen van Moon Knight te maken. Aan de andere kant heeft Marvel al aangekondigd dat er een vervolg op Shang-Chi komt , , dus fans kunnen binnenkort weer een echt Mandarijn uit de MCU verwachten.

Aanbevolen: