Het vreemde verhaal over hoe Joss Whedon een succesvolle tv-show kreeg geannuleerd

Inhoudsopgave:

Het vreemde verhaal over hoe Joss Whedon een succesvolle tv-show kreeg geannuleerd
Het vreemde verhaal over hoe Joss Whedon een succesvolle tv-show kreeg geannuleerd
Anonim

Tijdens de jaren 2000 kwam Buffy the Vampire Slayer in de schoot en trok hij snel de aandacht. De serie, met Sarah Michell Gellar in de hoofdrol, was een enorme hit en werd zelfs in het geheim tot leven gebracht door Dolly Parton. Het succes van Buffy leidde tot gesprekken over spin-off projecten, waaronder Angel, die een succes bleken te zijn.

Angel is een beetje een vergeten show, maar toen het nog op televisie was, trok het veel publiek. Ondanks zijn populariteit werd de show geannuleerd. Het bleek dat er een vreemde reden was waarom de serie vroegtijdig eindigde.

Laten we terugkijken naar de vreemde reden waarom Angel werd geannuleerd!

Angel wordt een spin-off hit

Het is ongelooflijk moeilijk om een spin-offproject op het kleine scherm tot een succes te maken, maar shows als Angel kunnen het er gemakkelijk uit laten zien. Buffy kreeg de bal aan het rollen, wat een enorme hulp was, maar Angel was in staat om op eigen benen te staan en binnen de kortste keren zijn houvast te vinden.

Buffy the Vampire Slayer was zo'n grote hit op het kleine scherm, en toen werd aangekondigd dat Angel zou worden gemaakt, zorgden Buffy-fans ervoor dat ze hun liefde en steun voor het project toonden. Het bleek dat dit beter was dan mensen hadden verwacht, want Angel was een hit op zich.

Natuurlijk, het heeft Buffy gebruikt om dingen op gang te brengen, maar er zijn maar weinig spin-offprojecten die kunnen doen wat Angel deed. De donkere toon van de serie zorgde voor een groot contrast en hielp deze serie als een eigen serie te voelen. Mensen wilden niet zomaar nog een Buffy; ze wilden iets unieks, en dat is precies wat Angel was.

Volgens IMDb heeft Angel 5 seizoenen en meer dan 100 afleveringen uitgezonden, wat betekent dat het op dat moment beter deed dan de meeste andere shows op het netwerk. Het koper achter de schermen moest dol zijn op het monumentale succes van de show, en ze waren allemaal betrokken bij het voortzetten van het succesvolle project.

Fans zouden echter niet nog een seizoen van Angel op het kleine scherm kunnen genieten, omdat het netwerk de show zou annuleren. Dit was een schok voor het systeem en de oorzaak van de annulering is een vreemde.

Joss Whedon's druk maakt het af

Joss Whedon heeft veel succes gehad in zijn carrière en hij weet het een en ander over succesvolle projecten. Hij was de man achter Buffy en Angel, en hoewel hij een grote naam was, waren het zijn capriolen die er uiteindelijk toe leidden dat Angel de bijl op het kleine scherm kreeg.

Volgens rapporten zette Joss Whedon het netwerk onder druk om door te gaan met nog een seizoen van Angel, dat helemaal niet goed zat bij het koper. Hoewel ze er misschien belang bij hadden om dingen voort te zetten, was het de druk van Whedon die ervoor zorgde dat ze twee keer nadachten over de show.

David Fury, een producer van de show, zou openhartig zijn over de gebeurtenissen achter de schermen die leidden tot Angel's annulering.

Fury zou zeggen: Er was een machtsspel dat gewoon niet uitkwam zoals ze wilden. We wilden een graaf ophalen, dat hebben we niet gedaan. In feite hebben we hen gedwongen een beslissing te nemen, en met zijn hand dwong hij de beslissing om ons te annuleren.”

Dit moet voor alle betrokkenen als een klap in de maag hebben gevoeld, want de show deed het prima. Het was Whedon die druk uitoefende op de studio die er uiteindelijk toe leidde dat de studio werd geannuleerd, wat net zo vreemd is als op televisie.

Hoewel de show onder vreemde omstandigheden werd geannuleerd, heeft dit de fans er al jaren niet van weerhouden om een terugkeer te eisen.

Zal Angel ooit terugkomen?

Populaire shows die worden geannuleerd is een zeldzaamheid, en Angel was een show die een wreed lot onderging. Ook al is het al zo lang weg, er zijn nog steeds heel veel mensen die graag zouden zien dat deze show terugkomt.

In 2019 sprak engelster David Boreanaz met The Talk over een mogelijk project.

Hij zou zeggen: We komen op onze 20 jaar. Het is geweldig om gezegend te zijn met zo'n show. Dat is echt waar ik mijn optreden in deze acteerwereld begon. Ik hou van dat karakter. Dus ik zal zeggen dat er misschien iets aan de hand is. Ik wil niet veel weggeven. Het is 20 jaar in aantocht dit najaar, en misschien hebben we iets in de maak.”

Helaas is hier in 2019 niets van terechtgekomen, maar dit betekent niet dat het in de toekomst niet zal gebeuren. Feit is dat Angel nog steeds een enorme aanhang heeft, en de studio zou sterk moeten overwegen om iets voor de fans te doen. Ze hebben tenslotte al die jaren geleden aan de show gerukt.

Joss Whedon heeft geweldige dingen gedaan in de entertainmentindustrie, maar de manier waarop hij Angel heeft laten afzeggen zal altijd een vreemd verhaal blijven.

Aanbevolen: