Dit interview met Britney Spears kreeg een vreemde wending toen haar werd gevraagd naar implantaten

Inhoudsopgave:

Dit interview met Britney Spears kreeg een vreemde wending toen haar werd gevraagd naar implantaten
Dit interview met Britney Spears kreeg een vreemde wending toen haar werd gevraagd naar implantaten
Anonim

Vorig jaar zag een hele reeks Britney Spears documentaires haar tien jaar durende conservatorium en behandeling door de pers. Degene die het allemaal aftrapte was de New York Times-documentaire Framing Britney Spears. Kijkers waren geschokt door de hoeveelheid ongevoelige, ronduit vrouwonvriendelijke manieren waarop Spears werd aangesproken door interviewers zoals Diane Sawyer.

In een ander interview werd aan een tiener Spears ongepaste vragen over haar lichaam gesteld. Fans vroegen zich af hoe wij als samenleving zo instrumenteel konden zijn in het pesten en degraderen van een meisje dat alleen maar wilde zingen.

De interviewer vroeg Britney Spears naar haar borsten

In 1999 interviewde Ivo Niehe Britney Spears in het Nederlandse televisieprogramma Tros TV Show. Niehe was toen 52 en Spears 17.

Niehe vraagt de popzanger: “Er is één onderwerp dat we niet hebben besproken. Iedereen heeft het erover. Nou… je borsten,' zei hij, tot hijgend en ongemakkelijk gelach van het studiopubliek.

"Mijn borsten?" vroeg Spears, onhandig glimlachend.

“Je lijkt woedend te worden als een presentator van een talkshow met dit onderwerp komt”, vervolgde Niehe. "Ok, in het algemeen, wat vind je van borstimplantaten, gewoon in het algemeen?"

Ivo Niehe
Ivo Niehe

Spears antwoordde dat ze, hoewel ze geen borstimplantaten had gehad, vond dat mensen moesten doen waar ze blij van werden. “Ik vind het triest dat mensen denken dat ik dat heb gedaan … de pers begon daarmee. Als je dat wilt doen, is dat prima, maar persoonlijk zou ik dat niet doen.”

Maar volgens Niehe mist de documentaire de nodige context. In gesprek met Netherlands News Live beweert Niehe dat de documentaire de nodige context mist.

“Het fragment dat er nu in zit geeft een vertekend beeld. De valse indruk wordt gewekt dat ik uitgebreid over haar borsten wilde praten. Ik vroeg haar niet naar haar borsten, maar naar implantaten in het algemeen.”

Waarom stelde de interviewer die vraag aan Britney Spears?

Britney Spears Rolling Stone 1999
Britney Spears Rolling Stone 1999

In 1999 poseerde Spears voor de cover van het tijdschrift Rolling Stone met de titel: "Inside the Heart, Mind & Bedroom Of a Teen Dream."

De foto gemaakt door David LaChapelle, zag de Grammy-winnende zanger liggend in een bed bedekt met felroze satijnen lakens. Spears droeg een gestippelde pj-short en haar losgeknoopte overhemd onthulde een zwarte beha. De tienerpop-sensatie hield een telefoon in haar linkerhand en in haar rechterarm hield ze een toen veel bedekte Tinky Winky-pop van de Teletubbies.

De verleidelijke beelden veroorzaakten opschudding in de media en zagen het imago van Spears "American Sweetheart" uitgedaagd worden. Velen in de media vroegen zich af of ze plastische chirurgie had ondergaan.

De interviewer die met Britney Spears sprak, verdedigde zichzelf

Britney Spears danst in 'Baby One More Time&39
Britney Spears danst in 'Baby One More Time&39

Ivo Niehe legde zijn acties verder uit in die beruchte: “We wilden haar een serieuze kans geven om te reageren op de ophef die was ontstaan. Daar heb ik naar gevraagd. Even later in het gesprek stelde ik een vraag over borstimplantaten. In eerdere interviews was de vraag te direct geweest en werd haar bijvoorbeeld gevraagd 'Is wat we zien echt?' Die aanpak had Spears gestrest en boos gemaakt."

“In plaats daarvan vroeg ik haar mening over plastische chirurgie. Niet onbelangrijk, ze was een rolmodel voor leeftijdsgenoten, en dit soort operaties was in opkomst onder Amerikaanse jongeren. Ik zei: 'Iedereen heeft het erover: je borsten. Wat vindt u in het algemeen van borstimplantaten?’ Spears profiteerde van de vraag. Ze antwoordde: “Als je het wilt en als het je gelukkig maakt, zie ik er geen kwaad in. Maar ik heb ze niet. Ik vind het jammer dat mensen dat denken.”

Britney Spears verveelt baby nog een keer
Britney Spears verveelt baby nog een keer

“Ik voel een grote verantwoordelijkheid voor gasten die door mij geïnterviewd willen worden. Ik probeer al veertig jaar leuke televisie te maken. Ik zeg tegen iedereen: ‘Laten we spontaan het gesprek aangaan. Als er daarna iets is dat je niet bev alt, verwijder ik het uit de opname. ‘Dat heb ik haar management ook gevraagd. Dat was niet nodig. Ik heb geen idee wat er daarna gebeurde tijdens de fotosessie met Rutten.”

De interviewer heeft geen spijt van het interview met Britney Spears

Afbeelding
Afbeelding

Ivo Niehe werd gevraagd of hij spijt had van zijn daden, hij bood geen spijt aan.

“Ik heb de 17-jarige geen vragen gesteld over haar borsten. Ik vroeg haar mening over borstimplantaten: de vraag was duidelijk. Na afloop was er geen commotie meer. Ik ken mezelf nu goed; als ik een blunder bega, zal ik de eerste zijn om dat toe te geven."

Aanbevolen: