Voorspelde 'The Simpsons' nog een technologisch wonder voor zijn tijd?

Inhoudsopgave:

Voorspelde 'The Simpsons' nog een technologisch wonder voor zijn tijd?
Voorspelde 'The Simpsons' nog een technologisch wonder voor zijn tijd?
Anonim

In de loop der jaren heeft Fox' animatiekomedie The Simpsons met succes verschillende real-life ontwikkelingen voorspeld. Van Donald Trump die de president van de Verenigde Staten werd tot Disney die 20th Century Fox kocht, de schrijvers van de show hebben meer dan een paar keer gelijk gehad. Hoewel niet al hun voorspellingen de aandacht hebben gekregen die ze verdienen.

Terug in seizoen 5, in de aflevering getiteld 'Homer Loves Flanders', leren de vijandige buren elkaar beter kennen. Op een gegeven moment neemt Ned zijn nieuwe beste vriend mee naar een honkbalwedstrijd. Maar terwijl hij naar binnen rijdt, ziet Homer zijn collega's van de kerncentrale en dwingt Ned, de chauffeur, om te bukken als ze passeren.

Homer rijdt rond in een zelfrijdende auto

Afbeelding
Afbeelding

Vanuit het gebruikte camerastandpunt lijkt het alsof Homer de passagier is in een auto zonder chauffeur. Lenny gaat ervan uit dat het "een van die zelfrijdende auto's" is, waarbij Carl ook zegt dat het "voertuig waarschijnlijk een Amerikaans model is", aangezien het tegen een andere auto botst.

Wat hun uitwisseling laat zien, is dat The Simpsons ook de ontwikkeling van zelfrijdende auto's voorspelde. Het was niet de eerste keer dat autonome voertuigen in de media verschenen, zoals blijkt uit Knight Rider's K. I. T. T. Maar de Fox-serie bood fans de eerste realistische kijk op hoe ze in onze wereld zouden werken.

De reden dat het een enigszins realistische voorspelling was - meer nog dan Knight Rider - is dat zelfrijdende auto's rampzalige resultaten hebben gehad op de weg. Verschillende incidenten hebben de krantenkoppen gehaald met een dergelijk geval terwijl twee passagiers in een autonoom voertuig sliepen.

Toch zal de technologie die wordt gebruikt om zelfrijdende auto's te ontwikkelen, met het verstrijken van de jaren vooruitgaan. Tegelijkertijd worden ze steeds minder foutgevoelig. Er moet ook rekening worden gehouden met menselijke fouten wanneer modellen met dubbele rijfuncties de weg opgaan. Hoewel radar en sensoren nauwkeuriger worden in de navigatie, zou het aantal crashes van autonome auto's aanzienlijk moeten verminderen.

Is de angst van 'The Simpsons' voor technologische ineenstorting gerechtvaardigd?

Afbeelding
Afbeelding

Of de echte wetenschappelijke wonderen nu geavanceerder worden of niet, de nauwkeurigheid van The Simpsons bij het voorspellen van de toekomst is nogal griezelig. Fans hebben de neiging om de verhaallijnen van de show samen te vatten als puur geluk of toeval, maar gezien alle keren dat The Simpsons gelijk hadden, is het een beetje spookachtig.

Waar het publiek zich het meest zorgen over zou moeten maken, is dat geen van de Treehouse of Horror Specials van The Simpsons uitkomt. Ze zijn allemaal behoorlijk bizar, met plots die zich wagen in sciencefictiongebieden die veel te fantastisch zijn om te geloven. Natuurlijk zijn er een paar die onvermijdelijk lijken. Neem bijvoorbeeld Treehouse Of Horror X.

In de tiende Halloween-special komen Y2K-angsten op de voorgrond als elektronica over de hele wereld defect begint te raken. Alles, van Marge's Lady Remington tot een onschadelijk melkpak, heeft microchips ingebed, wat resulteert in gevaarlijke storingen. Het melkpak was duidelijk overdreven bedoeld om aan te geven dat zo ongeveer alles een microchip heeft, maar die verklaring houdt water in als we kijken naar technologie in 2020.

Hoewel we er niet meer uit komen als het om Y2K gaat, is er een zeer duidelijke mogelijkheid dat elektronica in de toekomst net zo problematisch kan worden. Iedereen die een Smart Phone of een even geavanceerd mobiel apparaat heeft gebruikt, weet dat ze op afstand kunnen werken. Stel je nu eens voor wat er zou gebeuren als een frauduleus wifi-signaal ze allemaal gek zou maken. Het zou The Simpsons Treehouse of Horror X tot leven komen. Maar nogmaals, de kans dat dat gebeurt is uiterst zeldzaam, en je zou kunnen stellen dat het onmogelijk is om zwanger te worden, maar we kunnen de theorie ook niet negeren.

Aanbevolen: