Het ontroerende verhaal achter hoe Beyoncé haar naam kreeg

Inhoudsopgave:

Het ontroerende verhaal achter hoe Beyoncé haar naam kreeg
Het ontroerende verhaal achter hoe Beyoncé haar naam kreeg
Anonim

Het zou moeilijk zijn om iemand in de Engelssprekende wereld te vinden die nog nooit van Beyoncé heeft gehoord. Dankzij haar succes als wereldwijde superster is dit nu een begrip met een legendarische status. Hoewel miljoenen fans deze naam tijdens concerten hebben gezongen en erover naar vrienden hebben gestuit, kennen de meesten het echte verhaal erachter niet. En het blijkt dat de manier waarop Beyoncé haar naam kreeg, behoorlijk ontroerend is. Het symboliseert zelfs vreemd genoeg de kracht die Beyoncé is gaan bezitten door haar invloed als superster.

Alle namen van Beyoncé zijn beroemd, van haar alter ego Sasha Fierce tot haar volledig getrouwde naam: Beyoncé Giselle Knowles-Carter. Maar het wordt tijd dat fans het echte verhaal achter een van de beroemdste namen ter wereld leren kennen. Blijf lezen om erachter te komen hoe Beyoncé aan haar naam is gekomen (en waarom die naam voor haar is gekozen).

Een familienaam

Hoewel 'Beyoncé' nu een begrip is over de hele wereld, begon het als een familienaam. Beyoncé's moeder, Tina Knowles-Lawson, werd eigenlijk geboren als Celestine Beyoncé. De naam is een weerspiegeling van haar Creoolse roots en ook van de speciale band tussen Beyoncé en haar moeder.

Roland Beyincé, de broer van Tina en de oom van Beyoncé, vertelde hoe Beyoncé aan haar naam kwam toen hij in 2013 de première bijwoonde van de documentaire Life is But a Dream van zijn nichtje. "Mijn zus Tina vond dat we niet genoeg jongens in de familie hadden om de naam in stand te houden, dus gaf ze Beyoncé onze achternaam als voornaam", zei hij (via Insider).

Dit is een van de meest interessante feiten over Beyoncé. Het laat alleen maar zien dat je geen jongens nodig hebt om de naam voort te zetten; meisjes kunnen het ook!

De verschillende spellingen

Tina Knowles-Lawson werd geboren als Celestine Beyoncé, maar haar broers en zussen deelden die naam niet altijd. In feite had de familie allemaal verschillende spellingen van 'Beyoncé' op hun geboorteakte, wat de zaken een beetje verwarrend maakt. Daarom heeft de oom van Bey, Roland Beyincé, een kleine variatie in de spelling van zijn achternaam.

De situatie van de geboorteakte die van invloed was op de naam 'Beyoncé' was eigenlijk racistisch van aard, omdat de echte reden dat er zo'n onzorgvuldigheid was met de spelling was omdat de toenmalige samenleving geloofde dat zwarte mensen gewoon blij moesten zijn dat je krijg een geboorteakte.”

Knowles-Lawson opende zich over het spelfoutje en legde uit dat haar familie expres de juiste geboorteaktes was geweigerd. "Dus ik zei: 'Nou, waarom heb je niet ruzie gemaakt en ze het laten corrigeren?'" Zei Knowles-Lawson. "En [haar moeder] zei: 'Ik deed het een keer, de eerste keer, en mij werd verteld: 'Wees blij dat je een geboorteakte krijgt,' omdat zwarte mensen ooit geen geboorteakte kregen."

Volgens Knowles-Lawson stuurde het ontbreken van een goede geboorteakte een specifiek bericht. "Ze hadden niet eens een geboorteakte, omdat het betekende dat je echt niet bestond", zei ze (via USA Today). "Je was niet belangrijk. Het was die subliminale boodschap.”

Haar middelste naam

Dus Beyoncé kreeg haar voornaam omdat het de meisjesnaam van haar moeder was en er niet genoeg jongens in de familie waren om het voort te zetten. Maar hoe zit het met haar tweede naam? Op de geboorteakte van de superster staat Beyoncé Giselle Knowles.

Volgens Z. B. Hill's boek Beyoncé, de naam Giselle werd gekozen door Beyoncé's vader Matthew, terwijl Tina haar voornaam koos. Er is geen bevestiging geweest over hoe Matthew Knowles tot die middelste naam voor zijn dochter kwam, maar het heeft zeker een klank!

Tina Knowles-Lawson's Achtergrond

Beyoncé's moeder werd geboren in Galveston, Texas, de jongste dochter van zeven broers en zussen. Haar moeder was een naaister genaamd Agnes Dereon, die samen met haar dochter House of Dereon de naam van de toekomstige kledinglijn van Knowles-Lawson beïnvloedde.

Hoewel Knowles-Lawson werd geboren in Texas, traceert de familie hun erfgoed naar Louisiana. Beyoncé heeft haar Creoolse roots al eerder met trots getoond, met name door het nummer 'Creole' uit 2006. Ze verwijst er ook naar in haar hit 'Formation' uit 2016, waar ze verwijst naar haar moeder als 'Louisiana'.

Solange's naam

Beyoncé's jongere zus Solange heeft ook een zeldzame en gedenkwaardige naam, hoewel het niet zo uniek is als 'Beyoncé'. Solange is een Franse naam - misschien een weerspiegeling van de Creoolse wortels van de familie - die is afgeleid van de middeleeuwse Romeinse naam Sollemnia, wat religieus betekent. Dit is ook terug te voeren op het Latijnse woord 'sollemnis' wat 'plechtig' betekent.

De familie Knowles moet nog onthullen wat de aanleiding was voor de keuze voor de naam van Solange. Haar middelste naam is Piaget.

Beyonce's babynamen

Beyoncé is zelf in de voetsporen getreden van haar ouders door zinvolle en creatieve namen te kiezen voor haar eigen kinderen. Haar eerste dochter, Blue Ivy, zou vernoemd zijn naar Beyoncé's favoriete kleur Blue. Het 'Ivy'-gedeelte kan een interpretatie zijn van het Romeinse cijfer IV, dat staat voor vier, een aanzienlijk aantal voor Beyoncé en haar man Jay-Z. Beyoncé's vierde studioalbum heette ook '4'.

De Carter-tweeling heten Sir en Rumi. Toen hij de betekenis achter de namen van zijn tweeling onthulde, legde Jay-Z uit dat meneer zich gewoon als een heer gedragen, terwijl Rumi is vernoemd naar de favoriete dichter van het paar.

Aanbevolen: