Hoe William Daniels een grotere held werd dan zijn 'Boy Meets World'-personage

Inhoudsopgave:

Hoe William Daniels een grotere held werd dan zijn 'Boy Meets World'-personage
Hoe William Daniels een grotere held werd dan zijn 'Boy Meets World'-personage
Anonim

Boy Meets World is buitengewoon belangrijk voor millennials. Niet ongelijk aan de verhalen van een jongenstovenaar op Hogwarts, Boy Meets World begon als een show voor kinderen en groeide uit tot een verhaal voor jonge volwassenen. De makers van de serie Marc Jacobs en April Kelly, samen met hun fantastische team van schrijvers, hebben de show ouder gemaakt met de generatie waarvoor ze voor het eerst begonnen te schrijven. Net als Leave It To Beaver, groeiden de paden en beproevingen van Cory Matthews uit de zesde klas uiteindelijk uit tot de paden en beproevingen van universitair afgestudeerde Cory Matthews. En onderweg was er één figuur die een constante bron van inspiratie was… Mr. Feeny.

In plaats van Cory Matthew's buurman en leraar uit de show te schrijven toen hij ouder werd, wisten de makers dat het een noodzaak was om voortdurend in het karakter van William Daniels te werken. De vaak strenge gezagsdrager gaf de show een waardige tegenstander voor Cory en zijn vrienden, maar ook een nog waardiger hart en ziel. Meneer Feeny was de leraar, leider, wijze en vader die het publiek nodig had, ook al wisten ze het niet. Hij was een held. Maar wat fans misschien niet weten, is dat hij in zijn persoonlijke leven iets buitengewoon heroïsch heeft gedaan.

Waarom Mr. Feeny van William Daniels een held is voor een hele generatie

William Daniels wil waarschijnlijk niet dat zijn carrière alleen wordt bepaald door zijn rol in Boy Meets World, die liep van 1993 tot 2000. De man was tenslotte een gerenommeerde theateracteur en tweevoudig Emmy-winnaar (voor St. Elsewhere) voorafgaand aan het landen van de rol als George Feeny. Hij speelde ook in The Graduate, The Blue Lagoon, The Nancy Walker Show en de stem van K. I. T. T. in Knightrider. Maar millennials kennen William het beste als Feeny. Zijn toewijding en liefde voor zijn studenten was volledig te zien in enkele van de meest emotionele afleveringen van Boy Meets World en resoneert nog steeds met fans tot op de dag van vandaag. Zelfs als hij in de 90 is, ontvangt William fanmail van degenen met wie zijn vertolking van het personage het hardst is geraakt.

"Meneer Feeny's aantrekkingskracht was te wijten aan het feit dat hij een vriend, een mentor en een adviseur was, allemaal in één", schreef William Daniels in zijn autobiografie, "Daar ga ik weer". "[Boy Meets World-fans nog steeds] vertellen me hoe belangrijk de show en de rol die ik speelde voor hen waren in hun beginjaren."

Hoewel William Daniels misschien niet het hoogste vermogen heeft van alle Boy Meets World-casts, weet hij dat zijn rol in de show een van hen was met de meeste impact. De functie van Mr. Feeny was om de jonge personages te helpen vormen en vormen, in het bijzonder Cory Matthews. En terwijl hij dit deed met de personages, deed hij dit onbedoeld met veel leden van het publiek. Zelfs toen Feeny op zijn hardst was, zou hij jonge toeschouwers inspireren om te "dromen, proberen en goed doen".

William Daniels redde zijn vrouw en huis van een overvaller in 2018

In 2018 bleek William Daniels een nog grotere held te zijn dan Boy Meets World-fans wisten. Volgens Us Weekly hield de heer Feeny zelf een potentiële overvaller tegen in zijn huis in Studio City, Californië. Nadat hij buiten lawaai had gehoord, stond de toen 91-jarige uit bed waar zijn vrouw de volgende keer lag, en rende naar beneden. Daar vond hij een man die zijn achterdeur probeerde in te breken. William rende door het huis, deed alle lichten aan en joeg de overvaller weg.

Gelukkig werden zowel William als zijn vrouw, Bonnie Bartlett, die zijn romantische interesse speelde in Boy Meets World, niet geschaad in het proces. Maar het lijdt geen twijfel dat William echte moed toonde. Op elke leeftijd is het echt lef om een overvaller als deze te confronteren, in plaats van je alleen maar in een kamer te verstoppen en de politie te bellen. Maar het feit dat hij in de negentig was en dat deed, is ronduit indrukwekkend.

In een interview met Inside Edition grapte Williams dat hij "worstelde met een indringer, hem op de grond bracht." Hij ging verder met te zeggen: "Ik sloeg hem in elkaar en hij rende weg met blauwe plekken over hem heen." Natuurlijk ging hij niet zo ver. Maar zijn punt was dat hij niet de held is die mensen hem voorstellen. zijn. Wat hem, ironisch genoeg, een nog meer inspirerende figuur maakt. Zijn acties met de overvaller bewijzen dat hij er alles aan zal doen om degenen van wie hij houdt te beschermen. En het feit dat hij niet zou genieten van de glorie ervan. alles bewijst dat hij de ziel en alle nederige kwaliteiten van Mr. Feeny zelf heeft. Dit is niet alleen bewonderenswaardig, maar dit is iets voor ieder van ons om naar te streven.

Aanbevolen: