Willie Nelsons arrestaties en juridische problemen: een korte geschiedenis

Inhoudsopgave:

Willie Nelsons arrestaties en juridische problemen: een korte geschiedenis
Willie Nelsons arrestaties en juridische problemen: een korte geschiedenis
Anonim

Is er iemand in de wereld meer badass dan Willie Nelson? De octagenerische countryster maakt al muziek sinds eind jaren '50 en vertoont geen tekenen van vertraging. Op 88-jarige leeftijd toert hij nog steeds door het land en vindt hij zelfs tijd voor zijn gezin en zijn hobby's (wist u bijvoorbeeld dat hij een zwarte band heeft?).

En zolang hij muziek maakt, staat zijn naam synoniem voor één ding: marihuana. Het is geen geheim dat Willie Nelson een wietliefhebber is, en zelfs op zijn oude dag leent hij zijn platform voor het legaliseren en decriminaliseren van marihuana.

Misschien wordt Willie Nelsons favoriete verwennerij ooit in het hele land gelegaliseerd, maar het was niet legaal toen hij ermee betrapt werd in de jaren '70. Of de jaren '80, of de jaren '90 of '00. Willie Nelson is te vaak gearresteerd om te tellen en hoewel velen van hen voor het bezit van wiet waren, zijn er een paar die voor iets heel anders zijn. Ze noemen zijn muziek niet voor niets outlaw country! Hier is een korte geschiedenis van Willie Nelson's arrestaties en problemen met de wet.

7 1960: Rijden zonder rijbewijs

Willie Nelson werd voor het eerst gearresteerd in Pasadena, Texas in 1960. Hij reed te hard en reed zonder rijbewijs, mogelijk de meest tamme overtreding in wat een lange carrière van ontmoetingen met wetshandhavers zou zijn.

6 1974: Marihuanabezit

Willie Nelsons eerste confrontatie met de wet over zijn marihuanagebruik was in Dallas in 1974. Hij heeft gezegd dat zijn voorliefde voor de drug pas echt ontstond in 1981, dus we weten niet precies wat er tijdens die jaren tussen - en we vermoeden dat hij dat ook niet is!

5 1990: Onbetaalde belastingen

In 1990 kwam de IRS achter Willie Nelson aan, omdat hij $ 32 miljoen aan onbetaalde belastingen verschuldigd was. Zijn advocaat, Jim Goldberg, kreeg het bedrag verlaagd tot slechts $ 16 miljoen, en Willie Nelson bracht zijn 39e studioalbum uit The IRS Tapes: Who'll Buy My Memories? met dien verstande dat de winst van het album naar de IRS zou gaan. Veel van zijn bezittingen, waaronder eigendommen, muziekinstrumenten en uitrusting, en meubels, werden door de IRS geveild om de miljoenen die hij verschuldigd was terug te krijgen.

4 1994: Marihuana in zijn auto

Dit is er een voor in de geschiedenisboeken. Willie Nelson was onderweg na een nacht pokerspel in Texas toen hij aan de kant van de weg bij Waco stopte om een beetje te slapen. De staatspolitie vond hem daar slapend, wat leidde tot een huiszoeking in zijn auto… wat leidde tot het vinden van een joint. Om het nog erger te maken, zijn arrestatie zorgde ervoor dat hij dat jaar de Grammy's miste!

3 1997: Te hard feesten in de Bahama's

Nadat een tour was afgelopen, was Willie Nelson aan het feesten op de Bahama's toen hij werd betrapt met marihuana in zijn broek. Nooit afgeschrikt om plezier te hebben, zou hij naar verluidt bier in zijn gevangeniscel hebben gesmokkeld. Hij was zo dronken toen hij werd vrijgelaten dat hij naar een nabijgelegen ziekenhuis moest worden gebracht, waar hij werd opgeknapt en op weg werd gestuurd - en vervolgens werd bevolen nooit meer terug te keren naar de Bahama's! Iets zegt ons dat Willie Nelson zich er door het verbod niet van zou laten weerhouden om weer naar de eilanden te gaan als de kans zich voordoet, maar gelukkig zijn er genoeg plaatsen die een moord zouden doen voor de mogelijkheid om hem te ontvangen. We betwijfelen of hij teveel moeite heeft met het vinden van een plek om te feesten - of mensen om mee te feesten.

2 2006: marihuana en paddenstoelen in zijn tourbus

Willie Nelsons tourbus werd gestopt voor een routine-inspectie toen de staatspolitie van Louisiana marihuana rook en besloot het te onderzoeken. Hoewel de maar liefst 1,5 pond marihuana en een kleinere hoeveelheid paddenstoelen genoeg waren voor arrestaties op beschuldiging van een misdrijf, beweerden Willie Nelson en elk van zijn vier metgezellen in de bus dat een deel van de drugs voor elk van hun eigen persoonlijke doeleinden was. Ze kregen eenvoudige citaten en gingen op weg. En waar was dat, vraag je? Oh nergens, alleen de begrafenis van de overleden gouverneur van Texas, Ann Richards, dat is alles! Je favoriet zou dat nooit kunnen.

1 2011: marihuana… en een hofserenade?

Willie Nelson was er op dat moment behoorlijk aan gewend om gearresteerd te worden voor het bezit van marihuana, maar een officier van justitie suggereerde een vorm van vergelding die hij nog nooit eerder was tegengekomen. In de nasleep van een arrestatie door grenspatrouille, misschien wel zijn grootste drugsvangst in een lange carrière van hen, moest Willie Nelson ongeveer $ 400 aan boetes betalen, maar aanklager Kit Bramblett grapte dat de zanger ook "Blue Eyes Crying in the Rain" voor de rechtbank. Hoewel alleen voor de grap gezegd, bleef het hangen, althans als een anekdote. Hij hoefde dat nummer nooit in de rechtszaal uit te voeren.

Aanbevolen: