Is Sacha Baron Cohen beter als Borat of 'Trail Of Chicago 7's' Abbie Hoffman?

Is Sacha Baron Cohen beter als Borat of 'Trail Of Chicago 7's' Abbie Hoffman?
Is Sacha Baron Cohen beter als Borat of 'Trail Of Chicago 7's' Abbie Hoffman?
Anonim

De wereld leerde Sacha Baron Cohen kennen als de fictieve Kazachse journalist Borat Sagdiyev. Cohen bouwde een carrière op met het creëren van mockumentaire komedie en het creëren van personages met schokkende over-the-top persona's, en de oneerbiedige Borat werd zijn grootste claim op roem in 2006.

Het vervolg op Borat komt deze vrijdag uit op Amazon Prime, maar de recente release van Netflix's The Trial of The Chicago 7 toonde Cohen's bereik als een dramatische acteur. Zijn werk in comedy heeft zijn onderschatte dramatische werk door de jaren heen vaak overschaduwd, maar Cohen is geen onbekende in het op zich nemen van serieuzere rollen.

Het is waar dat het grootste deel van Cohens werk komedie was, maar in 2011 speelde hij de berekenende en complexe inspecteur Gustav Daste in Martin Scorsese's Hugo. Cohens komische personages zijn even complex, maar zijn vertolking van Daste toonde zijn transformatieve capaciteiten in een meer dramatische setting, wat de wereld bewijst dat goofy, oneerbiedige komedie verre van alles is waartoe hij in staat is.

Dit wetende, zou Cohens overtuigende weergave van de echte Amerikaanse politieke en sociale activist Abbie Hoffman geen verrassing moeten zijn. Toch is het surrealistisch voor kijkers, vooral fans van Cohen's komedie, wetende dat het dezelfde persoon is die de regel heeft uitgesproken: "Hallo, mijn naam is een Borat. Ik vind je leuk. Ik hou van seks. Het is leuk."

Hoffman is een echte activist die bekend staat als een van de belangrijkste voorstanders van de Flower Power-beweging in de jaren 60, een beweging van passief verzet en geweldloze ideologie. Borat, aan de andere kant, hielp de term 'mankini' populair te maken.

Beide personages zijn echter even provocerend. Beide portretten geven op hun eigen manier commentaar op diepere sociale en politieke kwesties.

In een interview met de New York Times zei Cohen dat hij, omdat hij antisemitisme studeerde en een scriptie schreef aan de universiteit over identiteitspolitiek en de burgerrechtenbeweging, "klaargemaakt" was om Abbie Hoffman te spelen.

Cohen zei dat hij zich kon vinden in Hoffman, en merkte op dat Hoffman aanvankelijk stand-upcomedian wilde worden. "Hij was erg beïnvloed door Lenny Bruce en hij realiseerde zich dat als hij mensen aan het lachen kon maken, hij ze ook voor de zaak kon betrekken."

Hij had het over dezelfde bedoeling als het ging om het maken van Borat. "In 2005 had je een personage als Borat nodig dat vrouwenhater, racistisch en antisemitisch was om mensen hun innerlijke vooroordelen te laten onthullen. Nu zijn innerlijke vooroordelen openlijk. Racisten zijn er trots op racist te zijn."

Hij zei dat het doel van het vervolg op Borat is om "racisme en antisemitisme bloot te leggen. Het doel is om mensen aan het lachen te maken, maar we onthullen de gevaarlijke verschuiving naar autoritarisme."

Cohen's vertolking van Abbie Hoffman op The Trial of The Chicago 7 is nu te zien op Netflix, en Borat Subsequent Moviefilm zal deze vrijdag op Amazon Prime verschijnen.

Aanbevolen: