Hier is waarom Viola Davis spijt heeft van de hoofdrol in 'The Help

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Viola Davis spijt heeft van de hoofdrol in 'The Help
Hier is waarom Viola Davis spijt heeft van de hoofdrol in 'The Help
Anonim

Als het om films gaat, zijn er veel manieren om te meten of ze een succes zijn of niet. Natuurlijk, aangezien de filmstudio's bedrijven zijn, is de meest voor de hand liggende manier om te beslissen of een film al dan niet het doelwit is, te kijken naar hoeveel geld het verdiende aan de kassa. Aan de andere kant zijn er heel veel films geweest die aan de kassa flopten om alleen maar lovende kritieken en prijzen te winnen. Ten slotte zouden de meeste enthousiaste bioscoopbezoekers beweren dat de belangrijkste manier waarop een film kan slagen, is door een verhaal te vertellen waar kijkers om geven.

Gezien het feit dat er een lange geschiedenis is van acteurs die hun carrière hebben zien instorten nadat ze in een enkele film hadden gespeeld die flopte, geven veel sterren alleen maar om het hoofdacteren van succesvolle films. Hoewel dat logisch is, is de filmindustrie als geheel een betere plek omdat er acteurs zijn die er echt om geven deel uit te maken van films die een positief effect hebben op de wereld.

Als je op zoek bent naar een perfect voorbeeld van een acteur die om haar kunst geeft, kun je er zeker van zijn dat Viola Davis de persoon voor jou is. Immers, ook al slaagde The Help aan de kassa en met vrijwel alle critici, Davis is niet blij om deel uit te maken van de film om de best mogelijke redenen.

Een ongelooflijke artiest

Viola Davis is gemakkelijk een van de beste acteurs van haar generatie en werkt consequent sinds het midden van de jaren '90. Dat gezegd hebbende, pas toen Davis een verbluffend en Oscar-genomineerd optreden gaf in Doubt uit 2009, ging haar carrière echt naar een ander niveau. Sinds die doorbraakrol heeft Davis keer op keer bewezen dat ze het verst verwijderd is van een flits in een pan. Davis werd genomineerd voor haar tweede Oscar vanwege haar werk in The Help en won uiteindelijk een Academy Award voor haar optreden in de film Fences.

Naast het draaien van de aandacht op het grote scherm, kan ook worden beweerd dat de hoofdreden waarom de show How to Get Away with Murder jarenlang een hit was, de hoofdact van Viola Davis was. Verre van tekenen van vertraging te vertonen, gaat de carrière van Davis nog steeds goed, aangezien ze de komende maanden verschillende films heeft. Davis speelt bijvoorbeeld samen met Chadwick Boseman in Ma Rainey's Black Bottom. Nadat hij met Boseman had gewerkt aan de laatste film die hij voor zijn overlijden filmde, plaatste Davis een uniek eerbetoon aan hem toen bekend werd dat hij niet langer bij ons was.

Een hitfilm

Als de meeste mensen denken aan de meest succesvolle films van de jaren 2010, zullen ze zich ongetwijfeld enorme tentpole-films voorstellen zoals die in de MCU te zien zijn. Echter, gezien het feit dat The Help meer dan acht keer zijn budget terug verdiende aan de kassa, lijdt het geen twijfel dat de film het verdient om in die groep te worden vermeld.

Met als headliner een cast van extreem getalenteerde vrouwen, sleepte The Help ook een hele reeks prijzen in de wacht en veranderde al zijn sterren in nog grotere sterren. Emma Stone's carrière staat bijvoorbeeld in vuur en vlam sinds The Help werd uitgebracht, maar het blijft een van haar meest populaire films tot nu toe.

Viola Davis' perspectief

Terwijl ze medio 2020 met Vanity Fair sprak, onthulde Viola Davis waarom ze zich achteraf slecht voelt door het feit dat ze speelde in The Help. "Er is niemand die niet wordt vermaakt door The Help", zei ze. "Maar er is een deel van mij dat voelt alsof ik mezelf en mijn mensen heb verraden, omdat ik in een film zat die niet klaar was om [de hele waarheid te vertellen]." Verder uitweidend over haar gevoelens over The Help, ging Davis verder met te zeggen dat de film "gemaakt was in de filter en de beerput van systemisch racisme".

Tijdens het bovengenoemde interview ging Viola Davis in op hoe Hollywood verhalen over zwarte mensen aanpakt, toen ze zei dat "niet veel verhalen (die) ook in onze menselijkheid zijn geïnvesteerd". In plaats daarvan is Davis van mening dat de krachten die be in de filmindustrie zijn “geïnvesteerd in het idee van wat het betekent om zwart te zijn, maar… het richt zich op het blanke publiek. Het blanke publiek kan hoogstens zitten en een academische les krijgen over hoe we zijn. Dan verlaten ze de bioscoop en praten ze over wat het betekende. Ze zijn niet ontroerd door wie we waren.”

Hoewel Viola Davis duidelijk maakte dat ze vindt dat The Help op veel manieren de plank mis sloeg, zijn haar gevoelens over haar ervaring met het maken van de film in ten minste één opzicht een stuk positiever. Ze werkte graag met haar co-sterren als Octavia Spencer, Bryce Dallas Howard, Jessica Chastain, Emma Stone en Allison Janney.

Aanbevolen: