Heeft Keira Knightley spijt van de hoofdrol in 'Pirates Of The Caribbean'?

Inhoudsopgave:

Heeft Keira Knightley spijt van de hoofdrol in 'Pirates Of The Caribbean'?
Heeft Keira Knightley spijt van de hoofdrol in 'Pirates Of The Caribbean'?
Anonim

Franchises zoals de MCU en Star Wars hebben een manier om hun concurrentie aan de kassa te domineren bij elke nieuwe release. Een franchise op gang krijgen is zelfs voor de grootste studio's moeilijk, en veel franchises zijn volledig uit de lucht gegrepen en hebben nooit de kans gekregen om te gedijen.

De Pirates of the Caribbean-franchise vertrok in de jaren 2000 en bleek een enorm succes te zijn. Keira Knightley werd briljant gecast als Elizabeth Swann, en ze was een steunpilaar in de eerste drie films. Sommige artiesten hebben echter een hekel gekregen aan de rollen die hen beroemd hebben gemaakt, en fans hebben zich afgevraagd hoe Knightley over de rol is gaan denken.

Laten we eens kijken of Knightley er spijt van heeft dat hij in de Pirates-franchise zit.

‘Pirates’ hielpen haar een ster te maken

Keira Knightley Pirates
Keira Knightley Pirates

De jaren 2000 waren een wilde tijd voor franchisefilms en filmfans kregen ongelooflijke actie op het grote scherm te zien. Het was in deze tijd dat Keira Knightley een begrip werd dankzij haar tijd in de Pirates of the Caribbean-franchise, die aan de kassa miljarden dollars zou opleveren.

Curse of the Black Pearl, uitgebracht in 2003, was de eerste Pirates of the Caribbean-film die op het grote scherm verscheen, en het was een verrassend succes dat mensen meenam op een wild avontuur. Het was een film die was gebaseerd op een attractie in Disneyland, en mensen hadden absoluut geen idee hoe het zou gaan aan de kassa. Dankzij een geweldig script en een scherpe casting verdiende die film meer dan $ 650 miljoen en veranderde alles in een haast.

Vanaf daar zou Dead Man's Chest in productie worden genomen, en het zou lijken om dingen naar een ander niveau te tillen. Nogmaals, Keira Knightley speelde naast Johnny Depp en Orlando Bloom, en hun chemie werd perfect vastgelegd. Voortbouwend op het succes van Curse of the Black Pearl, behaalde Dead Man's Chest een brutowinst van meer dan $ 1 miljard aan de wereldwijde kassa.

In 2007 werd At World's End, de trilogiefilm, uitgebracht in theaters die bank wilden maken zoals zijn voorgangers. De franchise was in die tijd een schijnbaar onstuitbare kracht en deze trilogiefilm was voorbestemd om de kassa te veroveren. Laag en zie, At World's End nam meer dan $ 960 miljoen mee naar huis tijdens zijn theatrale run. Hoe geweldig dit ook was, Knightley ging verder met de franchise.

She Departed The Franchise

Keira Knightley Pirates
Keira Knightley Pirates

Met drie succesvolle Pirates-films op zak was Keira Knightley, die tijdens haar Pirates-dagen aan andere projecten had gewerkt, klaar om iets anders te doen dan roekeloos op volle zee. De artiest zou binnenkort te zien zijn in films als Atonement, Silk en The Duchess. Het was een leuke afwisseling waardoor ze haar bereik kon vergroten.

In 2011 maakte On Stranger Tides, de vierde film in de Pirates-franchise, zich op voor release, en fans vroegen zich af of Knightley de rol van Elizabeth Swann zou hernemen. Dit zou uiteindelijk niet gebeuren, omdat de actrice volledig leek te zijn verwijderd van de franchise die haar hielp om een ster te worden. Ze kwam niet alleen niet terug, maar Orlando Bloom ook niet.

Desalniettemin werd On Stranger Tides een enorm succes aan de kassa, ondanks de lauwe ontvangst door critici. Er was een merkbaar verschil in de franchise zonder dat Knightley en Bloom Elizabeth en Will speelden, en de film had ze zeker kunnen gebruiken.

Ze heeft er helemaal geen spijt van

Keira Knightley
Keira Knightley

Nu, na het overslaan van On Stranger Tides, moesten mensen zich afvragen of Knightley er in de eerste plaats spijt van had dat hij in de franchise verscheen. Ja, het maakte haar een begrip, maar veel beroemde gezichten zijn uitgegroeid tot een hekel aan hun meest populaire rollen.

Als je met Yahoo sprak, zou Knightley zeggen: Dus terugkijkend, zou ik iets anders doen? Nee, dat zou ik niet doen, want ik heb nu ongelooflijk veel geluk, en mijn carrière bevindt zich op een plek waar ik er echt van geniet, en ik heb een niveau van bekendheid dat veel minder intens is. Ik kan er nu mee omgaan, en dat is geweldig. Maar in die tijd was het niet zo geweldig, en het kostte vele jaren van therapie om erachter te komen.”

Dit was verfrissend om te horen, want fans hielden echt van wat ze met Elizabeth op het grote scherm deed. Uiteindelijk zouden Knightley en Bloom in 2017 terugkeren naar de franchise voor Dead Men Tell No Tales. De film kreeg geen goede recensies, maar deed het goed aan de kassa. Fans vonden het vooral leuk om Knightley en Bloom samen terug te zien op het grote scherm in de franchise.

De Pirates of the Caribbean-films waren een enorm succes voor Knightley, en het is geweldig om te horen dat ze er geen spijt van heeft ze te hebben gemaakt.

Aanbevolen: