Netflix probeert LGBTQ+-misstappen recht te zetten met de première van seizoen 4 van 'Big Mouth

Netflix probeert LGBTQ+-misstappen recht te zetten met de première van seizoen 4 van 'Big Mouth
Netflix probeert LGBTQ+-misstappen recht te zetten met de première van seizoen 4 van 'Big Mouth
Anonim

In seizoen 3 van de originele serie van Netflix, Big Mouth, deed de streamingdienst er een grote stap in door het verschil te verwarren tussen mensen die zich identificeren als biseksueel en degenen die zich identificeren als panseksueel. De pogingen van de show om de vaak zeer persoonlijke seksuele identiteiten op te splitsen in strikte definities leidden tot grote reacties van de gemeenschap.

Met de première van seizoen 4 hebben Netflix en de makers van Big Mouth geprobeerd die fouten recht te zetten. In het openingsnummer, een samenvatting van seizoen 3, volgens de show, leer je dat Jay naar buiten komt als biseksueel, "voormalige" beste vrienden Nick en Andrew praten niet vanwege een conflict over een meisje en Matthew en Aiden zijn officieel een koppel.

In een trailer op YouTube gaan de tieners op zomerkamp, waar ze worden geplaagd door hormonen, angst in de vorm van een mug, en worden geconfronteerd met de dilemma's van het uitzoeken hoe ze zichzelf kunnen identificeren in een wereld die wil er labels op plakken voordat ze er zelfs maar achter komen wie ze zijn.

Met de introductie van een nieuw personage, Natalie, een oude kampgenoot van de groep die onlangs als transgender uit de kast is gekomen, zal Netflix niet alleen doorgaan met het verkennen van verschillende personage-make-ups, maar ook proberen deze personages te normaliseren zodat zowel tieners als volwassenen begrijpen wat ze doormaken, en meer gewend zijn om ze in het echt te zien.

De show geeft in de eerste minuten van de aflevering veel voorbeelden van hoe je transgenders niet moet behandelen, en illustreert duidelijk de worstelingen waarmee transmeisjes zoals Natalie elke dag worden geconfronteerd. Ze lijken de spijker op de kop te hebben geslagen en vermijden nog meer misstappen zoals die in seizoen 3.

Hoewel seizoen 4 niet meteen uitkomt en excuses aanbiedt voor het geklungel van seizoen 3 op het gebied van seksuele identiteit, geeft het een sterke stap vooruit in het herkennen van verschillen en het vieren ervan.

Big Mouth seizoen 4 is nu te bekijken op Netflix.