De absurde reden waarom een klassieke superheldenserie werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De absurde reden waarom een klassieke superheldenserie werd geannuleerd
De absurde reden waarom een klassieke superheldenserie werd geannuleerd
Anonim

Marvel en DC zijn de grote jongens in het stripboekspel, en ze gaan al jaren teen-tot-teen op het grote scherm, het kleine scherm en in de pagina's. Hierdoor worden stripfans verwend, want er is een smaak voor iedereen die er is.

DC's geschiedenis op tv is iets dat echt speciaal is, en ze hebben fans gezegend met klassieke aanbiedingen die de weg vrijmaakten voor andere shows.

Helaas werd een van de beste aanbiedingen van DC geannuleerd dankzij een schandalige blunder die niemand zag aankomen.

DC heeft een lange geschiedenis op tv

Als een van de grootste uitgevers van stripboeken ter wereld, heeft DC Comics nauwelijks een introductie nodig. Ze hebben het allemaal op de pagina's gedaan, en hoewel ze verpletterd zijn met hun aanbod op het grote scherm, is DC door de jaren heen ook een enorm succes op televisie geweest.

Een blik door enkele van hun grootste tv-hits zal een verrassend aantal shows onthullen die het spel op meer dan één manier hebben veranderd. Of het nu in live-action vorm is of in de animatieafdeling, de televisiegeschiedenis van DC is werkelijk uitstekend, en daarom blijven mensen gehyped worden wanneer een nieuwe DC-show wordt aangekondigd.

Het aanhoudende succes van de Arrowverse in de afgelopen jaren laat zien dat de tv-game van de franchise nog veel in de tank heeft. Gooi op de hit Harley Quinn op HBO, en het is duidelijk dat DC meer is dan alleen Marvel's onderscheidende concurrentie.

Tijdens de jaren '60 baande DC de weg met een van de beste superheldenshows ooit gemaakt.

Adam West's 'Batman' was een enorme hit

In 1966 maakte Batman zijn debuut op het kleine scherm en de serie, ondanks dat ze maar drie seizoenen bestond, slaagde erin een iconisch stukje tv-geschiedenis te worden. Met Adam West als de Dark Knight in de hoofdrol, was Batman een niet te missen show die jarenlang de toon zette voor het personage.

Voor 120 afleveringen zagen Batman en Robin in de campy en over-the-top serie de grootste schurken die Batman in die tijd had. Dit waren de jaren zestig, zoveel beroemde schurken, waaronder Harley Quinn, bestonden nog niet eens. Desondanks konden fans Batman nog steeds zien worstelen met de Joker, Penguin en nog veel meer.

Tijdens het hoogtepunt van de populariteit van de show, sprak West over het spelen van Batman en zei: Batman spelen is een uitdaging voor acteurs. Eerst is het anders; dan moet je een publiek op meerdere niveaus bereiken. De kinderen nemen het waar, maar voor volwassenen moeten we het verder projecteren … Toen Batman een stripverhaal was, was het geen kamp, maar de show wel.”

Adam West legde de lat voor alle andere acteurs die de Dark Knight speelden, en hij hielp de show een geweldige erfenis achter te laten.

Zoals we al vermeldden, duurde de show maar drie seizoenen, maar sommigen weten misschien niet dat een totaal ongeluk ervoor zorgde dat het vierde seizoen niet werd gemaakt.

Vernietigde sets eindigden de show

Dus, waarom werd Batman al die jaren geleden geannuleerd? Nou, kijkcijfers en de inhoud van de show zelf speelden zeker een rol bij het einde van de show op het kleine scherm.

Zoals een Quora-gebruiker schreef: "De show was een parodie op een parodie geworden. Het werd steeds moeilijker om met verhaallijnen te komen. De netwerkmanagers gaven het pas een derde seizoen omdat Batgirl in de verhaallijn werd geïntroduceerd. van twee afleveringen van een half uur per week, ging het naar één, en sets werden goedkoper, allemaal om geld te besparen."

Er gebeurde echter iets veel bizars dat officieel een einde maakte aan de iconische show.

"Omdat tegen het derde seizoen de kijkcijfers begonnen te dalen. NBC bood aan de show te kopen om hem in leven te houden, maar er werd ontdekt dat iemand de Batman-sets had vernietigd - Statige Wayne Manor, de Batcave, de Commissioner's Office, enz. - en het herbouwen ervan zou honderdduizenden dollars hebben gekost bovenop het oorspronkelijke prijskaartje van de show, dat in 1967 gewoon ondenkbaar was om uit te geven", vatte een andere gebruiker samen.

Dat klopt, vernietigde sets zijn uiteindelijk wat Batman op het kleine scherm deed zinken. NBC zag een geweldige kans om de show gaande te houden door er nieuw leven in te blazen, maar de setblunder verpestte elke kans die het had om te gebeuren.

Zoiets als dit in deze tijd lijkt bijna onmogelijk, maar toen was het heel anders. Voor fans die graag hadden gezien dat het verder ging met Adam West's versie van de Caped Crusader, er zijn een aantal geweldige spin-offs en vervolgen geweest.

Aanbevolen: